Bezár

Munkatársaknak

Friss hírek

Friss hírek

2016. november 18.
27 perc
2024. május 8.
Digitális egészségügy területén megvalósuló cseh innovációk bemutatása2024. április 18.
Pannonia_osztondij

2024. április 12.

2023/2024. tanév 2. félévi vizsgáinak előkészítése >>>

A címre kattintva tölthetik le a SZAOK dékánjának körlevelét, melyben Tanulmányi Osztályunk vizsgaidőszakkal kapcsolatos tájékoztatását, a határidőket és a legfontosabb információkat olvashatják. A levélben a vizsgahirdetés menetéről, a félévmegtagadásról, a vizsgajelentkezések feltételeiről, a vizsgaeredmények adminisztrálásáról tájékozódhatnak.


2024. március 22.
Azzal a kéréssel fordulunk szervezeteinkhez, munkatársainkhoz, hogy csatlakozzanak a Témahéthez, keressék azokat a lehetőségeket, aktivitásokat, amelyekkel a Témahét céljainak eléréséhez hozzá tudnak
járulni, környezetükben lévő oktatási intézmények számára gyakorlatot, szemléletformáló, edukációs programot tudnak kínálni. Mindezekhez segédleteket, ötleteket a Témahét honlapján talál.
Bővebb tájékoztatót a címre kattintva olvashatnak.

2024. március 7.

Tájékoztatás utazási kedvezmény igénybevételéről >>>

2024 év március hó 1. napján hatályba lépett a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 3/2024. sz. Korány. rendelet. Erre tekintettel az SZTE Humánpolitikai igazgatója a címre kattintva elérhető tájékoztatást adja.


2024. január 31.

2023. december 20.

Fontos félévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére >>>

A címre kattintva részletes információkat találhatnak

• a 2023/24. tanév II. félévének időbeosztásáról

• a várható csoportszámokról

• a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!

2023. december 20.

Szakdolgozat tantárgyak eredménye

A Neptun rendszerben sok esetben elmaradt a hallgatók számára kötelezően teljesítendő Szakdolgozat munkaterv és Szakdolgozat elkészítés eredményének bejegyzése. Kérjük, ha erre eddig még nem került sor, feltétlenül igazolják le az eredményt a magyar és angol nyelvű képzésben egyaránt. Tanszéki adminisztrátor szerepkörben erre a Neptun Szervezeti egységek/Hozzárendelt tárgyak (26500)/Tárgy kurzusai (27500)/Kurzusjegy beírás (248500) menüpontjában van lehetőség. A kurzushoz beállított oktatótípustól függően ("előadó" típust kivéve) az oktatók is jogosultak az eredmény rögzítésére a Neptun oktatói web felületén az Oktatás/Kurzusok menüpontban a kurzussor végi"+" jelre kattintva.Az oktatói web használatához külön igénylőlap nem szükséges. Elfelejtett Neptun belépési jelszó esetén a következő internetcímen elérhető eljárásrend szerint igényelhető az új jelszó: https://service.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Pass.aspx


2023. november 16.

2023/2024. tanév 1. félévi vizsgáinak előkészítése >>>

A címre kattintva tölthetik le a SZAOK dékánjának körlevelét, melyben Tanulmányi Osztályunk vizsgaidőszakkal kapcsolatos tájékoztatását, a határidőket és a legfontosabb információkat olvashatják. A levélben a vizsgahirdetés menetéről, a félévmegtagadásról, a vizsgajelentkezések feltételeiről, a vizsgaeredmények adminisztrálásáról tájékozódhatnak.


2023 október 31.
Felhívás emberes űrrepülés keretében alkalmazandó tudományos kísérletek, technológiai fejlesztések és ismeretterjesztési tevékenységek kidolgozására

2023. szeptember 15.

Állatkísérletek végzéséhez szükséges képzettség megszerzésének lehetőségei a 2023/2024 tanévben a Szegedi Tudományegyetemen >>>

A Szegedi Tudományegyetemen a 2023/2024 tanév I. félévében a törvényekben előírt állatkísérletes képzettség megszerzésének lehetőségét különböző szintű kurzusok biztosítják az állatkísérletekben résztvevő munkatársak (állatgondozók, asszisztensek, diplomás kutatók), Ph.D hallgatók és graduális hallgatók számára. A graduális, posztgraduális és egyetemi dolgozók számára meghirdetett kurzusokra történő jelentkezés határideje 2023. szeptember 19.

A felhívás teljes terjedelemben a címre kattintva letölthető.


2023. augusztus 2.

Fontos tanévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére! Tanévkezdő körlevél >>>

A címre kattintva részletes információkat találhatnak
- az I. félév időbeosztásáról
- a várható csoportszámokról
- a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!

Melléklet IV. éves tárgykódokkal >>>


2023. június 15.

A SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara oktató-kutató munkájának elősegítése érdekében demonstrátori megbízásban részesítheti a jó tanulmányi eredményt felmutató hallgatókat.

Felhívjuk szíves figyelmüket a közelgő demonstrátori pályázati határidőre:

 2023. július 3. 16:00

 

A hallgatók pályázataikat az Intézetben adják le, nyomtatott formában, majd az intézet az általa rangsorolt pályázatokat a Dékáni Hivatalba küldi.

A 2023/2024. tanévre kihirdetett demonstrátori pályázatoknak tartalmaznia kell:

 • a Demonstrátori Szabályzatban található pályázati űrlapot,
 • az Intézet javaslatát, a beérkezett pályázatok rangsorát (Demonstrátori Szabályzatban található űrlapon),
 • a hallgatónak, a demonstrátori időszakra vonatkozó, és az Intézetvezetővel egyeztetett oktatási és egyéb szakmai feladatainak részletezését (a demonstrátori munkatervet),
 • a már korábban demonstrátori megbízást betöltő hallgató pályázatához köteles csatolni az előző tevékenységéről készített, az intézetvezető által véleményezett beszámolóját.

A pályázatokról szóló döntés, tervezetten a határidőt követő két hétben történik, minőségi rangsor alapján, melynek bírálati szempontjai:

 • tanulmányi eredmény
 • (előző) szakmai tevékenység
 • nyelvvizsga

A demonstrátori megbízásról az intézeteket értesítjük, egyben kérjük, a hallgatók névre szóló kinevezéseit adják át számukra.

A demonstrátori ösztöndíjban részesülő hallgatók tíz hónapon keresztül havi 30.000 Ft ösztöndíjat kapnak.

Együttműködésüket köszönjük! Tanulmányi Osztály

2023. április 20.

2022/2023. tanév 2. félévi vizsgáinak előkészítése >>>

A címre kattintva tölthetik le a SZAOK dékánjának körlevelét, melyben Tanulmányi Osztályunk vizsgaidőszakkal kapcsolatos tájékoztatását, a határidőket és a legfontosabb információkat olvashatják. A levélben a vizsgahirdetés menetéről, a félévmegtagadásról, a vizsgajelentkezések feltételeiről, a vizsgaeredmények adminisztrálásáról tájékozódhatnak


2023. március 14.
Vezetői parkolóhelyek biztosítása >>>
A címre kattintva tölthetik le a 219-2/12/2023. K.K. Vezetői parkolóhelyek biztosítása tárgyú, a SZAKK elnöke által aláírt körlevelet
2023. március 8.

2023 áprilisában újra PROFEX Egészségügyi szaknyelvi vizsga >>>

Az SZTE SZAOK Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport szervezésében akkreditált PROFEX egészségügyi szaknyelvi nyelvvizsgák (angol, német) kerülnek megrendezésre.

Jelentkezési határidő: 2023. március 13.


2023. március 1.

Az Oktatási Igazgatóság egy hallgatói és egy oktatói-dolgozói ötletdobozt indít március, április és május hónapokban, a hónap végén pedig egy hallgatói és egy oktatói-dolgozói Kerekasztal-beszélgetésen kerül majd sor a beérkezett vélemények megvitatására, amely eseményekről az Oktatási Igazgatóság a későbbiekben Neptun-üzenetben küld tájékoztatást.

Az SZTE Ötletdoboz célja egy olyan anonim felület biztosítása a vélemények összegzésére, ahol az oktatók és adminisztratív dolgozók számára a tanulással, oktatással kapcsolatban megfogalmazott tapasztalataikat; a hallgatók tanulási szükségleteiket, sokszínű igényeiket fejthetik ki.

Oktatói-dolgozói ötletdoboz (pdf) >>>


2023. február 22.
A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akik az Alapítvány névadójának munkásságát folytatva kardiovaszkuláris és anyagcsere betegségek területéről nyújtanak be pályázatot.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. május 15. (elbírálásának határideje: 2022. május 30.) A Kuratórium által odaítélésre kerülő díj: I. helyezett nettó 250.000 Ft. II. díj nettó 150.000 Ft, III. helyezett nettó 100.000 Ft.

A pályázati kiírás >>>


2023. január 27.
IV-166-5-4/223.SZAOK számú dékáni határozat a tavasz dékáni szünet elrendeléséről >>>
2023. január 25.

2022. december 16.

A címre kattintva részletes információkat találhatnak

• a 2022/23. tanév II. félévének időbeosztásáról

• a várható csoportszámokról

• a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!

Szakdolgozat tantárgyak eredménye

A Neptun rendszerben sok esetben elmaradt a hallgatók számára kötelezően teljesítendő Szakdolgozat munkaterv és Szakdolgozat elkészítés eredményének bejegyzése. Kérjük, ha erre eddig még nem került sor, feltétlenül igazolják le az eredményt a magyar és angol nyelvű képzésben egyaránt. Tanszéki adminisztrátor szerepkörben erre a Neptun Szervezeti egységek/Hozzárendelt tárgyak (26500)/Tárgy kurzusai (27500)/Kurzusjegy beírás (248500) menüpontjában van lehetőség. A kurzushoz beállított oktatótípustól függően ("előadó" típust kivéve) az oktatók is jogosultak az eredmény rögzítésére a Neptun oktatói web felületén az Oktatás/Kurzusok menüpontban a kurzussor végi"+" jelre kattintva. Az oktatói web használatához külön igénylőlap nem szükséges. Elfelejtett Neptun belépési jelszó esetén a következő internetcímen elérhető eljárásrend szerint igényelhető az új jelszó


2022. december 9.
A linkre kattintva olvashatják Prof. Dr. Lengyel Csaba SZAKK elnök úr „219-10/2022. K.K. - Behajtási kapuknál lévő sorompók nyitvatartása és behajtási engedélyek kiváltása” című körlevelét.

2022. november 18.
Racskó Tamás Oktatásigazgatási irodavezető tájékoztató level

2022. szeptember 27.

Jelentkezzen számlálóbiztosnak a 2022 őszén induló népszámlálásra!

Nepszamlalas2022

2022. szeptember 8.

Az SZTE SZAOK Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport három térítésmentes nyelvtanfolyamot hirdet:

ANGOL NYELVTANFOLYAM SZAOK OKTATÓKNAK 1.

ANGOL NYELVTANFOLYAM SZAOK OKTATÓKNAK 2.

ÚJRAKEZDŐ ANGOL NYELVTANFOLYAM A SZAOK SZAKDOLGOZÓINAK

2022. szeptember 8.

GÁBOR DÉNES-DÍJ 2022 f e l t e r j e s z t é s i f e l h í v á s >>>

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok-, a kutatással-, fejlesztéssel-, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények-, a kamarák-, a műszaki és természet-tudományi egyesületek-, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit, továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék (terjesszék fel) GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő magyar (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, - akik itthon, vagy határainkon túl - a természettudományos szakterületek


2022.09.07.

Kreditátviteli kérelmek bírálata a MODULO rendszerben

Meghosszabbításra került a MODULO kreditátviteli időszak. Az újonnan felvett, átvett, szakváltó és tagozatváltó hallgatók 2022.09.08-09. között még benyújthatják kreditátviteli kérelmüket.

A tanszékek MODULO kreditátviteli kérelmek bírálatára kijelölt munkatársait kérjük, szíveskedjenek a beérkező űrlapokon bejegyezni javaslatukat. A tárgyfelelős tanszék javaslata alapján a döntést a Kreditátviteli Bizottság hozza meg, a Kari Tanulmányi Ügyrend 11.1. pontja alapján legkésőbb a kérelem beadásától számított 15. munkanapon belül.

MODULO kreditátviteli kérelmek benyújtására kijelölt további időszakok a 2022/23. tanév I-II. félévben: 2022.11.21-12.04., 2023.01.09-02.05., 2023.04.24-05.07. Aktualizált határidők, időszakok elérhetők az Egyetemi ETR-naptárban.

2022. szeptember 1.

Állatkísérletek végzéséhez szükséges képzettség megszerzésének lehetőségei a 2022/2023 tanévben a Szegedi Tudományegyetemen

A hirdetmény teljes szövegét ide kattintva tölthetik le >>>


2022. július 28.

Minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére (pdf) >>>

Fontos tanévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére!

A címre kattintva részletes információkat találhatnak
- az I. félév időbeosztásáról
- a várható csoportszámokról
- a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!


2022. július 15.

A Visegrádi Alap új, ifjúsági pályázati programja >>>

A pályázat keretében V4-en belüli jogi személyek kérhetnek támogatást 14-30 év közötti V4 fiatalok kapcsolatépítését célzó, minimum 2 V4 ország részvételével zajló, rövidtávú mobilitási projektekre. Bővebben a címre kattintva olvashatnak.


2022. július 5.
Pályázati felhívás vendégoktatói ösztöndíjas jogviszony betöltésére 2022-23.tanévtől
A pályázat benyújtásának határideje: 2022. július 15. déli 12:00 óra
2022. június 16.

Tájékoztató a dékáni méltányossági vizsgák lebonyolításáról intézeteink részére

A dékáni méltányossági vizsgákra a 2021/22. tanév 2. félévében 2022. július 11 - július 14. között kerül sor, mely időszakra az intézetek az általuk kijelölt napokra vizsgaidőpontokat hirdetnek a Neptun tanulmányi rendszerben.

A vizsgák meghirdetésére 2022. június 30-július 11. között lesz lehetőség. Csak azon tanszékeken szükséges vizsgát hirdetni, ahol számítani lehet méltányossági vizsga kérelemre.

A tavalyi évhez hasonlóan a hallgatók kérelmeiket a MODULO rendszeren keresztül nyújthatják be (Karközi beadási hely, Dékáni kérelem űrlap, kérelem tárgya: „Vizsgaidőszakon kívüli vizsgázás”) 2022. június 30. 08.00-tól július 4. 12.00 óráig.

A vizsgaengedélyt kapott hallgatók névsorát – melynek értelmében a listán szereplő hallgatók méltányossági vizsgát tehetnek – a Tanulmányi Osztály Magyar, Angol és Német Nyelvű Képzési Csoportja az intézetek számára 2022. július 7-én 14 óráig e-mailben küldi meg.

A tanszékek a vizsga napján a Neptunba bejegyzik az érdemjegyet, de legkésőbb 2022. július 14-én 20:00 óráig.

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban a Tanulmányi Osztály kollégáihoz fordulhatnak.

A dékáni méltányossági vizsgák rendjéről hallgatók részére közzétett információk a Kari honlapon, a Hallgatóknak/Tanulmányi ügyek/Évfolyam információk menüpontban érhető el.

 

Tisztelettel:

Prof. Dr. Sáry Gyula s.k.

oktatási dékánhelyettes

2022. április 13.
Vizsgahirdetés tájékoztató 2021/22. 2. félév >>>
A fenti linkre kattintva tölthetik le a 2021/2022. tanév II. félév vizsgáinak előkészítése témájú dékáni körlevelet.

2022. március 31.
Pályázat beadási határidő: 2022. október 17.

2022. március 17.
2022. évi szabadságok, pótszabadságok és egyéb munkaidő kedvezmények mértékéről szóló megállapodás >>>
A fenti linkre kattintva tölthetik le az SZTE Munkáltatói és Munkavállalói Oldal képviselői által aláírt 2022. évi szabadságok, pótszabadságok és egyéb munkaidő kedvezmények mértékéről szóló megállapodást.
2022. március 7.

JSPS-logo

Felhívás a Japán Tudományfejlesztési Társaság posztdoktori ösztöndíjára >>>

Az MTA minden évben javasolhat egy fiatal kutatót a Japán Tudományfejlesztési Társaság (Japan Society for the Promotion of Science) posztdoktori ösztöndíjára. A JSPS támogatását elnyerő fiatal kutató a program keretében 12-24 hónapot tölthet el egy japán kutatóhelyen posztdoktori kutatóként.


2022. február 4.
DJP

Pályázati felhívás

Digitalizációval és adattal összefüggő szakdolgozatokra, diplomamunkákra és doktori disszertációkra

2022. február 2.

Centrál Patika megnyitása

Örömmel értesítjük, hogy a szegedi Tudományegyetem Gyógyszertára, a Centrál Patika hamarosan megnyílik. A gyógyszertár az Új Klinika épületében a Semmelweis utca 6. szám alatt várja a betegeket.

A SZAKK elnökének ezzel kapcsolatos körlevele itt tölthető le >>>


2022. január 31.

Erasmus+ pályázati felhívás oktatói és képzési célú mobilitások

Kari beadási határidő: 2022. február 22.

További információ: http://www2.u-szeged.hu/erasmus/


2022. január 6.

Kreditátviteli kérelmek bírálata a MODULO rendszerben

2022. január 10-én kezdődik a kreditátviteli űrlapok beadási időszaka. A tanszékek Modulo kreditátviteli kérelmek bírálatára kijelölt munkatársait kérjük, szíveskedjenek beérkező űrlapokon bejegyezni javaslatukat. A hallgatók 2022. február 6-ig nyújthatják be kérelmüket. A tárgyfelelős tanszék javaslata alapján a döntést a Kreditátviteli Bizottság hozza meg, a Kari Tanulmányi Ügyrend 11.1. pontja alapján legkésőbb a kérelem beadásától számított 15. munkanapon belül.

Modulo kreditátviteli kérvény benyújtására kijelölt következő időszak: 2022. április 25- május 8.


2022. január 6.

Szakdolgozat tantárgyak eredménye

A Neptun rendszerben sok esetben elmaradt a hallgatók számára kötelezően teljesítendő Szakdolgozat munkaterv és Szakdolgozat elkészítés eredményének bejegyzése. Kérjük, ha erre eddig még nem került sor, feltétlenül igazolják le az eredményt a magyar és angol nyelvű képzésben egyaránt. Tanszéki adminisztrátor szerepkörben erre a Neptun Szervezeti egységek/Hozzárendelt tárgyak (26500)/Tárgy kurzusai (27500)/Kurzusjegy beírás (248500) menüpontjában van lehetőség. A kurzushoz beállított oktatótípustól függően ("előadó" típust kivéve) az oktatók is jogosultak az eredmény rögzítésére a Neptun oktatói web felületén az Oktatás/Kurzusok menüpontban a kurzussor végi"+" jelre kattintva.Az oktatói web használatához külön igénylőlap nem szükséges. Elfelejtett Neptun belépési jelszó esetén a következő internetcímen elérhető eljárásrend szerint igényelhető az új jelszó: https://service.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Pass.aspx


2022. január 6.

Fontos félévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére >>>

A címre kattintva részletes információkat találhatnak

 • a 2021/22. tanév II. félévének időbeosztásáról
 • a várható csoportszámokról
 • a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!


2022. január 5.

Tisztelettel ajánljuk figyelmükbe a EUGLOH szövetség új kezdeményezését, amelynek célja az adminisztratív területen dolgozó kollégák bevonása a projektbe, és későbbi személyes találkozások megalapozása.

2022. február 15-16-án kétnapos, online workshopokra kerül sor az alábbi témákban:

 

Joint webinar: The Future of Higher Education in Europe (regisztráció a program kezdetéig)

 

Workshop: Career Services

Workshop: Communication and Public Engagement

Workshop: Educational Development

Workshop: International Relations and Student Mobility

Workshop: Library

 

A wokshopok esetében regisztrálni január 24-ig lehet ezen a linken. A programról további információ itt olvasható.


2021. november 26.

Rektorhelyettesi iránymutatás a vizsgaidőszak egyes kérdéseiről >>>

A címre kattintva tölthetik le Prof. Dr. Gellén Klára rektorhelyettes asszony levelét a vizsgaidőszak lebonyolításával kapcsolatban.


2021. november. 17.

2021/2022. tanév 1. félévi vizsgáinak előkészítése (pdf) >>>

A linkre kattintva tölthetik le a SZAOK dékánjának körlevelét, melyben Tanulmányi Osztályunk vizsgaidőszakkal kapcsolatos tájékoztatását, a határidőket és a legfontosabb információkat olvashatják. A levélben a vizsgahirdetés menetéről, a félévmegtagadásról, a vizsgajelentkezések feltételeiről, a vizsgaeredmények adminisztrálásáról tájékozódhatnak.


2021. október 29.

Tisztelt Oktatási Egység vezetők, Tisztelt Tanulmányi Felelősök!

Az elmúlt tavaszi félév végén az oktatással kapcsolatos hallgatói felmérést végeztünk a Neptunon keresztül. A részletes, csoportszintű listákat minden kötelező tárgyat oktató egységnek elküldtük, a mostani melléklet átlagos értékeket tartalmaz, mindenki számára hozzáférhető.

Több, mint 3300 kitöltés érkezett a határidőig (egy hallgató természetesen több tárgyat is értékelt). A hallgatói kitöltő létszámok statisztikája alapján "kevés adat/few data" jelzi azokat a tárgyakat, ahol a kitöltők száma 7-nél kevesebb. A magyar és angol kurzusnevek ABC sorrendben szerepelnek.

A felmérésre próbaként tekintek, a kérdéseken és a kitöltők számán is kell javítani. Ennek ellenére fontos lépésnek tartom, hiszen a Neptun révén a kitöltést követően papír nélkül, órákon belül le lehet eredményt kapni, és ezzel lehetőség nyílt bármilyen, a hallgatóságot érintő probléma feltárására.


Kötelező tárgyak értékelése (pdf) >>>

 

Üdvözlettel:

Sáry Gyula

Oktatási Dékánhelyettes


2021. szeptember 2.

Állatkísérletek végzéséhez szükséges képzettség megszerzésének lehetőségei a 2021/2022-es tanévben a Szegedi Tudományegyetemen >>>

Az állatok tudományos és oktatási célokra történő felhasználását törvények szabályozzák. A Szegedi Tudományegyetemen a 2021/2022-es tanév I. félévében a törvényekben előírt képzettség megszerzésének lehetőségét különböző szintű kurzusok biztosítják az állatkísérletekben résztvevő munkatársak (állatgondozók, asszisztensek, diplomás kutatók), Ph.D hallgatók és graduális hallgatók számára (a tanfolyamok részleteit a mellékelt dokumentum tartalmazza). Felhívjuk az képzés iránt érdeklődők figyelmét, hogy a graduális, posztgraduális és egyetemi dolgozók számára meghirdetett kurzusokra történő jelentkezés határideje 2021. szeptember 20.

Bővebb információt a címre kattintva olvashatnak!


2021. augusztus 25.
Térítésmentes részvétel az MHGT XIII. Kongresszusának Onkogenetika szekcióján

2021. szept. 2-4. között Szegeden kerül megrendezésre a Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság (MHGT) XIII. Kongresszusa (SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület, Dóm tér 13.).

A Társaság Elnöksége és a Kongresszus Szervező Bizottsága ezúton ajánlja fel, hogy a 2021. szeptember 4. 11:40-14:00 között megrendezésre kerülő "Onkogenetika" szekción az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar

és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ téma iránt érdeklődő munkatársai térítésmentes regisztrációval vehetnek részt.

A Kongresszus programja ezen a linken érhető el.

Előzetes jelentkezésre nincs szükség, a Kongresszus regisztrációs pultjánál egy jelenléti ív aláírásával történik majd HELYBEN a regisztráció.


2021. július 29.

Fontos tanévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére! >>>

A címre kattintva részletes információkat találhatnak

- az I. félév időbeosztásáról

- a várható csoportszámokról

- a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!2021. július 15.
GD-dij

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - GÁBOR DÉNES-díj 2021

Bővebben >>

2021. június 24.
Tájékoztató a dékáni méltányossági vizsgák rendjéről a 2020/2021. tanév 2. félévében >>>

2021. június 2.
Német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívás

A DAAD és a Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2022-2023-as évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.

A német fél párhuzamosan teszi közzé a hasonló tartalmú felhívását. A német partnereknek a DAAD-hoz, a magyar pályázóknak a Tempus Közalapítványhoz kell benyújtaniuk egyidejűleg a pályázataikat. Pályázat beadási határideje: 2021. június 30.

A projektpályázatot a https://scholarship.hu oldalon kell online benyújtani. Pályázat benyújtása regisztrációt követően lehetséges.

Pályázati felhívás és online útmutató elérhető ezen a linken.

További információ a daad@tpf.hue-mail címen kérhető.


2021. június 2.

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új pályázati felhívásai! >>>


2021. május 6.
Vizsgahirdetés, kreditátvitel

2020/2021. tanév 2. félévi vizsgáinak előkészítése >>>

A címre kattintva tölthetik le az ÁOK dékánjának körlevelét, melyben Tanulmányi Osztályunk vizsgaidőszakkal kapcsolatos tájékoztatását, a határidőket és a legfontosabb információkat olvashatják. A levélben a vizsgahirdetés menetéről, a félévmegtagadásról, a vizsgajelentkezések feltételeiről, a vizsgaeredmények adminisztrálásáról tájékozódhatnak.

 

Kreditátviteli kérelmek bírálata a MODULO rendszerben

Megkezdődött a hallgatói kreditátviteli kérelmek benyújtása, bírálata a Modulo rendszerben. A tanszékek Modulo kreditátviteli kérelmek bírálatára kijelölt munkatársait kérjük, szíveskedjenek a beérkezett űrlapokon bejegyezni javaslatukat. A hallgatók az aktuális kreditátviteli időszakban 2021. május 9-ig nyújthatják be kérelmüket. A tárgyfelelős tanszék javaslata alapján a döntést a Kreditátviteli Bizottság hozza meg, a Kari Tanulmányi Ügyrend 11.1. pontja alapján legkésőbb a kérelem beadásától számított 15. munkanapon belül.

Modulo kreditátviteli kérelmek benyújtására kijelölt időszakok a 2021/22. tanév I-II. félévben: 2021.08.23-09.05., 2021.11.22-12.05., 2022.01.10-02.06., 2022.04.25-05.08. Aktualizált határidők, időszakok elérhetők az Egyetemi naptárban.


2021. április 8.
A Felsőoktatási Fogyatékosügyi Tanács digitális oktatással kapcsolatos ajánlásai
A linkre kattintva tölthetik le Prof. Dr. Bódis József államtitkár úr „a Felsőoktatási Fogyatékosügyi Tanács digitális oktatással kapcsolatos ajánlásai” tárgyú levelét

2021. február 25.

Kutatólaborok - külföldi hallgatók

A EUGLOH projektnek részét képezi olyan kutatólaborok beazonosítása, melyek szívesen fogadnának szakmai gyakorlatra graduális és PhD hallgatókat a négy partneregyetemről.

Amennyiben lehetőségük van arra, hogy kutatási témájukba külföldi hallgatókat is bevonjanak, kérem, küldjék el azokat az információkat, melyek az EUGLOH projekt honlapján megjelennének a közeljövőben.

Az angol nyelvű kitöltendő sablont ide kattintva >>> találják.

Visszajelzésüket tisztelettel várják a eugloh@szte.hu e-mail címre 2020. március 12-ig.


2021. január 28.
HECRIN-COVID Bizottság pályázat

A HECRIN (Hungarian European Clinical Research Infrastructure Network) nemzeti kutatási hálózaton belül működő HECRIN-COVID Bizottság pályázatot hirdet az új koronavírus fertőzéssel kapcsolatos akadémiai indíttatású klinikai vizsgálatok támogatására. A program célja, hogy elősegítse a HECRIN kutatási hálózaton belül felmerülő SARS-Cov-2 fertőzéssel kapcsolatos kutatásokat, a klinikai vizsgálatok lefolytatására irányuló szakmai és financiális támogatással.

A felhívásra olyan kutatási javaslatokat várunk, amelyek az új koronavírus megelőzésével, kezelésével, utóhatásainak vizsgálatával kapcsolatosan humán klinikai vizsgálatok előtt állnak.

2021. január 14.

Fontos félévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére (körlevél)>>>

A címre kattintva részletes információkat találhatnak

 • a 2020/21. tanév II. félévének időbeosztásáról
 • a várható csoportszámokról
 • a kurzusfelvétel és –hirdetés részletes rendjéről.

Kérjük fentiek részletes tájékoztatását az oktatásban résztvevő intézetekben és a tanszékeken dolgozó kollégák részére. Köszönjük!


Szakdolgozat tantárgyak eredménye

A Neptun rendszerben sok esetben elmaradt a hallgatók számára kötelezően teljesítendő Szakdolgozat munkaterv és Szakdolgozat elkészítés eredményének bejegyzése. Kérjük, ha erre eddig még nem került sor, feltétlenül igazolják le az eredményt a magyar és angol nyelvű képzésben egyaránt. Tanszéki adminisztrátor szerepkörben erre a Szervezeti egységek/Hozzárendelt tárgyak (26500)/Tárgy kurzusai (27500)/Kurzusjegy beírás (248500) menüpontban van lehetőség. A kurzushoz beállított oktatótípustól függően ("előadó" típust kivéve) az oktatók is jogosultak az eredmény rögzítésére a Neptun oktatói webes felületén az Oktatás/Kurzusok menüpontban a kurzussor végi"+" jelre kattintva. Az oktatói web használatához külön igénylőlap nem szükséges. Elfelejtett Neptun belépési jelszó esetén a következő internetcímen elérhető eljárásrend szerint igényelhető az új jelszó: https://service.neptun.u-szeged.hu/neptun/SZTE_Pass.aspx


Kreditátviteli kérelmek bírálata a MODULO rendszerben

2021. január 11-én megkezdődött a kreditátviteli űrlapok beadási időszaka. A tanszékek Modulo kreditátviteli kérelmek bírálatára kijelölt munkatársait kérjük, szíveskedjenek beérkező űrlapokon bejegyezni javaslatukat. A hallgatók 2021. február 7-ig nyújthatják be kérelmüket. A tárgyfelelős tanszék javaslata alapján a döntést a Kreditátviteli Bizottság hozza meg, a Kari Tanulmányi Ügyrend 11.1. pontja alapján legkésőbb a kérelem beadásától számított 15. munkanapon belül.

Modulo kreditátviteli kérvény benyújtására kijelölt következő időszak: 2021. április 26- május 9.


2021. január 12.

Az NKFIH által meghirdetett kutatói pályázatok „belső” határideje

Felhívjuk minden szervezeti egység vezető és NKFIH Kutatási témapályázatot (OTKA pályázat) beadni készülő kolléga figyelmét,

hogy a költségvetési tételek ellenőrzésének szükségessége miatt a pályázati anyagok EPR rendszerbe való feltöltésének belső határideje:

 • a PD_21, FK_21 pályázati típusok estén: 2021. február 15-e
 • a K_21 pályázati típus estén: 2021. február 22-e
 • ANN_21 és SNN_21: pályázati típusok estén: 2021. március 16-a

A határidő betartása azért fontos, mert a pénzügyi terv ellenőrzése során felmerült esetleges hibákat és észrevételeket még időben le tudják egyeztetni a pénzügyes kollégák – akár e-mail-ben, akár telefonon - a kutatókkal.

Kérjük a fenti határidők betartását!

 
Az NKFIH által meghirdetett kutatói pályázatok pénzügyes támogatása

Az on-line felületen feltöltött költségtervek áttekintését, ellenőrzését az ÁOK Elméleti Intézetek és Klinikák esetében a Gazdasági Iroda munkatársai végzik folyamatosan.

Esetlegesen felmerülő előzetes pénzügyi kérdésekben Teleki Ágnes és Pasek Péter kollégákhoz fordulhatnak

(teleki.agnes@med.u-szeged.hu, tel: 56-13 és pasek.peter@med.u-szeged.hu, tel: 45-94).


2021.január 6.
Szakdolgozat témák jegyzékének bekérése

Tisztelettel kérjük, hogy a Karon magyar és angol képzésben tanuló IV. éves orvostanhallgatók részére – külön bontásban – a 2020/2021. tanévben választható szakdolgozat témák jegyzékét

magyar és angol nyelven, legkésőbb 2021. február 01-ig szíveskedjenek az alábbi levélben található táblázatos formában megküldeni a megjelölt e-mail címre: office.aokto@med.u-szeged.hu.

Tájékoztató levél (IV-1-134-1/2021.ÁOK szám) >>>


2020. november 25.
Az Egyetemi Érdekegyeztető Tanács Munkáltatói és Munkavállalói Oldal képviselői által aláírt 2020. évi Juttatási megállapodás >>>

2020. november 13.

2020/2021. tanév 1. félévi vizsgáinak előkészítése >>>

A címre kattintva tölthetik le az ÁOK dékánjának körlevelét, melyben Tanulmányi Osztályunk vizsgaidőszakkal kapcsolatos tájékoztatását, a határidőket és a legfontosabb információkat olvashatják. A levélben a vizsgahirdetés menetéről, a félévmegtagadásról, a vizsgajelentkezések feltételeiről, a vizsgaeredmények adminisztrálásáról tájékozódhatnak.

2020. november 10.

Intézkedés az egészségügyi veszélyhelyzet során alkalmazandó szabályokról – 2020. november 09. >>>

2020. november 10.

SZTE Foglalkoztatással kapcsolatos új rendelkezések – 2020. november 09. >>>

2020. november 9.

2020. szeptember 04.
DH

Vegyes oktatás az ÁOK-n a 2020/2021. tanév őszi félévében

A 2020. augusztus 26-án kelt rektorhelyettesi körlevélhez kapcsolódóan, az abban foglaltak (különösen a járványügyi szabályok) szem előtt tartásával szeretnénk segíteni az első szemeszter oktatásának megszervezését.

Bővebben >>


2020. augusztus 7.
A 2020/2021. tanév őszi félévével kapcsolatban a fenntartótól még nem kaptunk arra vonatkozó tájékoztatást, hogy – a járványhelyzet esetleges súlyosbodására tekintettel – milyen formában szervezzük és kezdjük meg a félévet. Figyelemmel azonban a járványhelyzet alakulására és felkészülve a lehetséges jövőbeli korlátozásokra, a 2020/2021. tanév őszi félévéhez kapcsolódóan kollégáimmal kidolgoztuk egy lehetséges vegyes oktatás irányelveit. A fenntartó döntése alapján tájékoztatással élünk majd Önök felé az őszi félévet érintő oktatás tényleges formáját illetően.
Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes 

2020. július 30.

Dékáni tájékoztató a 2020-21. tanév I. félévi oktatása lebonyolításával kapcsolatban >>>

Fontos tanévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére!>>>

2020. július 15.

Az ÁOK Tanácsa 2020. július 1-től hatályos személyügyi döntései

Kinevezések >>>

2020. április 30.

Távoktatással kapcsolatos tájékoztatók >>>

2020. április 24.
Dékáni körlevél az oktatásban résztvevő tanszékek részére

2020. március 17.
Corona_virus
Coronavírus szabályzatok >>>

2020. február 27.
alumni

Még lehet jelentkezni az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramba

Elindult az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram tavaszi ciklusának második körös jelentkezése, ahol a hallgatók a fennmaradó mentorhelyekre jelentkezhetnek 2020. március 2-ig.

2020. február 27.
naptar

2020/2021. tanév időrendi beosztása


2020. február 25.
TEKNOFEST_kiemelt

TEKNOFEST Légi és Technológiai Fesztivál

A törökországi Gaziantep repterén tavaly megrendezett fesztivál 1,7 milliós látogatottságával 2019-ben a világ legnagyobb légügyi rendezvényévé vált: 50 000 diák részvételével - Törökországon kívül még 122 országból.

Bővebben>>


2020. február 13.
Tájékoztató a tanulási eredmény alapú képzésekről

a 2019/2020-as tanév tavaszi félévében folytatódnak a tanulási eredmény alapú szemlélet megismertetését és az oktatói munkában való eredményes alkalmazását támogató tréningek.

A tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés tréning következő időpontja: 2020. március 6. és 2020. március 20.

Bővebben>>>


2020. február 06.
o_sz_k_cs

Német nyelvtanfolyam ÁOK oktatóknak

Bővebben>>


1

orvosi_szakny_ko_cs

Angol nyelvtanfolyam ÁOK oktatóknak

Bővebben>>


1


szaknyelvi_komm.

PROFEX angol középfokú vizsgaelőkészítő tanfolyam

Bővebben>>

2020.február 06.
book1

Tankönyv- és jegyzetigénylés a 2020/2021. tanévre vonatkozóan

Bővebben>>

2019. december 19.

Szakdolgozat tantárgyak eredménye

Bővebben>>


Klinikai önkéntes munka

Bővebben>>


Információk a 2019/2020. tanév II. félév szervezésével kapcsolatban

Bővebben>>


2019. december 5.

Parkolási rend felülvizsgálata

2019. november 28.

Állatkísérletes képzettség érvényességének fenntartására továbbképzést szervez az SZTE Munkahelyi Állatjóléti Bizottsága

Bővebben>>


2019. november 6.
Szakdolgozati témák bekérése 2019_2020
Bővebben >>>

2019. október 30.

Kreditátviteli kérelmek bírálata a MODULO rendszerben

Bővebben>>


2019. október 30.

2019/2020. tanév I. félév vizsgáinak előkészítése

Bővebben>>


2019. szeptember 27.
Tanulási eredmény alapú képzésfejlesztéshez és tanulási eredmények értékeléséhez kapcsolódó tréningek az EFOP 3.4.3 projekt AP2 alprogramban
A program és a jelentkezési tájékoztató (pdf) >>>


2019. szeptember 18.
A Belügyminisztérium Szabályozási és Koordinációs Helyettes Államtitkárának „az iratképző szervek, egyes szervezeti egységek megszűnése esetén irányadó előírások” tárgyú állásfoglalása
PDF dokumentum >>>


2019. augusztus 29.

Az idegennyelvű orvosképzés óradíj elszámolása


2019. augusztus 13.
gabordenes_dij

Felhívás: Gábor Dénes-díj 2019

Bővebben >>


2019. augusztus 1.

Fontos tanévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére!

Bővebben >>


2019. július 30.
Megjelent az UNKP Bolyai+ pótfelhívás >>>

2019. július 30.

2019 augusztus 15-ig meghosszabbított pályázati határidő az 500.000 Ft-os díjazású “Kiváló Rezidens” Pályázatra!

2019. július 5.
2019. június 07.

2019. június 06.
2019. május 31.

Kari munkatársak pályatervezési és munkaerő-piaci belső képzése >>

2019. május 17.

Fül-Orr-Gégészeti Klinika bővítése miatt parkolás korlátozása

Ful_Orr_Gege_Parkolas

Bővebben>>2019. április 25.

naptar

2018/2019. tanév II. félév vizsgáinak előkészítése

Tájékoztató a vizsgaidőszakkal kapcsolatos határidőkről, fontosabb információk

Bővebben>>

2019. április 24.

Tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés tréning

book1

A 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet alapján az új szemléletű KKK-k szükségessé teszik a képzési programok, tantervek, tantárgyleírások tanulási eredmény alapú fejlesztését. A 2019/2020-as tanévtől már minden kurzus esetében elvárás az új szemlélet beépítése az oktatói munkába. Ez azt is jelenti, hogy a következő tanévtől a kurzusleírásokat az új Tanulási Eredmény Alapú (TEA) sablon szerint kéri az SZTE az oktatóktól.
Bővebben >>

2019. április 24.

Angol nyelvi tréningek SZTE-oktatók számára

konyv

A 2019. májusi vizsgaidőszaktól kezdődően az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben kis csoportos angol nyelvi tréningeket szerveznek SZTE-oktatók számára. A tréningek célja, hogy segítsék az angol nyelven oktató vagy arra készülő kollégákat kommunikációs és prezentációs készségeik fejlesztésében.

Bővebben >>


2019. február 28.
neptun

Neptun képzések a 2018/19. tavaszi félévben

Az Oktatási Igazgatóság további Neptun képzéseseket szervez az új belépő tanszéki adminisztrátorok, tanulmányi osztályos kollégák részére.
Bővebben >>

2019. február 21.

Tankönyv- és jegyzetigénylés a 2019/2020. tanévre vonatkozóan

Bővebben >>

2019. január 10.

Szakdolgozat témák bekérése

Bővebben >>

2019. január 10.

Fontos félévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére

Bővebben >>

2018. november 15.

Meghívó a Diszkurzus – Párbeszéd az eredményes együttműködésért eseményre >>

2018. november 8.

vizsgak


Bővebben >>


2018. október 4.
FF

Adatbekérés francia együttműködésekről

Bővebben>>

2018. szeptember 26.

Neptun képzések az őszi félévben

Bővebben >>

2018. július 31.

Fontos tanévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő intézet/klinika részére!

Bővebben >>

2018. május 24.

Demonstrátori pályázatok eljárásrendje

Bővebben >>

2018. március 29.

Könyvtári felmérés

Bővebben >>

2018. március 8.

Neptun képzések a tavaszi félévben >>

2018. február 21.

Állatkísérletes képzettség érvényességének fenntartására továbbképzést szervez az SZTE Munkahelyi Állatjóléti Bizottsága

Bővebben >>

2018. február 14.

Tankönyv- és jegyzetigénylés 2018/2019

Bővebben >>


2018. február 8.


Morbilli elleni oltóanyag - a SZAKK elnökének körlevele


2018. január 4.

Fontos félévkezdési tudnivalók minden oktatásban résztvevő Intézet/Klinika részére

Bővebben >>

2017. december 7.

Felhívás és értesítő:nemzetközi orvos-képzőművész kiállítás-sorozat

Bővebben >>

2017. november 22.

Az Oktatási Igazgatóság tájékoztatója a 2017/2018. tanév I. félév vizsgáinak előkészítéséről

Bővebben >>

2017. november 3.

Meghívó - SZTE Open Online oktatás – tanári és oktatói ankétok

Tisztelettel meghívjuk az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat tanári és oktatói továbbképzési eseményére.

Bővebben >>

2017. november 3.

Tájékoztató a 2017/2018. tanév I. félév vizsgáinak előkészítéséről

Bővebben >>

2017. október 25.

vedooltas

Influenza elleni védőoltás (3FLUART)

Bővebben >>


2017. október 18.

neptun

Neptun képzési rendszer

Az Oktatási Igazgatóság a Neptun – Egységes Tanulmányi Rendszer bevezetésekor szervezett képzéseket a továbbiakban is rendszeresen szervezi az új belépő munkatársak számára, valamint továbbképzéseket szervez a tanulmányi és tanszéki adminisztrációban dolgozók számára.

Bővebben >>

2017. szeptember 28.

Prof._Romics

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázati felhívása

Bővebben >>

2017. szeptember 7.

Állatkísérletek végzéséhez szükséges képzettség megszerzésének lehetőségei a 2017/2018-as tanév során a Szegedi Tudományegyetemen

Bővebben >>

2017. szeptember 7.

Felhívás a Hemingway Alapítvány 2018. évi Dr. Szabó György ösztöndíj jelölésére

Bővebben >>

2017. szeptember 7.

OKK

Az oroszországi állami ösztöndíjas képzések bemutatása

Bővebben >>

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek