orv.ugy.

Orvosi Ügyelet

Bár az orvosi ügyelet a családorvosi szolgálat rendelési idején kívül működik, mégsem tekinthető a folytatásának, mert teljesen más a feladata, mint a családorvosi rendelésnek. Az orvosi ügyelet feladata az egészségkárosodás veszélyével járó és nem halasztható állapotok ellátása. Halasztható problémákkal jelentkezzen családorvosa rendelésén.

Az orvosi ügyeletet fel is lehet hívni telefonon. Ilyenkor az ügyelet telefonon keresztül segítséget tud nyújtani, szükség esetén behívja Önt az ügyeletre, vagy ha indokoltnak tartja, az ügyeletes orvos megy ki a helyszínre.

Az orvosi ügyeletnek nem feladata a régóta fennálló panaszok kivizsgálása, a rendszeresen szedett gyógyszerek felírása, vagy az egészségkárosodás veszélyével nem járó ismert betegségek ellátása.

Ismert krónikus betegségek (pl. magasvérnyomás betegség, asztma, vesekövesség, epekövesség) rosszabbodása vagy „fellángolása” esetén, amennyiben azokat gyógyszerekkel nem sikerül kezelni, bizalommal forduljunk az orvosi ügyelethez. Életveszélyben a mentőszolgálatot hívjuk a 104-es segélyhívószámon!


Nem indokolt az orvosi ügyelethez fordulni a következő esetekben:

- egyszerű, otthon is megoldható problémák esetén /Lásd: öngyógyítás/

- recept nélküli gyógyszerekkel kezelhető panaszok esetén /Lásd: gyógyszertár/

- halasztható, a családorvoshoz tartozó problémákkal /Lásd: családorvos/

- halasztható, a szakrendelésekhez tartozó panaszokkal /Lásd: szakrendelés/

- hirtelen kialakuló, súlyos, életveszélyes panaszokkal /Lásd: mentőszolgálat/


kp.orv.ugy.
fotó: kozelben.hu

Orvosi Ügyelet Szegeden (felnőttek és gyermekek számára):

Ügyeleti időben, munkaidőn túl (hétköznap 16:00-08:00, hétvégén 08:00-08:00, halasztható problémákkal jelentkezzen családorvosa rendelésén).

Cím: Szeged, Kossuth Lajos sugárút 15-17. (Szilágyi utca felől)

Telefonszám: (62) 433-104


Néhány példa arra, hogy mikor forduljon az orvosi ügyelethez:

  • Vérnyomás kiugrás (ha ismert a magasvérnyomás betegség)

Mit tegyünk ha … - Vérnyomáskiugrás

  • Asztmás fulladás (ha ismert az asztma)

Az asztma kezelési lehetőségei

  • Vesegörcs (ha ismert a vesekövesség)

Hogyan ismerhetjük fel a vesegörcsöt?

  • Epegörcs (ha ismert az epekövesség)

Az epeköves panaszok és kezelésük


Szegeden nem minden klinika tartozik az Új Klinika épületegyütteséhez, ahol a szegedi sürgősségi osztály is található. Ezért azoknak a klinikáknak, amelyek nem tartoznak az Új Klinika épületegyütteséhez, a sürgős, ügyeleti ellátása nem az Új Klinikán, hanem az adott klinikai épületben történik. Halasztható problémákkal jelentkezzen az adott szakrendelésen.


A szakrendeléseket a linkre kattintva a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ honlapján >>> találják.

 

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Egeszseg_ezreknek_15.214.000_Ft_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_Szent-Gyorgyi_Albert_Klinikai_Kozpontnak

A Richter Egészségváros rendezvényen 15.214.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a poszt-COVID ellátás korszerűsítése fog megvalósulni.

Tiszlavicz_Hetenyi_honlapra

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság “HETÉNYI GÉZA EMLÉKÉREM” kitüntetésben részesítette Dr Tiszlavicz Lászó professzort, az SZTE SZAOK Pathologiai Intézet igazgatóját. Gratulálunk!