Ajánló

2023. június 30. (péntek) 13 órai kezdettel kerül megrendezésre a SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tudományos konferenciája

2023. május 4-én 18 órai kezdettel rendezzük meg a Muzsikáló Orvosok Tavaszi Koncertjét az SZTE Rektor épület Dísztermében. A belépés ingyenes.

Érdeklődsz az egészségügyi szaknyelv iránt? Kommunikálsz angolul munkád során? Írsz tudományos közleményt? Segíthetünk! Gyere el nyílt napunkra, és nézd meg, miért jó szakirányú továbbképzéseinken diplomát szerezni.

A Keck School of Medicine of University of Southern California negyedik alkalommal fogad 4 szegedi végzős (jelenleg 5. éves) orvostanhallgatót 1 hónapos szakmai gyakorlatra 2024 áprilisában. A program elérhető bármely magyar és angol nyelvű képzésben résztvevő hallgató számára, aki szeretné a hatodéves gyakorlatok egy részét egy amerikai kórházban eltölteni, melyet itthon is elfogadnak gyakorlatként.

Jelöld elsőnek a szegedi orvoskart!

100 éve született Prof. Dr. Ormos Jenő patológus, az evezősök egykori szakosztályelnöke.
Emlékének adózva "A múlt, a jelen és a jövő az evezésben" címmel kötetlen, 100x100 m-es ergométeres összejövetelt tartunk a SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Nagyoktatási épületében (Dóm tér 9.) 2022. dec. 7-én este 18:30 tól.

A Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány 2022. november 10-12. között rendezi meg soron következő, Nobel-díjasok és tehetséges diákok XIX. találkozója elnevezésű konferenciáját.

Megjelent a SZTEminárium Magazin legújabb 2021-2022/02 száma – a Szegedi Egyetem Magazin lapcsaládhoz tartozó, „Hallgatókról hallgatóknak” mottó alatt futó kiadvány már online és a Szegedi Tudományegyetem épületeiben is elérhető.

Egy intézmény száz éves fennállásának története. Röviden talán így lehetne összefoglalni, hogy miről is szól az Egyetem Szegeden – Az első 100 év képes krónikája című fotókkal illusztrált kötet. Lapozzanak bele!

Szívesen kieresztenéd a gőzt mielőtt megtudod, hogy felvettek az Egyetemre? Van egy jó hírünk a számodra: Érettségi after partyt szervez a Szegedi Tudományegyetem!

Elindult a jelentkezés az SZTE Alma Mater Weekendre!

Tedd emlékezetessé az SZTE 100 éves évfordulóját heti 100 perc edzéssel!

Mozogj alkalmanként minimum 30 percet, hetente legalább 100 percet a szabad levegőn az egészséged érdekében!

2022.április 4. – május 30.

Legyünk továbbra is a Legsportosabb Kar!

Az Ukrajnában zajló háborús események miatt bajba jutottak megsegítésére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) felhívást tett közzé, melyben olyan hallgatókat keresnek, akik ukrán vagy orosz nyelvtudással rendelkeznek.

„Mentsünk meg együtt legalább 300 életet” – erre buzdítanak mindenkit a Nagy SZTE Véradás szervezői. A XII. alkalommal megrendezett eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont, 2022. március 2-án délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között.

A kiállítás 2021 szeptemberében készült a Szegedi Tudományegyetem centenáriuma és a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar névfelvétele alkalmából, az SZTE Klebelsberg Könyvtár Szent-Györgyi-gyűjteményében őrzött dokumentumok felhasználásával

Itt dolgozol? Korábban nálunk diplomáztál?

Tudtad, hogy a www.uniszegedalumni.com oldalon "SZOTE" csoporthoz is csatlakozhatsz?Gyere és regisztrálj!Ősszel indítjuk Emlékkeresőnket veled együtt!

Az SZTE ÁOK szakirányú nyelvi továbbképzési szakjaira 2021. június 25-ig lehet jelentkezni.

Az elmúlt időszakban számos hallgató önkéntesként vett részt a járvány elleni védekezésben. Ezt szeretné megköszönni az SZTE Sportközpont és Sportiroda azzal, hogy számukra új kategóriát hirdet az SZTE 100 kilométergyűjtő kihívásában.

Az Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Szakfordítóképző Csoport 2021. április 30-i online Nyílt Napján további részleteket tudhatsz meg! Katt a linkre!

a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Nemzeti Tehetség Központ) felhívást tesz közzé a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

Az elismerést az alábbi nyílt kategóriákban lehet elnyerni:
A kategória: „Kiváló tehetséggondozó”
B kategória: „Kiváló tehetségfejlesztő”
C kategória: „Kiváló tehetségsegítő”

Az előadást ezen a linken>>> tekinthetik meg!

2020. szeptember 15-én jelent meg egy könyv Kulka Frigyes világhírű mellkassebész-professzorról, aki 1959 és 1979 között dolgozott a Szegedi Orvostudományi Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikáján

2020. június 29-én hétfőn reggel 8 órától az SZTE Klebelsberg Könyvtár is megnyitotta kapuit!

Coursera for Campus együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Coursera, hogy ezzel is támogassák a koronavírus-fertőzés kapcsán bevezetett online tanulást. Az együttműködés értelmében az SZTE hallgatói ingyen férnek hozzá a világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak mintegy 4000 kurzusához.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Junior Akadémia meghirdeti a Prezentációs Technikák Verseny 2020 eseményt az SZTE-n

2019. november 28-án 8,00-8,45 óra között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ alagsori előadótermében kerül sor az Általános Orvostudományi Kar tájékoztató előadásaira.

Dr.Csonka Csaba, az ÁOK Biokémiai Intézet docense nyolcasban ezüstérmet szerzett a Velencén rendezett evezős masters világbajnokságon! Gratulálunk!

Itt olvashatják a Kulturális Iroda 2019/2020-as tanév I. félévének eseményeit és pályázatait!

Kövesd velünk élőben a ponthatárok kihirdetést és ünnepeljük meg közösen az új, SZTE-s életed kezdetét! Szórakozz Szeged és az ország legnagyobb felvételi ponthatár hirdető bulisorozatán, a Pont Ott Partin július 24-én!

2019. június 1-én ismételten Szegeden került megrendezésre az Országos Urológus Teniszbajnokság. Ez a nagy múltú esemény 1989 óta vonzza a tenisz iránt rajongó urológusokat. Idén mi adhattunk otthont a rendezvénynek, ahol rekordszámú résztvevő - 16 páros - mérte össze erejét. Az 1. helyet dr. Csőke István-dr. Maróti Csaba páros nyerte el, és vihette haza a vándorkupát. Szegedi büszkeségünkként a 2. helyezést, kiélezett küzdelemben dr. Király István - Király Előd páros szerezte meg

A hétvégén megrendezésre került két napos Mihálkovics Kupa Jeep Renegade Nagydíjon a Dolfin osztályban első helyezést ért el és elnyerte a kupát munkatársunk, Dr. Szikra Péter és fia Szikra Boldizsár. Gratulálunk!

Az SZTE ÁOK Sportorvostani Tanszékének, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületének SCOPH szekciója és a Cigiszünet aktivistáinak közreműködésével vasárnapi sétára invitálunk a Rotary tanösvényre!

A jubileumi tanév második félévében egy igen aktuális és a jövőbe tekintő előadást hallgathatunk meg, amely szimbolizálja, hogy a múlt értékeinek ápolása mellett a jövő feladataira is koncentrálunk.

A mérést azoknak ajánljuk, akik vagy fogyókúrájuk vagy épp testtömegnövelésük során szeretnék nyomon követni testösszetételük változását. A mérés ingyenes!

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája 2019. április 11-től május 17-ig rendezi meg a 16. Egyetemi Tavaszt.

Az SZTE ÁOK HÖK karácsonyi gyűjtést szervez a Dr. Waltner Károly Otthon javára 2018. november 12. és december 14. között

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Akadémiai Bizottság védnökségével kerül sor A borok tudósai, a tudósok borai rendezvényre a Szegedi DÓM Látogatóközpontban

A SZAHE Napok jól bevált eseményeként 2018. október 15-én, hétfőn 18 órai kezdettel újra eljő a Dóm tér futás. Az esemény nem csak szotésoknak és nem csak hallgatóknak szól! Jöhet bárki akinek kedve van egy kis váltófutáshoz.

Időpont: 2018. június 16.

Olyan ingyenes közösségi városnéző sétára invitáljuk az érdeklődőket, amelyre egyidőben a Világ 212 városában kerül sor, a mosoly jegyében

Vitorlás, kisgéphajó, jetski vezető képzés indul. Az elméleti képzés Szegeden, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézetében, a gyakorlati oktatások a Tiszán lesznek. Az SZTE oktatói és hallgatói a vitorlázás tanfolyamdíjából 40%-os engedményt kapnak!

A Pedagógiai esték c. nagyszabású sorozat vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L'Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett kutatója.

2017. november 11-én, szombaton 12:00 órai kezdettel

Időpont:

2017. november 13., 11:00–15:00


Helyszín:

SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ


Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat idén 35. alkalommal rendezi meg a hagyományos Nevezéses Horgászversenyét 2017. október 15-én.

A Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Szakszervezete 2017. szeptember 30-án megrendezi a IV. SZETESZ Pikniket.

Hivatásos, art brut és amatőr alkotók közös térben, képekben fogalmazzák meg érzéseiket, hogyan látják, és érzékelik az őket körülvevő világot.

A Neurológiai Klinika szerzői kollektívája "Neurológia a betegágynál" címmel könyvet jelentetett meg a MEDICINA Kiadó gondozásában.

A verseny célja: A Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói számára, a Tisza, „Szeged főutcája” által kínált lehetőségeket ideálisan kihasználva, kajak-kenu, evezős, sárkányhajó, vitorlás sportágakban biztosítsunk sportolási lehetőséget új egyetemi rekordok felállítására. Környezetünk minél kifinomultabb megismerésével és saját teljesítményünk fokozásával minél rövidebb futamidőt érjünk el.

Szél Borbála epidemiológus és kórházhigiénikus (SZTE SZAKK Kórházhigiénés Osztály) 2017 márciusában lehetőséget kapott arra, hogy poszterét az idei ICPIC (International Conference on Prevention & Infection Control) konferencián is bemutathassa, emellett az ICPIC Clip Award pályázatára is készíthetett egy pályamunkát.

Az SZTE alumni szervezete 2017. június 24-én (szombaton) immáron tizenegyedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet.

Az Alexander Street az egyik legnagyobb jogtiszta, hiteles videógyűjtemény.

A szegedi Teddy Maci Kórház vár minden bölcsis, ovis és alsó tagozatos gyermeket! Játékos keretek között próbálhatják ki, milyen doktor néninek, doktor bácsinak lenni, miközben megismerkedhetnek az orvosi eszközökkel.

Felhívjuk a sportolni vágyó hallgatók és dolgozók figyelmét, hogy megkezdtük a bérletek értékesítését a klinika kertben található ÁOK Sportpályáinak használatára.

Idén is várnak minden SZOTE-s hallgatót a szokásos egy hetes bemelegítésre a Medikus Kupa előtt, vagy helyett!


Időpont: 2017. április 2.


Helyszín: Újszeged Erzsébet liget

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Egeszseg_ezreknek_15.214.000_Ft_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_Szent-Gyorgyi_Albert_Klinikai_Kozpontnak

A Richter Egészségváros rendezvényen 15.214.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a poszt-COVID ellátás korszerűsítése fog megvalósulni.

Tiszlavicz_Hetenyi_honlapra

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság “HETÉNYI GÉZA EMLÉKÉREM” kitüntetésben részesítette Dr Tiszlavicz Lászó professzort, az SZTE SZAOK Pathologiai Intézet igazgatóját. Gratulálunk!