Bezár

Tudományos Diákkör

archivum

Archívum

Archívum

2014. augusztus 26.
30 perc

2023


HMAA Balatonfüred Konferencia

Tisztelt TDK hallgatók!

Tisztelt TDK felelősök!

Szeretnénk felhívni figyelmüket az Amerkai Magyar Orvosszövetség Magyarországi tagozatának szervezésében megvalósuló konferenciára, melyre 2023. augusztus 25-26-án kerül sor a Balatonfüredi Állami Szívkórházban (ld. csatolt file). A rendezvény kiváló fórumot jelent a kutatási eredményeik bemutatására. Az absztraktbeküldési határidő 2023. május 30-ig lett meghosszabbítva.

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar TDK Tanács elnöke
Prof. Dr. Peták Ferenc, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar TDK Tanács alelnöke
Dr. Fodor Gergely, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar TDK Tanács titkára


Pályázati felhívás a 30. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 2021. és/vagy 2022. évi helyi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencián előadást bemutató SZTE SZAOK hallgatók vagy az SZTE SZAOK-n TDK munkát végző magyar hallgatók közül nyolcan lehetőséget kapnak a 30. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2023. május 10-13.) való részvételre. A pályázat a következő költségeket fedezi: szervezett buszos út Szeged-Marosvásárhely-Szeged viszonylatában, regisztrációs díj és szállásköltség a konferencia időtartamára.
A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A pályázat benyújtási határideje 2023. február 17. (péntek) 15 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című NTP-HHTDK-22 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-22-0005 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Tudományos diákköri munka támogatása az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

mind3


2022


A 2022. évi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2022. november 16-18. között rendezi a helyi TDK Konferenciát.

A Konferencia program és absztrakt füzete elkészült, PDF formátumban letölthető innen.

iOS_Android

Elkészült a Konferencia applikációja is, amely telepíthető a
Play Áruházból és az Apple Store-ból.
App neve: SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK ill. SZTE SZAOK TDK

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF).
A 36. OTDK, Orvos- és Egészségtudományi Szekcióját 2023. április 18-21. között rendezik Budapesten.


2022. évi pályázati felhívás Szent-Györgyi Hallgató Ösztöndíjra

A Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) pályázatot hirdet az SZTE kiemelkedően eredményes TDK hallgatói részére. A nyertes pályázók az NTA képzési program részeként Szent-Györgyi Hallgatókká válnak, amely elsősorban tudományos előmenetelükben nyújt jelentős segítséget.

A pályázat benyújtása az alábbi oldalon lévő jelentkezési lap kitöltésével történik: https://www.formpl.us/form/2081606032

Az elektronikus jelentkezési lap beküldésének határideje: 2022. szeptember 15.
A szóbeli felvételire 2022. szeptember 22-30-ig tartó időszakban kerül sor.
A pályázat elbírálásának határideje legkésőbb 2022. október 10. (hétfő)

További részletek a pályázati kiírásban >>


TDK témák beküldése

Kérjük az intézeti TDK felelősöket, hogy a meghirdetett TDK témákat (magyarul és angolul) a témavezetők megjelölésével, a letölthető formanyomtatványokon (TDK_temak_hun.doc, TDK_temak_eng.doc) a TDK Tanács részére szíveskedjenek megküldeni legkésőbb 2022. szeptember 16-ig (péntekig) a tdk.aok@med.u-szeged.hu címre. Akkor is kérjük visszajelzésüket, ha nem hirdettek meg TDK témákat.


OTDK összefoglaló film

Elkészült a 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció összefoglaló filmje.

Megtekinthető itt, a Youtube-on.


Pályázati felhívás a 29. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 29. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2022. május 11-14.) való részvételre való jelentkezést meghosszabbítjuk.
Meghosszabbított határidő: 2022. február 21. 15.00
A konferencián való részvételi támogatást érkezési sorrendben ítéljük oda a hallgatóknak.

A 2020. és/vagy 2021. évi helyi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencián előadást bemutató SZTE SZAOK hallgatók vagy az SZTE SZAOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 9-en lehetőséget kapnak a 29. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2022. május 11-14.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE SZAOK hallgatója vagy az SZTE SZAOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat. A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.

A pályázat benyújtási határideje 2022. február 21. nap (szerda) 15 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-21 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-21-0001 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Az SZTE Általános Orvostudományi Karán folyó tudományos diákköri tevékenység elősegítése" című projekt támogatásból valósult meg.

emet_logontpandemmi


III. Semmelweis Tehetségkonferencia

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2022. február 19-20. (szombat-vasárnap) között rendezi meg a III. Semmelweis Tehetségkonferenciát az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 azonosítószámú projekt keretén belül. A rendezvény célja egy interdiszciplináris találkozási platform létrehozása a tudományos diákköri munkában komoly részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. A szervezők a Tatán a Hotel Kissben**** várják az érdeklődő és kiemelkedő tudományos aktivitású diákokat a négy hazai orvosegyetemről. A részvétel COVID-19 elleni oltási igazoláshoz kötött.
A Konferencia a résztvevő hallgatók számára ingyenes.
A pályázati felhívást a https://semmelweis.hu/szakkollegium/iii-semmelweis-tehetsegkonferencia/ oldalon tekinthetik meg.
Jelentkezési határidő: 2022. február 6.


2021


A 2021. évi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia online került megrendezésre

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2021. november 17-19. között rendezte meg a helyi TDK Konferenciát.
Az aktuális járványügyi előírások miatt a Konferencia online került megrendezésre.

A megnyitó, az eredményhirdetés és a tagozatok online elérhetősége letölthető innen.
A Konferencia program és absztrakt füzete (pdf) letölthető innen.

Elkészült a Konferencia applikációja is, amely telepíthető a Play Áruházból és az Apple Store-ból.
(Az app neve: "SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK")

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF).


Pályázati felhívás a HMAA FÜRED2021 Konferencián való részvételre

A 2019. és/vagy 2020. évi helyi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencián előadást bemutató SZTE ÁOK hallgatók vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 10-en lehetőséget kapnak a HMAA FÜRED2021 Konferencián (2021. augusztus 27-28.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE ÁOK hallgatója vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat.
A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információkat a Konferencia honlapján olvashatnak: https://hmaa-hc.hu/fured.html
A pályázatokat a pályázati felhívás szerint kérjük beküldeni kizárólag elektronikus úton a TDK Tanács email-címére: tdk.aok@med.u-szeged.hu
A pályázat benyújtási határideje 2021. május 27. nap (csütörtök) 15:30 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” című NTP-HHTDK-20 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-20-0005 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán " című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Kiváló eredmények a 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában

Minden idők legsikeresebb szereplését érték el karunk hallgatói a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában, melyet 2021. április 6-9. közt a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar rendezett online formában. A hallgatók összesen 43 díjat szereztek, melyek közül 13 I. díj, 17 II. díj és 13 különdíj.

Részletes eredmények itt elérhetők el.

Az eredményekhez a hallgatóknak és témavezetőiknek is gratulálunk!


Felhívás

A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Orvos- és Egészségtudományi Osztálya meghirdeti "A nők szerepe az orvostudomány élén" c. workshopját.

Az esemény célja, hogy egy olyan online találkozó jöjjön létre, amelynek középpontjában a kutatói világban tevékenykedő nők állnak. Meghívott előadóink megosztják a résztvevőkkel az orvostudományi kutatásaikban átélt tapasztalataikat, döntéshelyzeteiket, illetve a kutatói világban nőként való érvényesüléssel kapcsolatos esetleges nehézségeiket, amelyek meghatározták mindennapjaikat.

A rendezvény időpontja: 2021. április 24.

A lebonyolítás online formában, a Youtube rendszerén keresztül történik.
Az eseményen való részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje: 2021. április 22. (éjfél)
A DOSZ-OEO weboldalon megtalálható felhívás.


Felhívás

2021-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a FameLab tudományos előadói verseny a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Magyarország közös szervezésében. A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.
Az elődöntőre 2021. április 30-ig lehet regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és egy videó feltöltésével. A mesterkurzus várhatóan augusztus végén, az országos döntő pedig szeptemberben lesz.
További részletek az MTA honlapján.


35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció

A 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekciója idén az SZTE szervezésében, a járványügyi helyzetre tekintettel online kerül megrendezésre. A legfrissebb hírek a konferencia honlapján és a hivatalos Facebook oldalán érhetők el.
A konferencia időpontja: 2021. április 6 - 9.


TDK pályamunka beadási határidő

Tisztelt TDK hallgatók!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy tekintettel a COVID védekezésben résztvevő hallgatók munkavégzésére, a március végi TDK pályamunka beadási határidőt 1 héttel meghosszabbítjuk.
Új határidő: 2021. április 7.
Hatodéves hallgatók esetében TDK pályamunka benyújtására nincs lehetőség.

Tisztelettel:
Dr. Rakonczay Zoltán, SZTE ÁOK TDK Tanács, elnök
Dr. Peták Ferenc, SZTE ÁOK TDK Tanács, titkár


A 2020. évi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2020. november 11-13. között rendezte a helyi TDK Konferenciát.

Az ÁOK-n a TDK konferencia online volt megtartva.

A Konferencia program és absztrakt füzete (pdf) letölthető innen.

2020


Pályázati felhívás

Tisztelt TDK Hallgatók!
A Nemzeti Tehetség Központ TDK hallgatók számára az alábbi pályázatokat hirdeti.

A) Nemzet Fiatal Tehetségei Ösztöndíj
A Nemzeti Tehetség Program keretében megjelent a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj pályázati kiírása, amelynek "B" komponense keretében TDK-dolgozat készítésére is lehet pályázni.
Pályázható támogatás: 100 000 Ft - 1 000 000 Ft
Benyújtási határidő: 2020. június 30.
Részleteket a pályázatról itt lehet olvasni.

B) Mentorálási pályázat
A Nemzeti Tehetség Központ olyan fiatalok jelentkezését várja, akik ötleteket és támogatást várnak tanulmányaikhoz, terveikhez.
Benyújtási határidő: 2020. május 7.
Részleteket a pályázatról itt lehet olvasni.


A jelentkezési határidőt meghosszabbították!

A prezentációs verseny jelentkezési határideje meghosszabbításra került. Kérjük, hogy legkésőbb 2020. március 9-ig (hétfőig) jelentkezzenek a versenyre a tdk.aok@med.u-szeged.hu e-mail címen az elindulni szándékozó hallgató nevének, évfolyamának és e-mail címének megadásával.

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja a kari TDK Tanáccsal közösen tudományos prezentációs versenyt hirdet mindazon orvostanhallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A prezentációk értékelése kifejezetten az előadásmódra, az alkalmazott prezentációs technikákra vonatkozik. Előnyt élveznek azok a prezentációk, melyek önálló kutatásra épülnek. A kari fordulókon való részvételhez egy prezentációs anyagot kell bemutatni (7 perc előadás vita nélkül), ami alapján a kari TDK Tanács kiválasztja a nyertest.

A kari verseny ideje: 2019. március 23. (hétfő) délutáni órákban

A verseny helye: Kis Oktatási Épület.

A kari forduló első helyezettje összegyetemi megmérettetésen vehet részt, amely a 2020. április 8-án kerül megrendezésre.


Pályázati felhívás a XXVII. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 2018. és/vagy 2019. évi helyi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencián előadást bemutató SZTE ÁOK hallgatók vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 15-en lehetőséget kapnak a XXVII. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2020. április 1-5.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE ÁOK hallgatója vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat.
A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A pályázat benyújtási határideje 2020. február 7. nap (péntek) 15:30 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-19 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-19-0009 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Az SZTE Általános Orvostudományi Karán folyó tudományos diákköri tevékenység fejlesztése " című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


XXV. Korányi Frigyes Tudományos Fórum

2020. március 26. és 28. között immár 25. alkalommal kerül megrendezésre a Korányi Frigyes Tudományos Fórum Budapesten. Az előző évekhez hasonlóan a jubileumi konferencia célja is az, hogy közös rendezvény keretében biztosítson előadási lehetőséget a tudományos diákköri munkában részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. Ezen felül a Fórum életrehívásától fogva kiemelt törekvés az egyes diszciplínák közötti szakmai kapcsolatfelvétel elősegítése. Az előadók bemutatják kutatási eredményeiket és megmérettetnek a medicina különböző területein. A szervezők ebben a tanévben is szeretettel meghívják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.
Az absztraktbeküldési határidő: 2020. január 30.
A részletes felhívást, illetve minden információt megtalálnak a http://semmelweis.hu/szakkollegium/kftf/2019-2020/ oldalon.


2019


A 2019. évi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2019. november 13-15. között rendezi a helyi TDK Konferenciát.

A Konferencia program és absztrakt füzete (pdf) letölthető innen.
A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF).


II. Semmelweis Tehetségkonferencia

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2020. február 15-16. között rendezi meg a II. Semmelweis Tehetségkonferenciát az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 azonosítószámú projekt keretében. A rendezvény célja egy interdiszciplináris találkozási platform létrehozása a tudományos diákköri munkában komoly részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. A szervezők a Liget Wellness és Konferencia Hotelben****, Szarvason várják az érdeklődő és kiemelkedő tudományos aktivitású diákokat a négy hazai orvosegyetemről. A Konferencia a résztvevő hallgatók számára ingyenes.
Jelentkezési határidő: 2019. december 1.
A pályázati felhívást a http://semmelweis.hu/szakkollegium/tudomany/ii-semmelweis-tehetsegkonferencia/ oldalon tekinthetik meg.


Információ a „Bevezetés a Tudományos Diákköri munkába” kurzusról

Bevezetés a Tudományos Diákköri munkába című kurzust indít (Neptun kurzuskód AOK-SZV341-1) a Tudományos Diákköri Tanács I.-VI. éves orvostanhallgatók számára . A kurzus keretében a Karon tevékenykedő tudományos műhelyek bemutatják a munkacsoportokban folyó tudományos munkát, és lehetőség adódik az érdeklődő hallgatókkal történő személyes eszmecserére is. A foglalkozások a 2. oktatási héttől kezdve csütörtökönként 18:00-19:30-ig lesznek megtartva. A kurzusra jelentkező hallgatók kiváló lehetőséget kapnak, hogy érdeklődési körüknek megfelelő kutatóműhelyt találjanak, és annak munkájába bekapcsolódhassanak.
A beosztás és a tematika az alábbi letölthető táblázatban található.

Helyszín: Szontágh Ferenc terem (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Semmelweis utca 1.)


Kiváló eredmények az OTDK orvosi szekciójában. Gratulálunk!

Sikeresen szerepeltek karunk hallgatói a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában, mely 2019. április 23-26. közt Debrecenben került megrendezésre. Karunk hallgatói 9 I. díjat, 17 II. díjat és 15 Különdíjat szereztek.

Külön büszkeség számunkra, hogy az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2018-ban alapított Roska Tamás Tudományos Előadás díját Dr. Pipicz Márton, karunk volt hallgatója nyerte Alternatív kardioprotektív eljárások és azok hatásai a miokardiális peroxinitritre, RISK és SAFE jelátviteli utakra című előadásával. Pipicz Dr. jelenleg háziorvosként és a Szegedi Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosaként dolgozik.

Az eredményekhez mindenkinek gratulálunk!


A TDK kérdőív eredményei

2019. márciusában az SZTE ÁOK Tudományos Diákköri Tanácsa anonim kérdőíves felmérést tartott az SZTE ÁOK-n folyó TDK tevékenységgel kapcsolatban.

Az eredmények rövid összefoglalóját ide kattintva olvashatják.


A kari tudományos prezentációs verseny eredménye

2019. március 18-án lezajlott a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja és Kar TDK Tanácsa által közösen szervezett tudományos prezentációs verseny kari fordulója, melynek győztese Nógrádi Bernát IV. éves orvostanhallgató lett. Nógrádi Bernát képviseli a Kart az összegyetemi "Prezentációs technikák" versenyen.

Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Prezentációs verseny Prezentációs verseny Prezentációs verseny


Lehetőség Tudományos Diákköri együttműködésre az SZTE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) között

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a többi magyar felsőoktatási intézményekkel való együttműködés keretében közös tudományos diákköri munka lehetőségét kezdeményezi. Kérnénk Karunk TDK munkában témavezetőitől visszajelzést, hogy az általuk vezetett témák vonatkozásában látnak-e

  • együttműködési lehetőséget közös TDK pályamunkák kidolgozására,
  • az elkészült TDK munkák szerepeltetésére az NKE 2019. december 5-én sorra kerülő helyi TDK konferenciáján.

Közös SZTE-NKE TDK témák kidolgozásának szándéka esetén az NKE

  • társ témavezetőt, konzulens fog kijelölni és biztosítani,
  • a hallgatók magas presztízsű helyezéseket, pénzdíjakat és különdíjakat szerezhetnek az NKE TDK konferencián ,
  • hazai és külföldi kutatási együttműködési lehetőségek megnyitását eredményezi a jövőben.

Az NKE TDK tájékoztató anyagok itt érhetők el:

A hadtudományi kutatási irányok, prioritások és témakörök
2019. évi őszi ITDK felhívás
NKE HHK ITDK témajavaslatok
A HHK TDK-k adatai
Az együttműködéssel kapcsolatos visszajelzéseket kérjük, hogy 2019. június 15. határidővel a stratrh@rekt.szte.hu e-mail címre szíveskedjenek megküldeni a Tárgy mezőben feltüntetve: „SZTE-NKE-TDK együttműködés”.

Együttműködésüket előre is köszönjük!
Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes és Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes nevében:
Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, SZTE ÁOK TDT elnök
Prof. Dr. Peták Ferenc, SZTE ÁOK TDT titkár


A XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencia részvételi pályázat nyertesei

A 2019. február 14-i határidővel beérkezett pályázati anyagok értékelése alapján az alábbi 17 hallgató nyert támogatást a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2019. április 3–6.) való részvételre:
Erdélyi-Furka Barbara Fanni ÁOK III. évf.
Fejes Alexandra ÁOK III. évf.
Gausz Flóra Diána ÁOK III. évf.
Gyulai-Nagy Szuzina ÁOK III. évf.
Halmi Dóra ÁOK IV. évf.
Kerpel Fanni ÁOK V. évf.
Kiss Liliána ÁOK V. évf.
Kovács Barbara Nóra ÁOK IV. évf.
Kulcsár Richard Máté ÁOK III. évf.
Lengyel Rita TTIK BSc III. évf.
Márványkövi Fanni Magdolna ÁOK IV. évf.
Molnár Andrea ÁOK IV. évf.
Nagy Júlia ÁOK VI. évf.
Pataki Boglárka Irén ÁOK VI. évf.
Szakáll Richárd ÁOK V. évf.
Szatai Ádám Tibor TTIK BSc II. évf.
Szemán Ágnes GYTK IV. évf.
Pályázatukhoz gratulálunk, és sikeres részvételt kívánunk a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián!

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-18-0002 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Pályázati felhívás Stephen W. Kuffler Kutatási Ösztöndíjra

A Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány pályázatot hirdet egyetemi hallgatók tudományos kutatási munkájának támogatására.
Beadási határidő: 2019. április 30.
Részletek a pályázati felhívásban.


A 26. Tudományos Diákköri Konferencia, Marosvásárhely
Jelentkezési információk

A marosvásárhelyi Tudományos Diákköri Konferencia 2019 tavaszán, április 3 - 6. között a huszonhatodik alkalommal kerül megrendezésre.
A konferencia célja, hogy a felsőoktatásban kiemelkedő szorgalmú és tehetségű magyar hallgatók tudományos-kutatói eredményeinek bemutatása és értékelése valósuljon meg, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja a diákokban, hanem fejleszti előadókészségüket, vitakészségüket, felkészít a szakdolgozat megírására és megvédésére.
A marosvásárhelyi diákélet akadémikus kicsúcsosodása minden évben, hiszen neves orvosok és szakértők tartanak előadásokat és műhelymunkákat. Mindezt szorgos diákok fáradhatatlan munkája teszi lehetővé.
A konferencia záró mozzanataként, mindenki együtt ünnepelheti a hét sikereit egy elegáns gála keretein belül.
  • A kivonatok beküldési határideje: 2019. február 23 - 27. A jelzett időponton túl nem áll módunkban elfogadni dolgozatokat.
  • A TDK hivatalos honlapján, a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről, szabályokról, határidőkről és programokról lehet tájékozódni (a 26. TDK-val kapcsolatos információk feltöltés alatt állnak).
A honlap elérhetősége: https://tdk.mmdsz.ro

Nemzetközi konferenciafelhívás

Szeretnénk felhívni az érdeklődő TDK hallgatók és témavezetők figyelmét a Pozsonyban 2019.04.11-én megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára: Frigyes Korányi Scientific Dormitory-RECOOP - International Student Conference

A konferencia honlapja >>

A résztvevőknek lehetőségük nyílik az ezt követő 14th RECOOP Bridges in Life Sciences konferencia látogatására is ugyanazon a helyszínen, 04.12-14 között.


2018


2018. évi SZTE ÁOK, FOK, GYTK, ETSZK TDK konferencia
(november 14-16.)

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF)
A Konferencia programfüzete (PDF)
A Konferencia meghívója és plakátja
A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-18-0002 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Call for Participation

The University of Oldenburg (Germany) invites you to attend the 2nd World Congress on Undergraduate Research (23 -25 May, 2019). Submission Deadline is 16 October, 2018. Further details can be found here.


Felhívás

A jövő évben megrendezésre kerülő XXIV. Korányi Frigyes Tudományos Fórum időpontja 2019. március 21-22.


Pályázati felhívás a XXVI. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 2017. vagy 2018. évi helyi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferenciára absztraktot beküldő SZTE ÁOK hallgatók vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 16-an lehetőséget kapnak a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2019. április 3-6.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE ÁOK hallgatója vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat.

A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A pályázat benyújtási határideje 2019. február 12. nap (kedd) 15:30 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-18-0002 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Absztrakt beküldés a 2018. évi Élettudományi TDK konferenciára

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2018. november 14-16. között rendezi a helyi TDK Konferenciát.

Absztraktok beküldésére kizárólag elektronikus úton lesz lehetőség a http://tdk.med.u-szeged.hu oldalon keresztül.

Az absztraktok feltöltési időszaka: 2018. október 1-12-ig


Meghirdetett TDK témák

Kérjük az intézeti TDK felelősöket, hogy a meghirdetett TDK témákat (magyarul és angolul) a témavezetők megjelölésével a TDK Tanács részére szíveskedjenek megküldeni legkésőbb 2018. szeptember 21-ig (péntekig) a tdk.aok@med.u-szeged.hu címre.

Amennyiben nem hirdettek meg TDK témákat, akkor is kérnénk visszajelzést az indoklással együtt, amelyet később a Kari Tanácson a TDK beszámolóban közzé teszünk.


Felhívás

Az SZTE Média- és Kommunikációtudományi Tanszék "Tudománykommunikáció a természettudományban" szakirányú továbbképzést indít, melynek részletei itt találhatók: http://sztekomm.hu/tudkomm/


Első díj a XXIII. Korányi Frigyes Tudományos Fórumon

2018. március 9. rendezték a XXIII. Korányi Frigyes Tudományos Fórumot Budapesten, ahol az SZTE ÁOK-t két hallgató, Hantosi Dóra és Szepes Borbála képviselte.
Örömteli hír, hogy Hantosi Dóra nyerte a konferencia első díját (Szent-Györgyi mentor: Prof Bari Ferenc, további témavezetők: M.Tóth Orsolya PhD hallgató, Dr. Farkas Eszter egyetemi docens), és ezzel Dóra lehetőséget kapott arra, hogy áprilisban Zágrábban képviselje a Kart.


TDK pályamunkák

A TDK pályamunkák beadására ezen túl negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2017. szeptember 29., 2017. december 29., 2018. március 30. és 2018. június 29.

A korábbi évekhez képest fontos változás, hogy a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá. A pályamunkák beadásával kapcsolatos részletes tudnivalók ezen a linken keresztül érhetőek el.


2018. évi Marosvásárhelyi TDK konferencia pályázat nyertesei

A 2018. február 7-i határidővel beérkezett pályázati anyagok értékelése alapján az alábbi 19 hallgató nyert támogatást a XXV. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2018. március 21.–március 24.) való részvételre:

Csitkovics Vivien IV. évf.
Dajka Dalma IV. évf.
Földi Mária V. évf.
Gyenes Nándor VI. évf.
Gyulai-Nagy Szuzina II. évf.
Hantosi Dóra IV. évf.
Kiss Nóra Ágnes IV. évf.
Kovács Mónika Gabriella VI. évf.
Kovács Róbert V. évf.
Kránitz Zsolt VI. évf.
Lóczi Brigitta V. évf.
Márványkövi Fanni III. évf.
Mezőlaki Noémi Eszter VI. évf.
Óvári Tímea V. évf.
Sáringer Szabolcs IV. évf.
Sás Valentin VI. évf.
Szadai Leticia V. évf.
Szmilkó Anna IV. évf.
Veres-Lakos Enikő VI. évf.

A jelentkezési lapok elbírálása során egy hallgató nem felelt meg a pályázati feltételeknek.
Pályázatukhoz gratulálunk, és sikeres részvételt kívánunk a XXV. Marosvásárhelyi TDK konferencián!


2017


2017. évi helyi TDK Konferencia (november 15-17.)

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF)
A Konferencia programfüzete (PDF)
A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-17 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-17-0008 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Az SZTE Általános Orvostudományi Kar tudományos diákköri tevékenységének fejlesztése" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Pályázati felhívás a XXV. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 2016. vagy 2017. évi helyi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferenciára absztraktot beküldő SZTE ÁOK hallgatók vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 10-en lehetőséget kapnak a XXV. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2018. március 21-24.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE ÁOK hallgatója vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat.
A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A pályázat benyújtási határideje 2018. február 7. nap (szerda) 15:30 óra.


Helyi TDK Konferencia 2017

A 2017. évi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia időpontja:
2017. november 15-17.

Az absztraktok feltöltésének várható időszaka: 2017. október 2-16.


Szeretnénk előre felhívni a TDK hallgatók és a témavezetők figyelmét az Országos Tudományos Diákköri Tanács Orvos- és Egészségtudományi Szakmai Bizottságának iránymutatására, mely szerint az idei évtől az előadás(ok)nak legfeljebb egy társszerzője (azaz maximum két szerzője) lehet, illetve a témavezetők száma is maximum kettő lehet.


Mestertanár és Pro Scientia Aranyérmek 2017

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács döntésének értelmében 2017-ben Dr. Babik Barna egyetemi docens (SZTE ÁOK, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet) és Dr. Nagy László egyetemi docens (SZTE ÁOK-TTIK, Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet) Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesül. Ugyanakkor eredményes TDK és OTDK szereplései alapján Vigh Edit Pro Scientia Aranyérem kitüntetést vehet át.

A Pro Scientia Aranyérmek és a Mestertanár Aranyérmek a Magyar Tudományos Akadémián kerülnek átadásra 2017. novemberében, az OTDT XXXIII. OTDK-t lezáró kitüntetés átadó ünnepi ülésén. A nyerteseknek gratulálunk!


A 2017. évi XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia
(2017. április 18-21.)

Sikeresen szerepeltek karunk hallgatói a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában, mely 2017. április 18-21. közt Pécsett került megrendezésre. A fődíjak egyikét, a Rektori különdíjat, Horváth Klaudia nyerte „A Multiple Sclerosis Spasticity Scale kérdőív (MSSS-88) validálása magyar nyelvre” című előadásával (témavezetője Dr. Füvesi Judit a Neurológiai Klinikáról).

Minden résztvevőnek és az őket felkészítő témavezetőknek köszönjük az értékes munkáját. A díjazottaknak gratulálunk!

További részletetért kattintson ide >>

A konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Az SZTE ÁOK által a XXXIII. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekcióba hallgatók delegálása” című NTP-OTDKR-16-0013 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

emmi_color-cmykemet_logo_szines OFI_logo_alap_fekvoNTP


A tudományos prezentációs verseny eredményei

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja a kari TDK Tanáccsal közösen tudományos prezentációs versenyt rendezett 2017. április 11-én (hétfőn). A versenyen a Kar 24 hallgatója vállalkozott arra, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A magas színvonalú előadások közül a zsűri döntése alapján Szepes Borbála V. éves orvostanhallgató nyerte az első díjat, Nógrádi Bernát II. évfolyamos orvostanhallgató második helyezést ért el, és Mezőlaki Noémi Eszter V. éves orvostanhallgató harmadik helyen végzett. A nyerteseknek gratulálunk! Az első helyezett Szepes Borbála képviseli karunkat az összegyetemi tudományos prezentációs megmérettetésen, mely 2017. május 4-én kerül megrendezésre.


Elindult a 2017-es TDK Konferencia absztraktfeltöltése

Október 2-án elindult a 2017. évi helyi TDK Konferencia absztraktfeltöltése.

Az absztraktok benyújtására kizárólag a következő oldalon van lehetőség október 16-án éjfélig:

http://tdk.med.u-szeged.hu/

Az absztraktokra vonatkozó formai és tartalmi követelmények az online felületen olvashatók.


Felhívás

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával együttműködve, a Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával meghirdeti
A XI. KÁRPÁTALJAI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁT (XI. KTDK).

Általános információk

Nevezési lap

Becsületbeli nyilatkozat
A konferencia időpontja és helyszíne:
2017. május 19., II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász


Felhívás

A Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány (www.kuffler.org) pályázatot hirdet egyetemi hallgatók tudományos kutatási munkájának támogatására. A pályázati felhívást itt találják.


Felhívás

Invitation to attend the 7th International Students' Conference of Young Medical Researchers (April 6-8th 2017, Wroclaw, Poland).


Felhívás

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja a kari TDK Tanáccsal közösen tudományos prezentációs versenyt hirdet 2017. április 10. (hétfő) 17:00 órától mindazon ÁOK-s hallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A prezentációk értékelése kifejezetten az előadásmódra, az alkalmazott prezentációs technikákra vonatkozik. Előnyt élveznek azok a prezentációk, melyek önálló kutatásra épülnek. A kari fordulókon való részvételhez egy prezentációs anyagot kell bemutatni magyar vagy angol nyelven (10 perc előadás + 5 perc vita), ami alapján a kari TDK Tanács kiválasztja a nyerteseket. A dobogós helyezettek pénzdíjban részesülnek.
A kari forduló első helyezettje összegyetemi megmérettetésen vehet részt, amely a 2017. május 4-én kerül megrendezésre.
Kérnénk, hogy legkésőbb 2017. március 31-ig (péntek) jelezzenek vissza a tdk.aok@med.u-szeged.hu e-mail címre a prezentációs versenyen elindulni szándékozó hallgatók nevével, karával-évfolyamával, e-mail címével és előadáscímével.


2017. évi Marosvásárhelyi TDK konferencia pályázat nyertesei

A beérkezett pályázati anyagok értékelése alapján az alábbi hallgatók nyertek támogatást a XXIV. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2017. március 29. – április 1.) való részvételre:
Árpádffy-Lovas Tamás
Faragó Helga
Hantosi Dóra
Óvári Tímea
Pejin Andrea
Szentirmai Márton
Tóth Lilla Mária
Tóth Noémi
Vas Márton Árpád
Vincze Anna

Emlékeztetni szeretnénk a nyerteseket, hogy a követelményeknek megfelelő absztraktot kell feltölteni, melynek részleteiről hamarosan e-mail értesítést kapnak.
Kérnénk továbbá a sikeres pályázókat, hogy a 2017. február 19-24. közti időszakban regisztráljanak a http://tdk.mmdsz.ro/index.php/jelentkezes/regisztacio honlapon. A szállásigényt jelöljék be, de ennek fedezete a pályázat keretéből központilag fog történni.
A támogatás feltétele a nyertes hallgatókkal önkéntes segítői szerződés kötése. A szerződés aláírásához személyesen fáradjanak be az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet titkárságára a jövő hét folyamán (február 6-10.).
Pályázatukhoz gratulálunk, és sikeres részvételt kívánunk a XXIV. Marosvásárhelyi TDK konferencián!

Üdvözlettel:
Dr. Rakonczay Zoltán, TDT elnök
Dr. Peták Ferenc, TDT titkár


Pályázati felhívás a XXIV. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 2016. évi tavaszi és/vagy őszi helyi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferenciára absztraktot beküldő SZTE ÁOK hallgatók vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 10-en lehetőséget kapnak a XXIV. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2017. március 29. - április 1.) való részvételre.

A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A pályázat benyújtási határideje 2017. január 30. (hétfő) 15:30.


Felhívás

The Maltepe University International Student Congress will be held on May 8-9, 2017 in Istanbul, Turkey. The abstract deadline is February 10th 2017. Fur further details please click here.


2016


2016. évi Őszi TDK Konferencia (november 23-25.)

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF)

A Konferencia applikációjának QR kódja (PDF). Letölthető Android és iOS eszközökre.

A Konferencia programfüzete (PDF)

A Konferencia meghívója és plakátja

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-16 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-16-0022 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Tudományos Diákköri tevékenység fejlesztése a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

emmi_color-cmykemet_logo_szines OFI_logo_alap_fekvoNTP


Felhívás

A Magyar Tüdőgyógyász Társaság pályázata TDK-s egyetemi hallgatók számára

további információk


Felhívás

Alap-, Mester-, Doktori-, képzésben résztvevő hallgatók és posztdoktorok számára Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében

további részletek elérhetők az alábbi linken: http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=206#!DocumentBrowse


Felhívás

European Society for Medical Oncology (ESMO) felhívás felsőbb éves orvostanhallgatók számára (pdf)


Felhívás

II INTERNATIONAL CONFERENCE ‘HUMAN ECOLOGY’ (pdf)
in Szczecin (Poland), 9th – 10th June 2016


Felhívás

8th ISMCK felhívás (pdf)


A helyi 2016 évi tavaszi TDK konferenciára absztraktot beküldő hallgatók közül 15-en lehetőséget kaptak a

XXIII. MAROSVÁSÁRHELYI TDK KONFERENCIÁN (2016. ÁPRILIS 6-9.)

való részvételre. A résztvevőket pályázat útján választottuk ki.

A marosvásárhelyi konferencián való részvétel az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-15 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-15-0040 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri Kutatások népszerűsítése a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karon" című projekt keretén belül valósult meg.

emmi_color-cmykemet_logo_szines OFI_logo_alap_fekvoNTP
Az ÁOK TDK Tanácsához 18 pályázatot küldtek be a XXIII. Marosvásárhelyi TDK konferencián való részvételre. 3 pályázó sajnos nem felelt meg a pályázati feltételeknek.
A nyertes ÁOK hallgatók:

Fekete Csilla V. évf.
Hegedűs Anna V. évf.
Molnár Andrea II. évf.
Kassai Miklós VI. évf.
Kiss Liliána II. évf.
M. Tóth Orsolya V. évf.
Nászai Anna II. évf.
Óvári Tímea III. évf.
Papp Benjámin III. évf.
Salamon András V. évf.
Südy Roberta VI. évf.
Szepes Borbála IV. évf.
Urbán Dániel V. évf.
Vigh Edit V. évf.
Vincze Anna IV. évf.


2016. évi tavaszi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK Konferencia
(2016. március 8-12.)

A helyezést elért hallgatók listája itt (link) található.

A 2016 évi helyi ÁOK-FOK_GYTK-ETSZK TDK Konferencia program és absztrakt füzete (pdf)

A TDK Konferenciára készült plakát (pdf)

A TDK Konferenciára készült meghívó (pdf)

emmi_color-cmyk emet_logo_szines NTP OFI_logo_alap_fekvo

Jelen kiadvány megjelenése az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett"Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-15 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-15-0040 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri Kutatások népszerűsítése a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karon" című projekt támogatásból valósult meg.

Felhívás

Amgen Scholars Europe ProgrammeApplication deadline for all of the institutions is in early February.


2015


2015. október 14.-én a kari TDK Tanács az SZTE Tehetségpontjával közösen tudományos prezentációs versenyt szervezett.
A 16 bemutatott előadást az ÁOK TDT tagjai értékelték, a zsűrizés fő szempontjai az előadásmód és az alkalmazott prezentációs technikák voltak.
A verseny a következő eredménnyel zárult:

1. díjas: Papp Benjámin, ÁOK II. évf.: Candida albicans - barát vagy ellenség?
2. díjas: Vigh Edit, ÁOK V. évf.: Intratracheális kapnográfia: közelebb a tűzhöz?
3. díjas: Hantosi Dóra, ÁOK II. évf.: Gyógyszerbejuttatás az agyba nanorészecskék segítségével
Különdíjas: Kovács Zsuzsanna, Kovács Mónika, ÁOK IV. évf.:

A magas koleszterinszint hatása a mikroRNS-21 kifejeződésére patkány szívizomban


iMed Conference, Lisbon, Portugal, Centro Cultural de Belém
(17th, 18th, 19th and 20th of September, 2015)


Stephen W. Kuffler Kutatási Ösztöndíj, 2015
Stephen W. Kuffler Research Scholarship, 2015


'Showcasing Undergraduate Paediatric Research’ Poster Conference, 2015

As part of the National Medical Student Paediatric Conference (NMSPC)


7th International Student Medical Congress!
Košice, Slovakia on 24-26.6.2015 (pdf)


A 2015. évi XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia
(2015. március 31-április 3.)

Végeredmény (pdf)

ofi-logo-hu NTP

Az SZTE ÁOK-FOK-GYTK által a XXXII. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekcióba delegált hallgatók részvétele az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „A tehetséges hallgatók XXXII. OTDK-n történő részvételének támogatása” című NTP-OTDKR-14-0055 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Marosvásárhelyi Tudományos Diákköri Konferencia 2015. március 26-28.
A konferencia honlapja: http://tdk.mmdsz.ro


XX. Korányi Frigyes Tudományos Fórum (2015. március 12-13) (pdf)


Információk a TDK Est-ről (pdf) 2015. 02. 12. (SZTE ÁOK Nagyoktatási épület)


2015. évi ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK Konferencia
(2015. február 10-14.)

A 2015 évi helyi ÁOK-FOK_GYTK-ETSZK TDK Konferencia program és absztrakt füzete (pdf)

A Konferencia díjazottjainak listája (pdf)
Meghívó a 2015. évi helyi ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK Konferenciára (pdf)

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása” című NTP-TDK-14-0036 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

OFI_logo_alap_fekvoNTP emmi_color-cmyk emet_logo_szines


2014


Apáthy István Emlékérem és jutalomdíjra pályázati határidő: 2014. október 31.
ADATLAP AZ APÁTHY ISTVÁN EMLÉKÉREM ÉS JUTALOMDÍJPÁLYÁZATHOZ (doc)


2014. évi ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK Konferencia
(2014. április 7-12.)

A TDK Konferencia programfüzete (pdf)
A Konferencia díjazottjainak listája (pdf)
A XXXII. országos TDK konferenciára indulási jogot szereztek (pdf)


OFI_logo_alap_fekvo NTP

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Felsőoktatási tehetséggondozó konferenciák és versenyek megszervezésének támogatása” című NTP-FTK-M-13-001 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

2013


A 2013. évi XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia
(2013. április 2-5.)

XXXI. ORSZÁGOS TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI SZEKCIÓJA (PROGRAMFÜZET)
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Vezetői Értekezletének állásfoglalása a végzett hallgatók nevezéséről
A végeredmény az OTDK honlapján megtalálható: http://www2.szote.u-szeged.hu/otdk/downloads/otdksorrend2013.pdf


ofi-logo-hu NTP


2013. évi TDK Konferencia (február 12 - 16)

A TDK Konferencia programfüzete (pdf)

A Konferencia díjazottjainak listája (pdf)
Az országos TDK konferenciára indulási jogot szereztek (pdf)


2012


2012. évi TDK Konferencia (április 17 - 21)

A TDK Konferencia programfüzete (pdf)

A Konferencia díjazottjainak listája (pdf)
Az országos TDK konferenciára indulási jogot szereztek (pdf)


1998 - 2011


1998-2011 évi TDK Konferencia

TDK Konferenciákon elhangzott előadások intézetenként (1998 - 2011)TDK Konferencia programfüzet archívum


1958

1976 / 1977 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 /
1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 /
2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 tavasz / 2016 ősz /

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek