Bezár

Tudományos Diákkör

TDK-zóink mondták

TDK-zóink mondták

2017. szeptember 26.
2 perc


Edit

Vigh Edit:


„Hogy miért jó TDK-snak lenni? Mert betekintés nyerhető egy teljesen új világba, más nézőpontot, gondolkodásmódot nyújt. Illetve olyan háttértudással lehet gyarapodni, amit kizárólagosan a tanteremben, elméletben nem lehet megtanulni, csakis akkor, ha belevetjük magunkat akár az elméleti intézetek, akár a klinikum tudományos életébe. Számomra ezen kívül számtalan új kapcsolatot, barátságot jelentettek a különböző konferenciák, nem "csak" Szegeden belül, hanem országosan illetve Európában is. És ha újra kellene kezdenem, belevágnék-e újra ilyen lendülettel? A válasz nem is kérdés, egyértelműen, bármikor.”

 Fatime

Hawchar Fatime:


Mit is adott nekem a Tudományos Diákkör? Másodéves koromban csatlakoztam az orvosi kar Biokémiai Intézetének kardiovaszkuláris kutatócsoportjához, amely érdekes és változatos színt adott későbbi egyetemi éveimnek. Betekinthettem az elméleti intézetben folyó kutatások mikéntjébe, láthattam és elsajátíthattam, hogyan is néz ki a kutatómunka, hogy jutunk el egy kísérlet a megtervezésétől a megvalósításon át az adatok publikálásáig, megtanultam prezentációt készíteni és a kutatási eredményeket a közönség számára érthetően és követhetően előadni, ez a későbbiekben is nagyon hasznos készség lesz. A TDK munkának hála a helyi és országos Tudományos Diákköri konferenciák mellett számos külföldi tudományos diákköri konferencián is részt vehettem, jártam többek között Portugáliában, Lengyelországban, Bulgáriában és Hollandiában is, ahol sok új értékes élménnyel, tapasztalattal és kapcsolattal gazdagodtam. Mindezidő alatt nemcsak szakmai, de emberi szempontból is sokat fejlődtem, olyan új embereket ismertem meg, akikkel az egyetemi tanulmányaim alatt biztosan nem találkoztam volna máshol. Összességében, visszatekintve azokra az évekre, mindenkinek jó szívvel ajánlom, hogy keressen és találjon az érdeklődésének és képességeinek megfelelő helyet a tudományos diákköri munkára. Sok sikert!

 


Marton

Vas Márton:


Kutatni diákként azért éri meg, mivel már az egyetemi évek alatt maradandót lehet alkotni azon a területen, amivel később foglalkozni szeretne a hallgató, új embereket ismerhet meg, és új lehetőségek nyílnak meg előtte. Mindezen túl fantasztikus érzés előadni a saját munkádat közönség előtt úgy, hogy azt szakmai zsűri figyeli, véleményezi, és szerencsés esetben még akár díjazza is. Csak előnyöm származott abból, hogy elkezdtem TDK-zni, így csak ajánlani tudom minden hallgatónak.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek