Bezár

Hírek

Mellrakszures

Legfontosabb a megelőzés - a mammográfiás szűrés életet menthet!

Legfontosabb a megelőzés - a mammográfiás szűrés életet menthet!

2023. október 16.
2 perc

Minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért az SZTE SZAKK Radiológiai Klinika Női Diagnosztikai Osztálya - a korábbi évekhez hasonlóan – figyelem felhívó akciót szervez.

Minden év októbere a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Radiológiai Klinikája - a korábbi évekhez hasonlóan – figyelem felhívó akciót szervez. A Leányszállás köz 2/A szám alatt lévő Női Diagnosztikai Osztályon két egymást követő szerdán, október 18-én és 25-én meghosszabbított rendelésen reggel 8 -19 óra között várják főként azokat a 45- 65 éves hölgyeket, akik még nem voltak a meghívás ellenére mammográfiás szűrővizsgálaton.
Az akcióval arra szeretnék felhívni a nők figyelmét, hogy a 45 éves kor felett minél többen vegyék igénybe a már 21 éve működő mammográfiás szűrést, mert a korai daganatok csak ezzel a módszerrel szűrhetők ki. Az ultrahang, az MR vizsgálat nem szűrő eljárások, hanem kiegészítő vizsgálatok.
Két szűrővizsgálat között érdemes önvizsgálat végezni. Ha gyanús elváltozást tapasztal, akkor mindenképp forduljanak emlődiagnosztikában tapasztalt szakemberhez.
A szegedi Radiológiai Klinikán évente közel 15 ezer mammográfiás szűrés és komplex diagnosztikus vizsgálat történik. A szakemberek feladata a szűrésen kívül az emlődaganatok kivizsgálása, egyéb emlőbetegségek diagnosztizálása, továbbá az emlőműtött betegek ellenőrzése.
A gyakorlott asszisztensek és orvosok munkáját két modern mammográf (tomoszintézissel) és egy csúcskategóriás ultrahang-készülék valamint MR berendezés segíti.

A zsúfoltság és a várakozás elkerülése érdekében érdemes időpontot egyeztetni telefonon 06-62-545 400, 545 433 és 544 996 számokon a 2 gomb választással vagy személyesen a Leányszállás köz 2/ A II. emeletén ahol a vizsgálatok is történnek.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek