Bezár

2022

Pinter_honlap

Elhunyt Dr. Pintér Sándor professzor

Elhunyt Dr. Pintér Sándor professzor

2022. december 13.
2 perc

Nagy veszteség érte a magyar gyermekgyógyászatot és a magyar neonatológiát. Hosszú betegség után, életének 89. évében elhunyt Prof. Dr. Pintér Sándor emeritus egyetemi tanár, a szegedi Gyermekklinika korábbi igazgatója. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Pintér Professzor Úr orvosi diplomáját Debrecenben szerezte, amelyet követően Szegeden dolgozott, ahol kandidátusi címét is megvédte.

Ezt követően a szolnoki megyei kórház élére került, ahol az osztály fénykorát élte vezetése alatt. Boda Professzor Úr nyugállományba vonulása után, 1991-ben vette át a Gyermekklinika irányítását, melynek igazgatója volt 1999-ig.

Vezetése alatt megújult a Gyermekklinika épülete és a Koraszülött Intenzív Osztály is új helyre költözött. Pintér Professzor Úrnak mindig szívügye volt a koraszülöttek ellátása, az országban elsőként megszervezte a koraszülöttek szállítását is.Intézetvezetése alatt választották szét a világszerte híressé vált sziámi ikreket a Gyermekklinikán.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány elnöke volt, egészen haláláig. Kiváló szervezőkészsége, töretlen munkabírása, kedvessége mindig jelen volt a klinikán és azon kívül is. Láthattuk Őt adománygyűjtés alkalmával Szeged különböző rendezvényein, nem volt rest személyesen is népszerűsíteni a koraszülött ellátás és szállítás ügyét.

Munkásságát számos magas állami elismeréssel jutalmazták, de mind közül talán Szeged Díszpolgári címére volt a legbüszkébb.

Nyugállományba vonulása után is töretlen erővel dolgozott, bejárt a klinikára és szervezte a dél-alföldi koraszülött szállítást.


"Mit szeretnék kívánni az intézetnek és magamnak a későbbiekben?Amennyiben Isten ad még néhány kegyelmi évet, szeretnék tovább örülni mások sikereinek, örülni annak, hogy klinika belső és külső értékekben tovább növekszik, szeretnék többet együtt lenni a családommal, unokáimmal és szeretnék a kertben kedvenc fáim alatt a korábbinál több időt eltölteni."

2006-ban így összegezte Pintér Sándor Professzor az életről vallott hitvallását.

 

Nyugodj békében, Professzor Úr!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek