Bezár

PhD pályázatok

Roska Tamás Tudományos Előadás

Roska Tamás Tudományos Előadás

2024. április 05.
2 perc

Felhívjuk figyelmet, hogy az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2024-ben ismét meghirdette a Roska Tamás Tudományos Előadást, mely a 37. Országos Tudományos Diákköri Konferencia alatt kerül megtartásra 2025. áprilisban.

Az Előadást az OTDT a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából hívta életre.

Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására az a doktorandusz/doktorjelölt/posztdoktor pályázhat, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, eredményeiről nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott, valamint képes eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban szakterülete iránt érdeklődő, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián részt vevő fiatalok és mentoraik előtt közzétenni.

A Roska Tamás Tudományos Előadás pályázati felülete, a pályázati felhívás, illetve a további tájékoztató dokumentumok is az OTDT honlapján érhetők el: https://otdk.hu/hallgatoknak/roska-eloadas

A pályázás részletes feltételeit és az értékelés menetét a Roska Tamás Tudományos Előadás Alapító Okirata és 2024. évi pályázati felhívása tartalmazza.

A 2024-es pályázati felhívás értelmében egy-egy doktori iskola egy-egy szekcióba (így az Orvos- és Egészségtudományi Szekcióba is) legfeljebb három főt ajánlhat. Az ajánlást a csatolt dokumentumon szükséges megtenni (a pályázati felhívás 1. számú melléklete).

Közvetlen link a pályázati felülethez: http://roskapalyazat.otdt.hu/login

A pályázat jelentkezési periódusa: 2024. április 1. – 2024. április 30. (CEST 23:59 óra)A pályázatot csak online kell benyújtani.

A Roska Tamás előadók elismerő oklevelet, emlékérmet, 300 ezer Ft pénzdíjat, továbbá ajánlást kapnak rangos tudományos folyóiratokban való megjelenésekre, valamint az OTDT támogatja tudományos, illetve tehetséggondozó pályázatokra benyújtott pályázataikat.

Kérném, hogy a pályázat benyújtásának lehetőségéről tájékoztassák az érintett doktoranduszokat, doktorjelölteket és friss PhD-val rendelkező oktatókat, kutatókat. A korábbi évek tapasztalata alapján posztdoktoroknak van a legnagyobb esélye a pályázat elnyerésére.

 

Kérdés esetén állok rendelkezésükre.

Tisztelettel:

Dr. Rakonczay Zoltán

OTDT Orvos- és Egészségtudományi Szakmai Bizottság titkára

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek