Bezár

Bemutatkozás

mobility

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar nemzetközi kapcsolatai

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar nemzetközi kapcsolatai

2014. október 09.
2 perc

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar nagy hangsúlyt fektet nemzetközi kapcsolatai ápolására, mind az oktatás, mind a kutatás területén.

Erasmus mobilitások

 

Az elmúlt években jelentős mértékben emelkedett a hallgatói mobilitások száma. Folyamatosan törekszünk új Erasmus szerződések megkötésére (jelenleg 56 szerződésünk van), hiszen a program olyan lehetőséget biztosít a hallgatók számára szakmai fejlődésükhöz, amely Európa-szerte elismert és kiemelkedő. A nemzetközi tapasztalatszerzés nem csak nyelvi fejlődésük szempontjából fontos, hanem ezáltal olyan kapcsolatrendszerre is szert tehetnek, amely a későbbiekben, már gyakorló orvosként, is segítheti őket. A hallgatói mobilitások mellett oktatói és dolgozói mobilitásra is van lehetőség van.

 

További információ: http://www2.u-szeged.hu/erasmus/

 

Az SZAOK Erasmus szerződései pdf formátumban>>

 

Kapcsolattartó személy: Sasi-Pokriva Eszter, külügyi főelőadó, SZTE SZAOK Dékáni Hivatal, Szeged, Tisza Lajos krt. 109. 2. emelet, E-mail: sasi-pokriva.eszter@med.u-szeged.hu

 

IFMSA csereprogram

 

Évek óta a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében valósul meg a nemzetközi szakmai és tudományos cseregyakorlat, melynek keretében évente 40-50 szegedi hallgató utazik a világ különböző országaiba, illetve ugyanilyen számú hallgatót fogadunk Karunkon. Az egy hónap időtartamú gyakorlatokat a bejövő és kimenő hallgatók egyaránt pozitív tapasztalatokkal zárják.

 

További információ: president_szeged@humsirc.hu

 

HMAA Buffalo Exchange Program

A HMAA (Hungarian Medical Association of America) szervezésében magyarországi orvostudományi karok 6. éves hallgatói tölthetnek 3 hónapos szakmai gyakorlatot a Dent Neurological Institute és a Roswell Park Cancer Institute intézményeiben az Amerikai Egyesült Államokban. A csereprogramban való részvételre szegedi orvostanhallgatók hallgatók is pályázhatnak.

További információ a program honlapján: https://hmaa.org/programs/exchange/buffalo/

Kapcsolattartó személy: Prof. Dr. Leprán István, SZAOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet, Szeged, Dóm tér 12. E-mail: lepran.istvan@med.u-szeged.hu


Buffalo mellett Houston is várja a szegedi hallgatókat szakmai gyakorlatra az USA-ba

A HMAA (Hungarian Medical Association of America) kezdeményezésére a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara együttműködési megállapodást kötött a houstoni székhelyű The Methodist Hospital – Texas Medica Center-rel (Texas állam). A csereprogram keretében szegedi végzős orvostanhallgatók tölthetik szakmai gyakorlatukat aneszteziológia, érsebészet/sebészet és neurológia területén houstoni kórházakban.

A program elérhető bármely magyar hallgató számára, aki szeretné a hatodéves gyakorlatok egy részét egy amerikai kórházban eltölteni, melyet itthon is elfogadnak gyakorlatként.

További részletekért kattintston az alábbi link-re, vagy a következő dokumentum-ra. Érdeklődni Sasi-Pokriva Eszter külügyi főelőadónál lehet az SZTE SZAOK Dékáni Hivatalban: sasi-pokriva.eszter@med.u-szeged.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek