Bezár

Hírek

GYNO-Olimpia_Erem

GYNO-OLYMPIA 2024

GYNO-OLYMPIA 2024

2024. május 06.
1 perc

2024.04.26-27. között megrendezésre került Pécsett az első szülész-nőgyógyász rezidensek és fiatal szakorvosok országos szimulációs csapatversenye, a GYNO-OLYMPIA.

A verseny izgalmas kihívások elé állította a résztvevőket, akik a négy Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáról, valamint a megyei Kórházakból érkeztek. A rendezvény első napján kiváló előadások hangzottak el a szakma prominens képviselőitől, szombaton pedig gyakorlati tudásukról tehettek tanúbizonyságot a résztvevők. A GYNO-OLIMPIA során olyan elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani, melyek fontos szerepet játszanak a szülész-nőgyógyász mindennapi munkájában. Lehetőség volt összemérni a tudást az élettani és a patológiás szülésvezetésben, a laparoscopos és a robotsebészetben, valamint szimulációs és terheseken történő ultrahangvizsgálat végrehajtásában. A kiváló szervezés Dr. Kovács Kálmán (Igazgató, PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika) és csapatának precíz, mindenre kiterjedő munkáját dicséri.

Az olimpiai dobogó első helyére a SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika csapata állhatott. Bízunk benne, hogy a jelen verseny csak egy kezdet volt, így minden évben megrendezésre kerülhet a rezidensképzés és kapcsolatépítés szempontjából is fontos összejövetel.

GYNO-Olimpia_csapat

A képen, balról jobbra: Dr. Vincze Márió, Dr. Kolcsár Bálint, Dr. Csákány Lóránt, a csapat 4. tagja Dr. Farkas Lajos hiányzik a képről.


Prof. Dr. Németh Gábor

Tanszékvezető Egyetemi tanár

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek