Bezár

Hírek

Endoszkopos_UH_trening_csoport

Endoszkópos ultrahang tréning és polipektómiás képzés

Endoszkópos ultrahang tréning és polipektómiás képzés

2024. május 16.
1 perc

2024. május 9-10-én az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai Centruma és az Operatív Endoszkópos Labor együttműködésével 10. alkalommal került megrendezésre az Endoszkópos Ultrahang Tréning és a Virtuális kromoendoszkópos értékelést és a haladó endoszkópos polipektomiás technikák elsajátítását célzó képzés.

2024. május 9-10-én a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai Centruma és az Operatív Endoszkópos Labor együttműködésével 10. alkalommal került megrendezésre az Endoszkópos Ultrahang Tréning az ANAMED Kft. (Olympus eszközök magyarországi hivatalos forgalmazója) támogatásával. Az országban egyedülálló rendezvény alkalmával külföldi és hazai szakértők részvételével került sor több endoszkópos ultrahangos intervencióra, melyet a résztvevők a helyszínen illetve kivetítőn keresztül követhettek, illetve a beavatkozás során folyamatosan konzultálhattak a beavatkozást végzőkkel. Az esemény során több, hazai gyakorlatban még meg nem honosodott beavatkozás (EUH-vezérelt gasztrointesztinális anasztomózisképzés, pszeudociszta endoszkópos szájaztatás - HotAxios) is elvégzésre került.

Endoszkopos_UH_trening_terem

Az endoszkópos labor fiatalok oktatásának és képzésének elkötelezettségének okán, az endoszkópos képzésben lévő űrt betöltendő jelleggel az idei évben második alkalommal került megrendezésre a Sebészeti Műtéttani Intézet és Orvosi Készségfejlesztési Központ közreműködésével a Virtuális kromoendoszkópos értékelést és a haladó endoszkópos polipektomiás technikák elsajátítását célzó képzés. Ennek során a résztvevők in vivo állatmodelleken szerezhettek gyakorlatot az endoszkópos submucosa disszekció és endoszkópos vérzéscsillapítási eljárások alkalmazásában. Mindkét idei esemény szervezője Dr. Szepes Zoltán egyetemi docens és Dr. Fábián Anna egyetemi tanársegéd volt.

Endoszkopos_UH_trening_bemutato

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek