Bezár

Hírek

QS_Ranking_2024

A legjobb vidéki orvosképző kar vagyunk a QS orvostudományi szakterületi rangsorában

A legjobb vidéki orvosképző kar vagyunk a QS orvostudományi szakterületi rangsorában

2024. április 16.
1 perc

A Quacquarelli Symonds (QS) összegyetemi világrangsorában az orvostudományi szakterületi rangsorban a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar megtartotta korábbi helyezését, a 301-350. helyen végzett. Ezzel továbbra is a legjobb vidéki orvosképző kar vagyunk.

A Szegedi Tudományegyetem, amely évek óta Magyarország legjobb egyeteme a Quacquarelli Symonds (QS) összegyetemi világrangsorában, kiválóan szerepelt a brit rangsorkészítő frissen megjelent tudomány- és szakterületi listáin. A 2024. április 10-én nyilvánosságra hozott eredmények alapján az orvostudományi szakterületi rangsorban a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar megtartotta korábbi helyezését, a 301-350. helyen végzett.

QS_Ranking_2024

A QS kiválósági listák összeállításakor figyelembe vették – szakterületenként eltérő súlyozással – az akadémiai szféra és a munkáltatók felsőoktatási intézményekről adott értékeléseit, a tudományos munkák idézettségét jellemző két mutatót: az egy publikációra eső idézetek számát és a Hirsch-indexet, valamint a kutatási együttműködések nemzetközi sokszínűségét.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek