Bezár

2021

Tempus

Tempus Közalapítvány Állami és Államközi Ösztöndíjas felhívásai a 2022-2023-as tanévre

Tempus Közalapítvány Állami és Államközi Ösztöndíjas felhívásai a 2022-2023-as tanévre

2021. december 07.
2 perc

A Tempus Közalapítvány meghirdette a 2022-2023-as tanévre szóló új pályázati felhívásait: rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében illetve a Magyar Állami Eötvös, valamint a Collegium Hungaricum Ösztöndíjakra is.

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2022-2023-as tanévre szóló új pályázati felhívását kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében.

Pályázhatnak magyar állampolgárságú alap-, mester és doktori szintű egyetemi, főiskolai hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint különféle művészeti ágak képviselői. Az elérhető ösztöndíj-típusok köre és a juttatások mértéke célországtól függően változik.

 

Bővebb információ a külföldre szóló Államközi Ösztöndíjas pályázati felhívásokról itt található: https://tka.hu/palyazatok/3005/allamkozi-osztondijak

 

 

Megjelent továbbá a TKA felhívása a Magyar Állami Eötvös, valamint a Collegium Hungaricum Ösztöndíjakra is.

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet legtehetségesebb fiatal szakembereinek külföldi rész-továbbképzését, kutatói, illetve művészeti munkában való részvételét teszi lehetővé.

A Collegium Hungaricum Ösztöndíjra az osztrák-magyar kapcsolattörténet egyetemi diplomával (mesterfokú vagy azzal egyenértékű végzettség) rendelkező szakemberei pályázhatnak, akik a bécsi központi közgyűjteményekben, Bécs környéki levél- és kézirattárakban, könyvtárakban, múzeumokban és egyetemi vagy állami kutatóhelyeken a magyar történelem, gazdaságtörténet, várostörténet, művelődés, irodalom, művészet, filozófia, pszichológia és jogtudomány terén általános elméleti, valamint forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó tanulmányutakat kívánnak megvalósítani.

 

Ezekről továbbiak a következő oldalakon elérhetőek:

https://tka.hu/palyazatok/3004/magyar-allami-eotvos-osztondij

https://tka.hu/palyazatok/4836/collegium-hungaricum

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek