Bezár

2020

Japangov

Japán által meghirdetett kutatói pályázatok, kutatás-fejlesztési programok

Japán által meghirdetett kutatói pályázatok, kutatás-fejlesztési programok

2020. március 11.
3 perc


1. Moonshot elnevezésű japán kormány által meghirdetett kutatási-fejlesztési program, és a kapcsolódó nemzetközi kutatási pályázati felhívás.

Japán kormány bejelentette a Moonshot elnevezésű kutatási-fejlesztési program elindítását. A program célja, hogy a kutatások eredményeit felhasználva megoldásokat találjon a jövő társadalmi kihívásaira.

2020 januárjában a kormány hat ambiciózus kutatási célt tűzött ki a programon belül, ezek a következőek:

  1. Realization of a society in which human beings can be free from limitations of body, brain, space, and time by 2050;
  2. Realization of ultra-early disease prediction and intervention by 2050;
  3. Realization of AI robots that autonomously learn, adapt to their environment, evolve in intelligence and act alongside human beings, by 2050;
  4. Realization of sustainable resource circulation to recover the global environment by 2050;
  5. Creation of the industry that enables sustainable global food supply by exploiting unused biological resources by 2050;
  6. Realization of a fault-tolerant universal quantum computer that will revolutionize economy, industry, and security by 2050.

A finanszírozó ügynökségek a napokban jelentették meg a célokhoz kapcsolódó nemzetközi kutatási pályázati felhívásaikat.

A 1, 2, 3 és a 6. kutatási célhoz kapcsolódó pályázási feltételekről további tájékoztatás érhető el a Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség honlapján, amely https://www.jst.go.jp.

A 4. kutatási célhoz kapcsolódó anyagok elérhetőek a New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) https://www.nedo.go.jp/english oldalán.

Az 5. célhoz kapcsolódó felhívás a National Agricultural and Food Research Organization (NARO) oldalán található a következő linken: http://www.naro.affrc.go.jp/laboratory/brain/moon_shot/koubo_PD/index.html.


2. Matsumae Nemzetközi Alapítvány 2021 kutatói ösztöndíja

Matsumae Nemzetközi Alapítvány a 2021 áprilisa és 2022 márciusa közti időszakban 3-6 hónapra pályázható kutatói ösztöndíj felhívását. Az ösztöndíj nem kizárólagos, de priorizált területei a természet-, műszaki és orvostudományok.

Az ösztöndíj beadási határideje 2020. június 30.

Az ösztöndíj pályázási feltételeiről további tájékoztatás érhető el a Matsumae Nemzetközi Alapítvány honlapján, amely http://www.mif-japan.org.


3. Japán Tudománynépszerűsítő Társaság (Japan Society of the Promotion of Science – JSPS) kutatói és posztdoktori ösztöndíjai

Idén is meghirdette a Japán Tudománynépszerűsítő Társaság (Japan Society of the Promotion of Science – JSPS) kutatói és posztdoktori ösztöndíjait.

A posztdoktori ösztöndíjakat magyar állampolgárok számára egy kategóriában érhető el az általános kategóriában, amely 12-24 hónap közti időtartamú.

A kutatói ösztöndíjak két kategóriában érhetőek el: hosszú (2-10 hónap közti), illetve rövid távú (14-60 nap) ösztöndíjak.

A korábbi ösztöndíjasok pályázhatnak a BRIDGE Fellowship Programra, amelynek célja, hogy fenntartsa, megerősítse a korábban kialakított kutatási kapcsolatot.

Az ösztöndíj pályázási feltételeiről további tájékoztatás érhető el a Japán Tudománynépszerűsítő Társaság honlapján, amely https://www.jsps.go.jp.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek