Bezár

2020

Roska Tamás tudományos előadás pályázat

Roska Tamás tudományos előadás pályázat

2020. július 08.
2 perc

A pályázat benyújtásának feltételeit az OTDT honlapján elérhető Alapító Okiratból, valamint a 2020. évi pályázati kiírásból ismerhetik meg az érdeklődők

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából hozta létre 2018 nyarán a Roska Tamás Tudományos Előadás intézményét, és ezáltal szakmai fórumot, bemutatkozási lehetőséget biztosít doktoranduszok számára. A Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására 2021-ben a 35. OTDK keretében másodízben kerül sor, szekciónként egy, összesen 16 alkalommal az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Az Orvos- és Egészségtudományi Szekció jövőre Szegeden kerül megrendezésre, a tavalyi nyertes (Dr. Pipicz Mártron) szegedi volt.

 

A pályázat benyújtásának feltételeit az OTDT honlapján elérhető Alapító Okiratból, valamint a 2020. évi pályázati kiírásból ismerhetik meg az érdeklődők (https://otdt.hu/hu/news/38), a pályázatot magát pedig az erre kialakított felületen kell beadni: http://roskapalyazat.otdt.hu

 

A Roska Tamás előadás megtartására pályázatot nyújthat be:

  • a komplex vizsgát eredményesen teljesítő doktorandusz,
  • az abszolutóriumot megszerző doktori hallgató (a pályázati felületen: doktorjelölt),
  • a 2019. január 1-ét követően a pályázat benyújtásáig PhD/DLA fokozatot szerző fiatal kutató, oktató (a pályázati felületen: posztdoktor), aki a pályázat benyújtásakor 35. életévét még nem töltötte be.

Pályázati határidő: 2020. szeptember 30. (szerda, CEST 23:59 óra)

 

A Roska Tamás előadók elismerő oklevelet, emlékérmet, 300 ezer Ft pénzdíjat, továbbá ajánlást kapnak rangos tudományos folyóiratokban való megjelenésekre, valamint az OTDT támogatja tudományos, illetve tehetséggondozó pályázatokra benyújtott pályázataikat.

 

Kérnénk, hogy a pályázat benyújtásának lehetőségéről tájékoztassák az érintett doktoranduszokat, doktorjelölteket és friss PhD-val rendelkező oktatókat, kutatókat. A pályázathoz szükséges a doktori iskola vezetőjének ajánlása. Egy doktori iskola egy szekcióba (így az Orvos- és Egészségtudományi Szekcióba is) egy főt ajánlhat. A korábbi tapasztalatok alapján posztdoktoroknak van a legnagyobb esélye a pályázat elnyerésére, így javasloljuk a Doktori Iskolájukban a 2019. január 1-ét követően a pályázat benyújtásáig PhD fokozatot szerző legeredményesebb fiatal kutatók, oktatók megkeresését.

Kérdés esetén állunk rendelkezésükre.

 

Tisztelettel:

Dr. Rakonczay Zoltán

TDK Tanács elnök, 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció elnöke

és

Dr. Peták Ferenc

TDK Tanács titkár, 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció társ-elnöke

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek