Bezár

2016

kezmosas

(a fotó forrása: házipatika.com)

Meghívó a Kézmosás fontossága című előadásra

Meghívó a Kézmosás fontossága című előadásra

2016. június 22.
2 perc

Ezúton tisztelettel meghívjuk a Kézhigiénés Világnap (május 5.) és Semmelweis születésének 188. évfordulója (július 1.) alkalmából - a Kézmosás fontossága című előadásra, melynek során a Thália Színház művészei Scherer Péter rendezésében paradigmaváltó színházi programot fognak nyújtani számunkra.

Időpontja: 2016. június 23. (csütörtök) 15 óra

Helyszíne: a Szemészeti Klinika Kukán Ferenc Tantermében (Korányi fasor 10-11.)

A színházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat a hallgatóság körében. Az előadás a kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett a hétköznapi emberi attitűdök fejlesztésének fontosságáról szól, és olyan témákat is érint, mint a kórokozóktól való fóbia, a mértékletesség/mértéktartás kettősége, az emberi érintkezések (fizikai és lelki aspektusainak) különböző megnyilvánulásai.

 

Semmelweis munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van.

A mai rohanó világban ezt ismét és ismét hangsúlyozni kell.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legutóbb megjelent programjában hangsúlyozza, hogy nem elég csak egy útmutató megfogalmazása. Az emberi attitűd, hozzáállás javításához sokoldalú megközelítés szükséges.

Az esemény egyben a Szegedi Egyetem csatlakozása a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a 4 orvosképző egyetem hallgatói önkormányzata (HÖK) által indított Tiszta kézzel – Tiszta lappal Mozgalomhoz is.

 

Kérjük, hogy a lehetőség szerint a vezetése alatt álló szervezeti egységben dolgozó osztályvezető orvosok, oktatók, rezidensek és orvostanhallgatók részére is tegye lehetővé a fenti programon való részvételt minden szervezeti egység vezető.

 

A részvételi szándékukat a létszám pontos megjelölésével az aok.kommunikacio@med.u-szeged.hu e-mail címen szíveskedjenek jelezni.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek