Bezár

2016

Lamelis

Lézeres alkalmazások - fölkészülés az ELI-ALPS kutatóközpont szakmai kihívásaira

Lézeres alkalmazások - fölkészülés az ELI-ALPS kutatóközpont szakmai kihívásaira

2016. június 22.
1 perc

2016. június 30. és július 9. között, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem a „Lasers in Medicine and Life Sciences (LAMELIS)” című másfél hetes nyári iskoláját, amelyen jeles külföldi és hazai előadók ismertetik meg a hallgatókkal a lézerek orvosi és élettudományi célú fölhasználási lehetőségeit.

Az esemény célja, hogy az élettudományok modern lézeres alkalmazásai kapcsán közös fórumra invitálja a lézerek felhasználóit és alkalmazóit.

Szeged városának nagy büszkeségre ad okot, hogy a nagyszabású európai uniós lézerprogram, az ELI (Extreme Light Infrastructure) egyik helyszínévé választotta. A megvalósítási fázis utolsó szakaszaiba érkezett kutatóközpont az ultragyors atomi és molekuláris folyamatok vizsgálatán túl az orvos- és élettudományok számára is új lehetőségeket kínál. Ezek áttekintésére a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete másfél hetes nyári iskolát szervez 2016. június 30. és július 9. között magyar, illetve külföldi orvostanhallgatóknak és fizikushallgatóknak „Lasers in Medicine and Life Sciences” címmel. A rendezvény finanszírozója a Szegedi Tudományegyetem, ehhez az ELI, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a Magyar Biofizikai Társaság nyújt további szakmai, illetve anyagi támogatást.

A program ide kattintva letölthető (PDF).

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek