Bezár

2016

egeszsegertes

Nekem szól! Egészségértés díj 2016.

Nekem szól! Egészségértés díj 2016.

2016. július 08.
1 perc

Az „egészségértés” azt a képességünket jelenti, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, mennyire értjük az egészségügyi információkat és mennyire tudjuk azokat hasznosítani. Sajnos Magyarországon minden második embernek komoly problémái vannak e területen. Egyesületünk kiemelkedő fontosságúnak tartja az egészségtudatosságot és a jobb egészségértést, ezért pályázatot hirdet „Nekem Szól! Egészségértés Díj 2016.” címmel.

Az Európai Unióban a lakosok egészségértése nagy figyelmet kapott az utóbbi időben. Számos európai kutatás és program indult az elmúlt néhány évben azzal a céllal, hogy felmérje és fejlessze az emberek egészségismereti szintjét és egészségügyi tájékozódási képességét.

Az egészségértés azt jelenti, hogy az érintettek mennyire képesek egészségügyi kérdésekben tájékozódni, az egészségügyi információkhoz hozzájutni, valamint a kapott információkat megérteni és felhasználni. A jobb egészségértés ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy az egyén a saját egészségével, betegségével kapcsolatban megfelelő döntéseket tudjon hozni. Az egészségügyi rendszerek hatékonysága is jelentősen növelhető azzal, ha az emberek képesek jól tájékozódni bennük (azaz például a megfelelő orvosokat keresik fel a megfelelő időben), továbbá megértik a krónikus betegségek kezelésének módját, és követik a terápiát.

Részben a probléma hangsúlyozására, részben az egészségértés hazai fejlesztése érdekében az AIPM meghirdeti a „Nekem Szól! Egészségértés Díj 2016.” című pályázatot.


A pályázatról bővebben ide kattintva olvashat.


forrás: aipm.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek