Bezár

2016

nyito3
Fotó: Bobkó Anna
Megbízásokat, kinevezéseket, okleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetemen

Megbízásokat, kinevezéseket, okleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetemen

2016. július 11.
4 perc

Ünnepélyes keretek között adta át Szabó Gábor rektor 2016. július 8-án az egyetemi vezetői megbízásokat, kinevezéseket, habilitációs okleveleket, kitüntetéseket, díszokleveleket és a Magyar Felsőoktatásért Emlékplaketteket.

Az Általános Orvostudományi Karra szóló megbízások


2016. július 1-től az Általános Orvostudományi Karra szóló tanszékvezetői megbízást kapott Dr. Facskó Andrea egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – a Szemészeti Klinikára, Dr. Kahán Zsuzsanna egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – az Onkoterápiás Klinikára, Dr. Pávics László egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – a Nukleáris Medicina Intézetbe, Dr. Rovó László egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikára, Dr. Varró András egyetemi tanár – a tanszék jelenlegi vezetője – a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetbe és Dr. Kovács László egyetemi docens – a tanszék jelenlegi vezetője - a Reumatológiai Klinikára. Elfoglaltsága miatt Dr. Bari Ferenc egyetemi tanár az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet vezetésére szóló tanszékvezetői megbízását későbbi időpontban veszi át.


Az Általános Orvostudományi Karra szóló osztályvezetői megbízást kapott 2016. július 1-től Dr. Pető Zoltán egyetemi docens a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályra. Az Általános Orvostudományi Karra szóló csoportvezetői megbízást kapott 2016. július 1-től Dr. Demeter Éva egyetemi docens az Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Szakfordítóképző Csoportba.


Egyetemi docens kinevezések


Egyetemi docens kinevezést kapott 2016. július 1-től az Általános Orvostudományi Karon Dr. Márton János egyetemi docens a Sportorvostani Tanszékre, Dr. Csonka Csaba tudományos főmunkatárs a Biokémiai Intézetbe, Dr. Baltás Eszter adjunktus a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikára, Dr. Farkas András adjunktus – aki egyúttal habilitációs oklevelét is átvette az ünnepségen – a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központba, Dr. Gellén Balázs adjunktus – aki egyúttal habilitációs oklevelét is átvette – a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központba. Szintén egyetemi docens kinevezést kapott Dr. Kapornai Krisztina adjunktus – aki egyúttal habilitációs oklevelét is átvette – a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központba, Dr. Róka Richárd adjunktus az I. sz. Belgyógyászati Klinikára, Dr. Rosztóczy András adjunktus az I. sz. Belgyógyászati Klinikára és Dr. Tálosiné Dr. Tóth-Molnár Edit adjunktus a Szemészeti Klinikára. Más irányú elfoglaltsága miatt Dr. Kopniczky Zsolt egyetemi docens a Sebészeti Műtéttani Intézetbe szóló kinevezését későbbi időpontban veszi át.


Sikeresen habilitáltak


Ebben a tanévben sikeresen habilitáltak a Szegedi Tudományegyetemen egyetemünk oktatói közül Dr. Bitó Tamás, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika adjunktusa, Dr. Görbe Anikó, a Biokémiai Intézet adjunktusa, Dr. Hetényi Anasztázia, az Orvosi Vegytani Intézet adjunktusa, Kele Zoltán, az Orvosi Vegytani Intézet adjunktusa és Dr. Thury Attila, a II. sz. Belgyógyászati Klinika adjunktusa az Általános Orvostudományi Karról.


Professor Emeritus kitüntető címek


A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa Professor Emeritus kitüntető címet adományozott az oktatásban és kutatásban odaadó felelősségérzettel tevékenykedő oktatóinak, akik maradandó eredményeikkel, valamint a fiatal oktatók támogatásával és a tehetséggondozásban végzett tevékenységükkel nemzedékek számára szolgálnak példaként.


Az Általános Orvostudományi Karon Dr. Kolozsvári Lajos, az ÁOK Szemészeti Klinika nyugalmazott egyetemi tanára, Dr. Szabad János, az ÁOK Orvosi Biológiai Intézet nyugalmazott egyetemi tanára, Dr. Járdánházy Tamás, az ÁOK Neurológiai Klinika egyetemi tanára és Dr. Thurzó László, az ÁOK Onkoterápiás Klinika nyugalmazott egyetemi tanára részesült a kitüntető címben.


Címzetes egyetemi és főiskolai tanárok


A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanár kitüntető címet adományozott az Általános Orvostudományi Karon Dr. Bihari Katalinnak, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Neurológiai és Stroke Osztály osztályvezető főorvosának és Dr. Szalai Zsuzsannának, a Heim Pál Gyermekkórház Bőrgyógyászati Osztály osztályvezetői főorvosának.


Címzetes egyetemi és főiskolai docensek


Címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott az Egyetem Szenátusától az Általános Orvostudományi Karon Dr. Gurzó Zoltán, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Endoszkópos Laboratóriuma laboratóriumvezető főorvosa, Dr. Hudák János, az Orosházi Kórház Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Nagy Erzsébet, a Budai Irgalmasrendi Kórház laboratóriumvezető főorvosa és Dr. Sohajda Zoltán, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Szemészeti Osztály osztályvezető főorvosa.


Rektori Elismerő Oklevélben részesült


Kiemelkedően eredményes egyetemi közéleti, szakmai munkája elismeréséül Rektori Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült az Általános Orvostudományi Karon Ábrahám Hajnalka titkárságvezető az Általános Orvostudományi Kar Dékáni Hivatalában több mint 20 éven keresztül végzett magas színvonalú szakmai munkájának elismeréséül.


forrás:SZTEinfo

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek