Bezár

2016

MaviLed

Új nagy teljesítményű kékfény lámpa a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

Új nagy teljesítményű kékfény lámpa a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán

2016. április 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályát a Szeged Első Lions Club egy modern, nagy teljesítményű kékfény lámpa beszerzésével támogatta.

Az újszülöttkori sárgaság egészséges újszülöttekben általában az élet 2-4. napján jelentkező állapot, melyet meghatározott szint fölött az idegrendszer károsodásának megelőzése céljából kezelni kell. A kezelés eszköze a kék fényt kibocsátó fototerápiás lámpa.

Osztályunk eddig 2 db LED fényforrással felszerelt eszközzel rendelkezett, melyekkel rövidebb idő alatt érhető el a terápiás célérték, ezáltal megrövidül az az idő, melyet az újszülött az édesanyjától részben szeparálva tölt el, valamint rövidül az ápolás időtartama.

A hagyományos, régi kékfény készülékek használatánál felmerült, hogy közönséges és atípusos anyajegyek kialakulását eredményezhetik, ezért fontos a modern, szűkebb hullámhossz-tartományt kibocsátó készülék alkalmazása.

A harmadik LED-es kékfény lámpa beüzemelésével az osztályunkon ápolt újszülöttek kezelése ezzel a technikával megoldható.

 

A készülék bruttó ára 749.300 Ft volt.

Ezennel szeretnénk megköszönni a Szegedi Első Lions Club céladományát.


SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek