Bezár

2015

eduroam

Bővült az Eduroam hozzáférés Karunkon

Bővült az Eduroam hozzáférés Karunkon

2015. február 20.
2 perc

Számos oktatóteremben hozzáférhető a vezeték nélküli Internet

Az Eduroam – az egyetemek nemzetközi együttműködésének keretében létrehozott wifi-hozzáférés – huzamosabb ideje működik már az Szegedi Tudományegyetemen is. Aki az SZTE-n rendelkezik érvényes felhasználónév-jelszó párossal, az bármely másik részt vevő egyetem Eduroam-hálózathoz kötött wifivel besugárzott campusán tud internetezni, a világ egyre több országában. A felhasználónévhez és jelszóhoz egyszerű a hozzájutás: egyetemünk minden polgára, aki beiratkozik a Klebelsberg Könyvtárba, automatikusan Eduroam-hozzáférést is kap. Fontos, hogy a beiratkozás, illetve újrairatkozás napjától egy éven át él ez a hozzáférés, ezt követően meg kell újítani.

Korábban csak az egyetemi könyvtár és a GTK épülete volt bekötve ebbe a hálózatba, most azonban már több helyszínen, így Karunk oktatótermeiben is elérhető ez a szolgáltatás. Ennek érdekében több wifi eszközt helyeztünk üzembe és a rendszer további bővítését is tervezzük. Hozzáféréssel rendelkező hallgatóink és oktatóink használhatják többek között a Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ, a Purjesz Béla épület, a Baló József Oktatási Központ, a Szemészeti Klinika, az I. számú Belgyógyászati Klinika és a 265 ágyas új klinikai központ területén.

Bővebb információ az országos és nemzetközi szolgáltatásról, a résztvevő intézményekről a http://www.niif.hu/hu/eduroam honlapon található. A hozzáférés technikai részletei elérhetők a Klebelsberg Könyvtár http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php/szolgaltatasok-hirek-3429/167-eduroam oldalán.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek