TDK 2018 csoportkép

Aktuális információk

A kari tudományos prezentációs verseny eredménye

2019. március 18-án lezajlott a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja és Kar TDK Tanácsa által közösen szervezett tudományos prezentációs verseny kari fordulója, melynek győztese Nógrádi Bernát IV. éves orvostanhallgató lett. Nógrádi Bernát képviseli a Kart az összegyetemi "Prezentációs technikák" versenyen.

Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Prezentációs verseny Prezentációs verseny Prezentációs verseny


A XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencia részvételi pályázat nyertesei

A 2019. február 14-i határidővel beérkezett pályázati anyagok értékelése alapján az alábbi 17 hallgató nyert támogatást a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2019. április 3–6.) való részvételre:
Erdélyi-Furka Barbara Fanni ÁOK III. évf.
Fejes Alexandra ÁOK III. évf.
Gausz Flóra Diána ÁOK III. évf.
Gyulai-Nagy Szuzina ÁOK III. évf.
Halmi Dóra ÁOK IV. évf.
Kerpel Fanni ÁOK V. évf.
Kiss Liliána ÁOK V. évf.
Kovács Barbara Nóra ÁOK IV. évf.
Kulcsár Richard Máté ÁOK III. évf.
Lengyel Rita TTIK BSc III. évf.
Márványkövi Fanni Magdolna ÁOK IV. évf.
Molnár Andrea ÁOK IV. évf.
Nagy Júlia ÁOK VI. évf.
Pataki Boglárka Irén ÁOK VI. évf.
Szakáll Richárd ÁOK V. évf.
Szatai Ádám Tibor TTIK BSc II. évf.
Szemán Ágnes GYTK IV. évf.
Pályázatukhoz gratulálunk, és sikeres részvételt kívánunk a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián!


Pályázati felhívás Stephen W. Kuffler Kutatási Ösztöndíjra

A Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány pályázatot hirdet egyetemi hallgatók tudományos kutatási munkájának támogatására.
Beadási határidő: 2019. április 30.
Részletek a pályázati felhívásban.


A 26. Tudományos Diákköri Konferencia, Marosvásárhely
Jelentkezési információk

A marosvásárhelyi Tudományos Diákköri Konferencia 2019 tavaszán, április 3 - 6. között a huszonhatodik alkalommal kerül megrendezésre.
A konferencia célja, hogy a felsőoktatásban kiemelkedő szorgalmú és tehetségű magyar hallgatók tudományos-kutatói eredményeinek bemutatása és értékelése valósuljon meg, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja a diákokban, hanem fejleszti előadókészségüket, vitakészségüket, felkészít a szakdolgozat megírására és megvédésére.
A marosvásárhelyi diákélet akadémikus kicsúcsosodása minden évben, hiszen neves orvosok és szakértők tartanak előadásokat és műhelymunkákat. Mindezt szorgos diákok fáradhatatlan munkája teszi lehetővé.
A konferencia záró mozzanataként, mindenki együtt ünnepelheti a hét sikereit egy elegáns gála keretein belül.
  • A kivonatok beküldési határideje: 2019. február 23 - 27. A jelzett időponton túl nem áll módunkban elfogadni dolgozatokat.
  • A TDK hivatalos honlapján, a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről, szabályokról, határidőkről és programokról lehet tájékozódni (a 26. TDK-val kapcsolatos információk feltöltés alatt állnak).
A honlap elérhetősége: https://tdk.mmdsz.ro

2018. évi SZTE ÁOK, FOK, GYTK, ETSZK TDK konferencia
(november 14-16.)

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF)
A Konferencia programfüzete (PDF)
A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-18-0002 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Nemzetközi konferenciafelhívás

Szeretnénk felhívni az érdeklődő TDK hallgatók és témavezetők figyelmét a Pozsonyban 2019.04.11-én megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára: Frigyes Korányi Scientific Dormitory-RECOOP - International Student Conference

A konferencia honlapja >>

A résztvevőknek lehetőségük nyílik az ezt követő 14th RECOOP Bridges in Life Sciences konferencia látogatására is ugyanazon a helyszínen, 04.12-14 között.


Call for Participation

The University of Oldenburg (Germany) invites you to attend the 2nd World Congress on Undergraduate Research (23 -25 May, 2019). Submission Deadline is 16 October, 2018. Further details can be found here.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2018. szeptember 28., 2018. december 28., 2019. március 29. és 2019. június 28. Az idei évre érvényes szabályzat szerint a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Felhívás

A jövő évben megrendezésre kerülő XXIV. Korányi Frigyes Tudományos Fórum időpontja 2019. március 21-22.


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket