TDK 2018 csoportkép

Aktuális információk

Lehetőség Tudományos Diákköri együttműködésre az SZTE és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) között

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a többi magyar felsőoktatási intézményekkel való együttműködés keretében közös tudományos diákköri munka lehetőségét kezdeményezi. Kérnénk Karunk TDK munkában témavezetőitől visszajelzést, hogy az általuk vezetett témák vonatkozásában látnak-e

  • együttműködési lehetőséget közös TDK pályamunkák kidolgozására,
  • az elkészült TDK munkák szerepeltetésére az NKE 2019. december 5-én sorra kerülő helyi TDK konferenciáján.

Közös SZTE-NKE TDK témák kidolgozásának szándéka esetén az NKE

  • társ témavezetőt, konzulens fog kijelölni és biztosítani,
  • a hallgatók magas presztízsű helyezéseket, pénzdíjakat és különdíjakat szerezhetnek az NKE TDK konferencián ,
  • hazai és külföldi kutatási együttműködési lehetőségek megnyitását eredményezi a jövőben.

Az NKE TDK tájékoztató anyagok itt érhetők el:

A hadtudományi kutatási irányok, prioritások és témakörök
2019. évi őszi ITDK felhívás
NKE HHK ITDK témajavaslatok
A HHK TDK-k adatai
Az együttműködéssel kapcsolatos visszajelzéseket kérjük, hogy 2019. június 15. határidővel a stratrh@rekt.szte.hu e-mail címre szíveskedjenek megküldeni a Tárgy mezőben feltüntetve: „SZTE-NKE-TDK együttműködés”.

Együttműködésüket előre is köszönjük!
Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettes és Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes nevében:
Prof. Dr. Rakonczay Zoltán, SZTE ÁOK TDT elnök
Prof. Dr. Peták Ferenc, SZTE ÁOK TDT titkár


Kiváló eredmények az OTDK orvosi szekciójában. Gratulálunk!

Sikeresen szerepeltek karunk hallgatói a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában, mely 2019. április 23-26. közt Debrecenben került megrendezésre. Karunk hallgatói 9 I. díjat, 17 II. díjat és 15 Különdíjat szereztek.

Külön büszkeség számunkra, hogy az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2018-ban alapított Roska Tamás Tudományos Előadás díját Dr. Pipicz Márton, karunk volt hallgatója nyerte Alternatív kardioprotektív eljárások és azok hatásai a miokardiális peroxinitritre, RISK és SAFE jelátviteli utakra című előadásával. Pipicz Dr. jelenleg háziorvosként és a Szegedi Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosaként dolgozik.

Az eredményekhez mindenkinek gratulálunk!


A TDK kérdőív eredményei

2019. márciusában az SZTE ÁOK Tudományos Diákköri Tanácsa anonim kérdőíves felmérést tartott az SZTE ÁOK-n folyó TDK tevékenységgel kapcsolatban.

Az eredmények rövid összefoglalóját ide kattintva olvashatják.


A kari tudományos prezentációs verseny eredménye

2019. március 18-án lezajlott a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja és Kar TDK Tanácsa által közösen szervezett tudományos prezentációs verseny kari fordulója, melynek győztese Nógrádi Bernát IV. éves orvostanhallgató lett. Nógrádi Bernát képviseli a Kart az összegyetemi "Prezentációs technikák" versenyen.

Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Prezentációs verseny Prezentációs verseny Prezentációs verseny


A XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencia részvételi pályázat nyertesei

A 2019. február 14-i határidővel beérkezett pályázati anyagok értékelése alapján az alábbi 17 hallgató nyert támogatást a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2019. április 3–6.) való részvételre:
Erdélyi-Furka Barbara Fanni ÁOK III. évf.
Fejes Alexandra ÁOK III. évf.
Gausz Flóra Diána ÁOK III. évf.
Gyulai-Nagy Szuzina ÁOK III. évf.
Halmi Dóra ÁOK IV. évf.
Kerpel Fanni ÁOK V. évf.
Kiss Liliána ÁOK V. évf.
Kovács Barbara Nóra ÁOK IV. évf.
Kulcsár Richard Máté ÁOK III. évf.
Lengyel Rita TTIK BSc III. évf.
Márványkövi Fanni Magdolna ÁOK IV. évf.
Molnár Andrea ÁOK IV. évf.
Nagy Júlia ÁOK VI. évf.
Pataki Boglárka Irén ÁOK VI. évf.
Szakáll Richárd ÁOK V. évf.
Szatai Ádám Tibor TTIK BSc II. évf.
Szemán Ágnes GYTK IV. évf.
Pályázatukhoz gratulálunk, és sikeres részvételt kívánunk a XXVI. Marosvásárhelyi TDK konferencián!

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-18-0002 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Pályázati felhívás Stephen W. Kuffler Kutatási Ösztöndíjra

A Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány pályázatot hirdet egyetemi hallgatók tudományos kutatási munkájának támogatására.
Beadási határidő: 2019. április 30.
Részletek a pályázati felhívásban.


A 26. Tudományos Diákköri Konferencia, Marosvásárhely
Jelentkezési információk

A marosvásárhelyi Tudományos Diákköri Konferencia 2019 tavaszán, április 3 - 6. között a huszonhatodik alkalommal kerül megrendezésre.
A konferencia célja, hogy a felsőoktatásban kiemelkedő szorgalmú és tehetségű magyar hallgatók tudományos-kutatói eredményeinek bemutatása és értékelése valósuljon meg, amely nemcsak a versenyszellemet táplálja a diákokban, hanem fejleszti előadókészségüket, vitakészségüket, felkészít a szakdolgozat megírására és megvédésére.
A marosvásárhelyi diákélet akadémikus kicsúcsosodása minden évben, hiszen neves orvosok és szakértők tartanak előadásokat és műhelymunkákat. Mindezt szorgos diákok fáradhatatlan munkája teszi lehetővé.
A konferencia záró mozzanataként, mindenki együtt ünnepelheti a hét sikereit egy elegáns gála keretein belül.
  • A kivonatok beküldési határideje: 2019. február 23 - 27. A jelzett időponton túl nem áll módunkban elfogadni dolgozatokat.
  • A TDK hivatalos honlapján, a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről, szabályokról, határidőkről és programokról lehet tájékozódni (a 26. TDK-val kapcsolatos információk feltöltés alatt állnak).
A honlap elérhetősége: https://tdk.mmdsz.ro

2018. évi SZTE ÁOK, FOK, GYTK, ETSZK TDK konferencia
(november 14-16.)

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF)
A Konferencia programfüzete (PDF)
A Konferencia meghívója és plakátja
A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-18 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-18-0002 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "A Tudományos Diákköri tevékenység elősegítése az SZTE Általános Orvostudományi Karán" című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


Nemzetközi konferenciafelhívás

Szeretnénk felhívni az érdeklődő TDK hallgatók és témavezetők figyelmét a Pozsonyban 2019.04.11-én megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára: Frigyes Korányi Scientific Dormitory-RECOOP - International Student Conference

A konferencia honlapja >>

A résztvevőknek lehetőségük nyílik az ezt követő 14th RECOOP Bridges in Life Sciences konferencia látogatására is ugyanazon a helyszínen, 04.12-14 között.


Call for Participation

The University of Oldenburg (Germany) invites you to attend the 2nd World Congress on Undergraduate Research (23 -25 May, 2019). Submission Deadline is 16 October, 2018. Further details can be found here.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2018. szeptember 28., 2018. december 28., 2019. március 29. és 2019. június 28. Az idei évre érvényes szabályzat szerint a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Felhívás

A jövő évben megrendezésre kerülő XXIV. Korányi Frigyes Tudományos Fórum időpontja 2019. március 21-22.


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

sofi_delmagyar

Gratulálunk a gyémántfokozatú fődíjért (már dr.) Csákány Lórántnak, Tóth Rékának és Molnár Kinga PhD hallgatónak (Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola) illetve az aranyfokozatú elismeréshez Nógrádi Bernát orvostanhallgatónknak! Foto: Frank Yvette (delmagyar.hu)