TDK 2018 csoportkép

Aktuális információk

Információ a „Bevezetés a Tudományos Diákköri munkába” kurzusról

Bevezetés a Tudományos Diákköri munkába című kurzust indít (Neptun kurzuskód AOK-SZV341-1) a Tudományos Diákköri Tanács I.-VI. éves orvostanhallgatók számára . A kurzus keretében a Karon tevékenykedő tudományos műhelyek bemutatják a munkacsoportokban folyó tudományos munkát, és lehetőség adódik az érdeklődő hallgatókkal történő személyes eszmecserére is. A foglalkozások a 2. oktatási héttől kezdve csütörtökönként 18:00-19:30-ig lesznek megtartva. A kurzusra jelentkező hallgatók kiváló lehetőséget kapnak, hogy érdeklődési körüknek megfelelő kutatóműhelyt találjanak, és annak munkájába bekapcsolódhassanak.
A beosztás és a tematika az alábbi letölthető táblázatban található.

Helyszín: Szontágh Ferenc terem (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Semmelweis utca 1.)


Absztrakt beküldés a 2019. évi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferenciára

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2019. november 13-15. között rendezi a helyi TDK Konferenciát. Absztraktok beküldésére kizárólag elektronikus úton lesz lehetőség a http://tdk.med.u-szeged.hu oldalon keresztül.
Az absztraktok feltöltési időszaka: 2019. október 1-11-ig.
Kérjük a kollégákat, hogy minél több absztrakt kerüljön benyújtásra, mivel ezek száma az OTDK kvótánkat is meghatározza.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2019. szeptember 30., 2019. december 20., 2020. március 31. és 2020. június 30. Az idei évre érvényes szabályzat szerint a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Kiváló eredmények az OTDK orvosi szekciójában. Gratulálunk!

Sikeresen szerepeltek karunk hallgatói a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában, mely 2019. április 23-26. közt Debrecenben került megrendezésre. Karunk hallgatói 9 I. díjat, 17 II. díjat és 15 Különdíjat szereztek.

Külön büszkeség számunkra, hogy az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2018-ban alapított Roska Tamás Tudományos Előadás díját Dr. Pipicz Márton, karunk volt hallgatója nyerte Alternatív kardioprotektív eljárások és azok hatásai a miokardiális peroxinitritre, RISK és SAFE jelátviteli utakra című előadásával. Pipicz Dr. jelenleg háziorvosként és a Szegedi Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosaként dolgozik.

Az eredményekhez mindenkinek gratulálunk!


A TDK kérdőív eredményei

2019. márciusában az SZTE ÁOK Tudományos Diákköri Tanácsa anonim kérdőíves felmérést tartott az SZTE ÁOK-n folyó TDK tevékenységgel kapcsolatban.

Az eredmények rövid összefoglalóját ide kattintva olvashatják.


A kari tudományos prezentációs verseny eredménye

2019. március 18-án lezajlott a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja és Kar TDK Tanácsa által közösen szervezett tudományos prezentációs verseny kari fordulója, melynek győztese Nógrádi Bernát IV. éves orvostanhallgató lett. Nógrádi Bernát képviseli a Kart az összegyetemi "Prezentációs technikák" versenyen.

Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Prezentációs verseny Prezentációs verseny Prezentációs verseny


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

koszoruzas_nyito

Paprikakoszorút helyezett el az SZTE rektora és rektorhelyettese Szent-Györgyi Albert egészalakos szobránál 2019. szeptember 16-án. Így is emlékeztek és emlékeztettek az SZTE vezetői és az egyetemi polgárok az intézmény egykori rektorának 126 évvel ezelőtti születésnapjára, illetve Szent-Györgyi Nobel-díja máig ható jelentőségére.