1170_x_430_mosolygos

Aktuális információk

A 2022. évi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2022. november 16-18. között rendezi a helyi TDK Konferenciát.

Az absztraktok feltöltésének várható időszaka: 2022. október 3-14.


2022. évi pályázati felhívás Szent-Györgyi Hallgató Ösztöndíjra

A Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) pályázatot hirdet az SZTE kiemelkedően eredményes TDK hallgatói részére. A nyertes pályázók az NTA képzési program részeként Szent-Györgyi Hallgatókká válnak, amely elsősorban tudományos előmenetelükben nyújt jelentős segítséget.

A pályázat benyújtása az alábbi oldalon lévő jelentkezési lap kitöltésével történik: https://www.formpl.us/form/2081606032

Az elektronikus jelentkezési lap beküldésének határideje: 2022. szeptember 15.
A szóbeli felvételire 2022. szeptember 22-30-ig tartó időszakban kerül sor.
A pályázat elbírálásának határideje legkésőbb 2022. október 10. (hétfő)

További részletek a pályázati kiírásban >>


TDK témák beküldése

Kérjük az intézeti TDK felelősöket, hogy a meghirdetett TDK témákat (magyarul és angolul) a témavezetők megjelölésével, a letölthető formanyomtatványokon (TDK_temak_hun.doc, TDK_temak_eng.doc) a TDK Tanács részére szíveskedjenek megküldeni legkésőbb 2022. szeptember 16-ig (péntekig) a tdk.aok@med.u-szeged.hu címre. Akkor is kérjük visszajelzésüket, ha nem hirdettek meg TDK témákat.


OTDK összefoglaló film

Elkészült a 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció összefoglaló filmje.

Megtekinthető itt, a Youtube-on.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2022. szeptember 30., 2022. december 16., 2023. március 31. és 2023. június 30. A benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

LOREAL

Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense az egyik nyertese a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjnak.

kardinyito

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája az egyik legjelentősebb szív- és érrendszeri betegségekkel, kutatásokkal foglalkozó, nemzetközi konferenciának. A Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciójának nyolcadik ülését, a „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferenciát szeptember 28. és október 1-je között bonyolítják le, világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek részvételével.