1170_x_430_mosolygos

Aktuális információk

Pályázati felhívás a 29. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 29. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2022. május 11-14.) való részvételre való jelentkezést meghosszabbítjuk.
Meghosszabbított határidő: 2022. február 21. 15.00
A konferencián való részvételi támogatást érkezési sorrendben ítéljük oda a hallgatóknak.

A 2020. és/vagy 2021. évi helyi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencián előadást bemutató SZTE SZAOK hallgatók vagy az SZTE SZAOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 9-en lehetőséget kapnak a 29. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2022. május 11-14.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE SZAOK hallgatója vagy az SZTE SZAOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat. A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.

A pályázat benyújtási határideje 2022. február 21. nap (szerda) 15 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-21 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-21-0001 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Az SZTE Általános Orvostudományi Karán folyó tudományos diákköri tevékenység elősegítése" című projekt támogatásból valósult meg.

emet_logontpandemmi


III. Semmelweis Tehetségkonferencia

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2022. február 19-20. (szombat-vasárnap) között rendezi meg a III. Semmelweis Tehetségkonferenciát az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 azonosítószámú projekt keretén belül. A rendezvény célja egy interdiszciplináris találkozási platform létrehozása a tudományos diákköri munkában komoly részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. A szervezők a Tatán a Hotel Kissben**** várják az érdeklődő és kiemelkedő tudományos aktivitású diákokat a négy hazai orvosegyetemről. A részvétel COVID-19 elleni oltási igazoláshoz kötött.
A Konferencia a résztvevő hallgatók számára ingyenes.
A pályázati felhívást a https://semmelweis.hu/szakkollegium/iii-semmelweis-tehetsegkonferencia/ oldalon tekinthetik meg.
Jelentkezési határidő: 2022. február 6.


A 2021. évi SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia online került megrendezésre

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2021. november 17-19. között rendezte meg a helyi TDK Konferenciát.
Az aktuális járványügyi előírások miatt a Konferencia online került megrendezésre.

A megnyitó, az eredményhirdetés és a tagozatok online elérhetősége letölthető innen.
A Konferencia program és absztrakt füzete (pdf) letölthető innen.

Elkészült a Konferencia applikációja is, amely telepíthető a Play Áruházból és az Apple Store-ból.
(Az app neve: "SZTE SZAOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK")

A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF).


TDK témák beküldése

Kérjük az intézeti TDK felelősöket, hogy a meghirdetett TDK témákat (magyarul és angolul) a témavezetők megjelölésével, a letölthető formanyomtatványokon (TDK_temak_hun.doc, TDK_temak_eng.doc) a TDK Tanács részére szíveskedjenek megküldeni legkésőbb 2021. szeptember 17-ig (péntekig) a tdk.aok@med.u-szeged.hu címre. Akkor is kérjük visszajelzésüket, ha nem hirdettek meg TDK témákat.


OTDK összefoglaló film

Elkészült a 35. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekció összefoglaló filmje.

Megtekinthető itt, a Youtube-on.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2021. szeptember 30., 2021. december 19., 2022. március 31. és 2022. június 30. A benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban