1170_x_430_mosolygos

Aktuális információk

A jelentkezési határidőt meghosszabbították!

A prezentációs verseny jelentkezési határideje meghosszabbításra került. Kérjük, hogy legkésőbb 2020. március 9-ig (hétfőig) jelentkezzenek a versenyre a tdk.aok@med.u-szeged.hu e-mail címen az elindulni szándékozó hallgató nevének, évfolyamának és e-mail címének megadásával.

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja a kari TDK Tanáccsal közösen tudományos prezentációs versenyt hirdet mindazon orvostanhallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A prezentációk értékelése kifejezetten az előadásmódra, az alkalmazott prezentációs technikákra vonatkozik. Előnyt élveznek azok a prezentációk, melyek önálló kutatásra épülnek. A kari fordulókon való részvételhez egy prezentációs anyagot kell bemutatni (7 perc előadás vita nélkül), ami alapján a kari TDK Tanács kiválasztja a nyertest.

A kari verseny ideje: 2019. március 23. (hétfő) délutáni órákban

A verseny helye: Kis Oktatási Épület.

A kari forduló első helyezettje összegyetemi megmérettetésen vehet részt, amely a 2020. április 8-án kerül megrendezésre.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2019. szeptember 30., 2019. december 20., 2020. március 31. és 2020. június 30. Az idei évre érvényes szabályzat szerint a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito_egyetemi_tajekoztato1

Az SZTE vezetői videóban tájékoztatták az egyetem polgárait a koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a távoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök a Klinikai Központot érintő változásokat ismertette. Dr. Fendler Judit kancellár a munkavállalókra vonatkozó intézkedésekről tájékoztatott. Az elhangzottakat írásban foglaljuk össze.

online_kerdoiv

Országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával. A pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti.