1170_x_430_mosolygos

Aktuális információk

Pályázati felhívás a XXVII. Marosvásárhelyi TDK Konferencián való részvételre

A 2018. és/vagy 2019. évi helyi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencián előadást bemutató SZTE ÁOK hallgatók vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző hallgatók közül 15-en lehetőséget kapnak a XXVII. Marosvásárhelyi TDK konferencián (2020. április 1-5.) való részvételre. A konferencia részvételi támogatásra az SZTE ÁOK hallgatója vagy az SZTE ÁOK-n TDK munkát végző, magyar állampolgárságú egyetemi hallgató pályázhat.
A pályázati felhívást itt, a pályázati adatlapot pedig itt találják.
A pályázat benyújtási határideje 2020. február 7. nap (péntek) 15:30 óra.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” című NTP-HHTDK-19 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-HHTDK-19-0009 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett "Az SZTE Általános Orvostudományi Karán folyó tudományos diákköri tevékenység fejlesztése " című projekt támogatásból valósult meg.

ntpandemmiemet_logo


A 2019. évi SZTE ÁOK-FOK-GYTK-ETSZK TDK konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar 2019. november 13-15. között rendezi a helyi TDK Konferenciát.

A Konferencia program és absztrakt füzete (pdf) letölthető innen.
A Konferencián helyezést elért hallgatók listája (PDF).


II. Semmelweis Tehetségkonferencia

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2020. február 15-16. között rendezi meg a II. Semmelweis Tehetségkonferenciát az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 azonosítószámú projekt keretében. A rendezvény célja egy interdiszciplináris találkozási platform létrehozása a tudományos diákköri munkában komoly részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. A szervezők a Liget Wellness és Konferencia Hotelben****, Szarvason várják az érdeklődő és kiemelkedő tudományos aktivitású diákokat a négy hazai orvosegyetemről. A Konferencia a résztvevő hallgatók számára ingyenes.
Jelentkezési határidő: 2019. december 1.
A pályázati felhívást a http://semmelweis.hu/szakkollegium/tudomany/ii-semmelweis-tehetsegkonferencia/ oldalon tekinthetik meg.


XXV. Korányi Frigyes Tudományos Fórum

2020. március 26. és 28. között immár 25. alkalommal kerül megrendezésre a Korányi Frigyes Tudományos Fórum Budapesten. Az előző évekhez hasonlóan a jubileumi konferencia célja is az, hogy közös rendezvény keretében biztosítson előadási lehetőséget a tudományos diákköri munkában részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók számára. Ezen felül a Fórum életrehívásától fogva kiemelt törekvés az egyes diszciplínák közötti szakmai kapcsolatfelvétel elősegítése. Az előadók bemutatják kutatási eredményeiket és megmérettetnek a medicina különböző területein. A szervezők ebben a tanévben is szeretettel meghívják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.
Az absztraktbeküldési határidő: 2020. január 30.
A részletes felhívást, illetve minden információt megtalálnak a http://semmelweis.hu/szakkollegium/kftf/2019-2020/ oldalon.


Információ a „Bevezetés a Tudományos Diákköri munkába” kurzusról

Bevezetés a Tudományos Diákköri munkába című kurzust indít (Neptun kurzuskód AOK-SZV341-1) a Tudományos Diákköri Tanács I.-VI. éves orvostanhallgatók számára . A kurzus keretében a Karon tevékenykedő tudományos műhelyek bemutatják a munkacsoportokban folyó tudományos munkát, és lehetőség adódik az érdeklődő hallgatókkal történő személyes eszmecserére is. A foglalkozások a 2. oktatási héttől kezdve csütörtökönként 18:00-19:30-ig lesznek megtartva. A kurzusra jelentkező hallgatók kiváló lehetőséget kapnak, hogy érdeklődési körüknek megfelelő kutatóműhelyt találjanak, és annak munkájába bekapcsolódhassanak.
A beosztás és a tematika az alábbi letölthető táblázatban található.

Helyszín: Szontágh Ferenc terem (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Semmelweis utca 1.)


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2019. szeptember 30., 2019. december 20., 2020. március 31. és 2020. június 30. Az idei évre érvényes szabályzat szerint a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Kiváló eredmények az OTDK orvosi szekciójában. Gratulálunk!

Sikeresen szerepeltek karunk hallgatói a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában, mely 2019. április 23-26. közt Debrecenben került megrendezésre. Karunk hallgatói 9 I. díjat, 17 II. díjat és 15 Különdíjat szereztek.

Külön büszkeség számunkra, hogy az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2018-ban alapított Roska Tamás Tudományos Előadás díját Dr. Pipicz Márton, karunk volt hallgatója nyerte Alternatív kardioprotektív eljárások és azok hatásai a miokardiális peroxinitritre, RISK és SAFE jelátviteli utakra című előadásával. Pipicz Dr. jelenleg háziorvosként és a Szegedi Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosaként dolgozik.

Az eredményekhez mindenkinek gratulálunk!


A TDK kérdőív eredményei

2019. márciusában az SZTE ÁOK Tudományos Diákköri Tanácsa anonim kérdőíves felmérést tartott az SZTE ÁOK-n folyó TDK tevékenységgel kapcsolatban.

Az eredmények rövid összefoglalóját ide kattintva olvashatják.


A kari tudományos prezentációs verseny eredménye

2019. március 18-án lezajlott a Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja és Kar TDK Tanácsa által közösen szervezett tudományos prezentációs verseny kari fordulója, melynek győztese Nógrádi Bernát IV. éves orvostanhallgató lett. Nógrádi Bernát képviseli a Kart az összegyetemi "Prezentációs technikák" versenyen.

Eredményéhez ezúton is gratulálunk!

Prezentációs verseny Prezentációs verseny Prezentációs verseny


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

1170x430

2020. január 14-én a Dékáni Hivatal Tanácstermében tudományos munkatársi, tanársegédi és adjunktusi kinevezésekre került sor. Gratulálunk újonnan kinevezettjeinknek!

innovacios_dij_1170x431_2020

Idén is meghirdették az SZTE Innovációs Díj Pályázatot. A pályamunkákat 2020. március 31. éjfélig várja az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság