1170_x_430_mosolygos

Aktuális információk

Pályázati felhívás

Tisztelt TDK Hallgatók!
A Nemzeti Tehetség Központ TDK hallgatók számára az alábbi pályázatokat hirdeti.

A) Nemzet Fiatal Tehetségei Ösztöndíj
A Nemzeti Tehetség Program keretében megjelent a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj pályázati kiírása, amelynek "B" komponense keretében TDK-dolgozat készítésére is lehet pályázni.
Pályázható támogatás: 100 000 Ft - 1 000 000 Ft
Benyújtási határidő: 2020. június 30.
Részleteket a pályázatról itt lehet olvasni.

B) Mentorálási pályázat
A Nemzeti Tehetség Központ olyan fiatalok jelentkezését várja, akik ötleteket és támogatást várnak tanulmányaikhoz, terveikhez.
Benyújtási határidő: 2020. május 7.
Részleteket a pályázatról itt lehet olvasni.


A jelentkezési határidőt meghosszabbították!

A prezentációs verseny jelentkezési határideje meghosszabbításra került. Kérjük, hogy legkésőbb 2020. március 9-ig (hétfőig) jelentkezzenek a versenyre a tdk.aok@med.u-szeged.hu e-mail címen az elindulni szándékozó hallgató nevének, évfolyamának és e-mail címének megadásával.

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja a kari TDK Tanáccsal közösen tudományos prezentációs versenyt hirdet mindazon orvostanhallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, a modern prezentációs eszközök segítségével bemutassanak. A prezentációk értékelése kifejezetten az előadásmódra, az alkalmazott prezentációs technikákra vonatkozik. Előnyt élveznek azok a prezentációk, melyek önálló kutatásra épülnek. A kari fordulókon való részvételhez egy prezentációs anyagot kell bemutatni (7 perc előadás vita nélkül), ami alapján a kari TDK Tanács kiválasztja a nyertest.

A kari verseny ideje: 2019. március 23. (hétfő) délutáni órákban

A verseny helye: Kis Oktatási Épület.

A kari forduló első helyezettje összegyetemi megmérettetésen vehet részt, amely a 2020. április 8-án kerül megrendezésre.


TDK pályamunkák

A tavalyi évhez hasonlóan a TDK pályamunkák beadására a jelenlegi tanévben is negyedévente lesz lehetőség. Ebben a tanévben a határidők: 2019. szeptember 30., 2019. december 20., 2020. március 31. és 2020. június 30. Az idei évre érvényes szabályzat szerint a benyújtott pályamunkát nem kell előzetesen bemutatni tudományos konferencián. A díjazott pályamunkák pénzjutalomban részesülnek az erre szánt keret kimerüléséig. Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályamunka átminősíthető szakdolgozattá.


Jelenlegi TDK témák

A jelenleg aktív diákkörös témák listája és a TDK felelősök adatai ide kattintva megalálhatók.Kövess minket

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

dr_szarvas_ferenc_nekrologhoz

Dr. Szarvas Ferenc, a SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika professzor emeritusa 2020. június 30-án csendesen viselt betegségében végleg elszenderült. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

tombacz_dora_Lendulet

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az egészségmegőrző diétás stratégiákat? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ az SZTE Általános Orvostudományi Kar biológus adjunktusa: Tombácz Dóra évi 40 millió forint támogatással folytathatja a diéta és a sport kapcsolatával foglalkozó kutatásait.