surg.o.

Sürgősségi Osztály

A sürgősségi osztály feladata a súlyos betegek és kritikus sérültek ellátása. Erre az ellátóhelyre jellemző, hogy a sürgősségi ellátás nem érkezési, hanem súlyossági sorrendben történik.

Ezen az osztályon a súlyos betegségek (például agyvérzés, fulladás, szívroham) ellátása elsődleges. A nem súlyos betegséggel érkezőknek nagy betegforgalom esetén várakozniuk kell az ellátásra. Ilyen esetben előfordulhat, hogy Önt átirányítják olyan ellátóhelyre (gyógyszertárba, családorvoshoz, szakrendelésre, orvosi ügyeletre), ahol gyorsabban ellátáshoz jut.

 

uj_klinika
mentőhelikopter leszálló


A sürgősségi osztályra érkeznek az Országos Mentőszolgálat által kórházba szállított betegek és sérültek is. Mentőautó vagy mentőhelikopter szállítja a súlyos, kritikus állapotú betegeket erre az osztályra, ahol elhárítják az életveszélyt, és (amennyiben indokolt) megszervezik a kórházi felvételt, a beteg számára legkedvezőbb osztályon, a további kivizsgálás és gyógykezelés céljából.


Nem indokolt a sürgősségi osztályhoz fordulni a következő esetekben:

- egyszerű, otthon is megoldható problémák esetén /Lásd: öngyógyítás/

- recept nélküli gyógyszerekkel kezelhető panaszok esetén /Lásd: gyógyszertár/

- a családorvoshoz tartozó problémákkal /Lásd: családorvos/

- a beutaló nélküli szakrendelésekhez tartozó panaszokkal /Lásd: szakrendelés/

- az orvosi ügyelethez tartozó problémákkal /Lásd: orvosi ügyelet/

 

Sürgősségi Osztály Szegeden:


uj_klinika1
Új Klinika

Cím: Szeged Semmelweis u. 6. (Új Klinika földszint)

Telefonszám: (62) 34-24-77

 

Tájékoztató film a szegedi sürgősségi osztályról:

Szegedi sürgősségi osztály / Szegedi SBO >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_osztondij_2018

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

dr_sonkodi_sandor

Az ÁOK Tanári Testületének 2018. június 12-i ünnepi ülésén Dr. Sonkodi Sándor emeritus professzorunk Pro Facultate Medicinae díjat vehetett át karunk dékánjától. Gratulálunk!