surg.o.

Sürgősségi Osztály

A sürgősségi osztály feladata a súlyos betegek és kritikus sérültek ellátása. Erre az ellátóhelyre jellemző, hogy a sürgősségi ellátás nem érkezési, hanem súlyossági sorrendben történik.

Ezen az osztályon a súlyos betegségek (például agyvérzés, fulladás, szívroham) ellátása elsődleges. A nem súlyos betegséggel érkezőknek nagy betegforgalom esetén várakozniuk kell az ellátásra. Ilyen esetben előfordulhat, hogy Önt átirányítják olyan ellátóhelyre (gyógyszertárba, családorvoshoz, szakrendelésre, orvosi ügyeletre), ahol gyorsabban ellátáshoz jut.

 

uj_klinika
mentőhelikopter leszálló


A sürgősségi osztályra érkeznek az Országos Mentőszolgálat által kórházba szállított betegek és sérültek is. Mentőautó vagy mentőhelikopter szállítja a súlyos, kritikus állapotú betegeket erre az osztályra, ahol elhárítják az életveszélyt, és (amennyiben indokolt) megszervezik a kórházi felvételt, a beteg számára legkedvezőbb osztályon, a további kivizsgálás és gyógykezelés céljából.


Nem indokolt a sürgősségi osztályhoz fordulni a következő esetekben:

- egyszerű, otthon is megoldható problémák esetén /Lásd: öngyógyítás/

- recept nélküli gyógyszerekkel kezelhető panaszok esetén /Lásd: gyógyszertár/

- a családorvoshoz tartozó problémákkal /Lásd: családorvos/

- a beutaló nélküli szakrendelésekhez tartozó panaszokkal /Lásd: szakrendelés/

- az orvosi ügyelethez tartozó problémákkal /Lásd: orvosi ügyelet/

 

Sürgősségi Osztály Szegeden:


uj_klinika1
Új Klinika

Cím: Szeged Semmelweis u. 6. (Új Klinika földszint)

Telefonszám: (62) 34-24-77

 

Tájékoztató film a szegedi sürgősségi osztályról:

Szegedi sürgősségi osztály / Szegedi SBO >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kemenylajos_certificate_330x330

Dr. Kemény Lajos, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára 2018. november 30-án az International League of Dermatological Societies "ILDS Certificate of Appreciation for International Leadership" díjat vehette át.

Sepp

Karunkról Dr. Hortobágyi Tibor, az SZTE Patológiai Intézet tanszékvezető egyetemi docense és Dr. Sepp Róbert az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi docense vált az MTA új doktorává. Gratulálunk!