TDK Kurzusok

A Tudományos Diákkörörs Tevékenységhez kapcsolódóan két kurzust vehetnek fel a hallgatók, melyek kredit szerzésre adnak lehetőséget:

i) „Tudományos diákköri tevékenység, tehetséggondozás” 2 kredites szabadon választható kurzus az I-VI. évfolyam számára AOK-TDK101 kódon, melyet TDK tevékenységbe aktívan bekapcsolódó hallgatók vehetnek fel.

ii) „Beszámoló SZTE ÁOK TDK Konferenciáról” 1 kredites szabadon választható kurzus


A "Beszámoló SZTE ÁOK TDK Konferenciáról" című kurzus leírása

A kurzus célja:

Az SZTE ÁOK minden évben az őszi szemeszterben rendezi a helyi Tudományos Diákköri Konferenciáját. A 14-18 tagozatba szervezett 110-140 előadás (tagozatonként általában 6-9 db, egyenként 15 perces) két nap alatt, két párhuzamos helyszínen zajlik. Az orvostudomány minden tudományterületét átölelő előadások a hallgatóság számára fontos szerepet játszanak a Kar tudományos műhelyeiben folyó kutatómunkába való betekintésben. A tagozatokban folyó előadásokat követő hallgatók továbbá megismerkednek a tudományetikával, új módszertani ismereteket szereznek és a tankönyvi anyagon túlmutató eredményeket ismernek meg. A kurzus célja ezért a helyi TDK konferencia hallgatói látogatásának ösztönzése.
Kredit érték: 1
Követelmények:
1. A helyi TDK Konferencia alkalmával legalább négy (szabadon választott) tagozat előadásain részvétel. A részvételt a katalógus aláírása igazolja. A távolmaradás pótlására nincs lehetőség.
2. A helyi TDK Konferencia idején rendezett TDK esten való részvétel.
3. Az előadásokon elhangzó anyagból egy darab egyoldalas jegymegajánló beadandó dolgozat (beszámoló) írása. A beszámoló formai és tartalmi követelményei: 12-es betűméret, szimpla sorköz, az első bekezdésben felsorolva a látogatott tagozatok listáját, a szöveg további részében meghallgatott előadások összefoglalása saját észrevételekkel kiegészítve. A dolgozat sikeres, amennyiben a hallgató beadandó dolgozatával a pontok több, mint 50%-át megszerezte. A beadandó dolgozat javítására nincs lehetőség.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

SZTE_RH_tulipan

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem hagyományos, tavaszi rendezvénysorozata, melyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda szervez immár tizenhatodik alkalommal. Április 11. és május 17. között 80 helyszínen közel 300 program közül válogathat a közönség.

IMG_1409

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozat nyitóeseményeként Reumatológia Magyarországon címmel orvostörténeti vándorkiállítás nyílt a Magyar Reumatológusok Egyesülete fennállásának 90. évfordulója alkalmából az SZTE Általános Orvostudományi Kar oktatási központjában.