TDK_bagoly_szeles

Miért jó TDK-zni?

Miért jó a TDK? Hallgatói vélemények a tudományos diákköri munkáról
Szerkesztette: Gerencsérné Újvári Edit

Nézz körül a Kari kutatóműhelyekben! Vegyél részt a TDK Esten és ismerkedj meg kutató csoportokkal! Egy kutatócsoporthoz való csatlakozással részed lehet tudományos műhelyekben folyó kutatásokban, kísérletek tervezésében, hipotézisek igazolásában.

Részt vehetsz hazai és nemzetközi TDK és szakmai konferenciákon. Megpályázhatsz kari mobilitási támogatást. A TDK konferenciákon helyezést elért hallgatók pénzdíjban részesülhetnek.

A kutatási eredményeidet összefoglalhatod egy TDK pályamunka vagy tudományos közlemény formájában. A TDK pályamunka akár szakdolgozatként is elfogadtatható! A díjazott pályamunkák ráadásul pénzjutalomban részesülnek.

A TDK munkáddal számos pályázati lehetőség nyílik meg, melyek közül a legfontosabbak:

- Apáthy Emlékérem és Jutalomdíj,

- Pro Scientia Aranyérem kitűntetés, mely az egyik legrangosabb országos elismerés egyetemi hallgatók számára,

- ösztöndíjpályázatok (pl. kiemelt, köztársasági, városi, ÚNKP, Sófi ösztöndíj),

- nemzetközi konferenciarészvétel támogatása (pl. Marosvásárhely TDK konferencia),

- részvételi lehetőség a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány Szegedi Tudós Akadémia programjában (www.nobel-szeged.hu),

- kari mobilitás támogatás nemzetközi konferenciarészvételre.

A TDK tevékenységbe aktívan bekapcsolódó hallgatóként felveheted a „Tudományos diákköri tevékenység, tehetséggondozás2 kredites szabadon választható kurzust.

A TDK konferencia látogatásodat ösztönzi a „Beszámoló SZTE ÁOK TDK Konferenciáról” 1 kredites szabadon választható kurzus.

A végzésedet követő álláspályázatoknál (PhD hallgató, rezidens) a TDK munka előnyt jelent.

A TDK-val kapcsolatos bővebb információkat a TDK Tanács honlapján (http://www.med.u-szeged.hu/tdkinfo) találják meg. Esetleges kérdéseikkel keressétek meg a TDK Tanács tagjait vagy a titkárságot (tdk.aok@med.u-szeged.hu).

Minden érdeklődő hallgatót szeretettel várunk a TDK konferencián és a tudományos diákkörös műhelyekben!

Dr. Rakonczay Zoltán, SZTE ÁOK TDK Tanács elnök

Dr. Peták Ferenc, SZTE ÁOK TDK Tanács titkár

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.