TDK_bagoly_szeles

Miért jó TDK-zni?

Nézz körül a Kari kutatóműhelyekben! Vegyél részt a TDK Esten és ismerkedj meg kutató csoportokkal! Egy kutatócsoporthoz való csatlakozással részed lehet tudományos műhelyekben folyó kutatásokban, kísérletek tervezésében, hipotézisek igazolásában.

Részt vehetsz hazai és nemzetközi TDK és szakmai konferenciákon. Megpályázhatsz kari mobilitási támogatást. A TDK konferenciákon helyezést elért hallgatók pénzdíjban részesülhetnek.

A kutatási eredményeidet összefoglalhatod egy TDK pályamunka vagy tudományos közlemény formájában. A TDK pályamunka akár szakdolgozatként is elfogadtatható! A díjazott pályamunkák ráadásul pénzjutalomban részesülnek.

A TDK munkáddal számos pályázati lehetőség nyílik meg, melyek közül a legfontosabbak:

-Apáthy Emlékérem és Jutalomdíj,

-Pro Scientia Aranyérem kitűntetés, mely az egyik legrangosabb országos elismerés egyetemi hallgatók számára,

-ösztöndíjpályázatok (pl. kiemelt, köztársasági, városi, ÚNKP, Sófi ösztöndíj),

-nemzetközi konferenciarészvétel támogatása (pl. Marosvásárhely TDK konferencia),

-részvételi lehetőség a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány Szegedi Tudós Akadémia programjában (www.nobel-szeged.hu),

-kari mobilitás támogatás nemzetközi konferenciarészvételre.

A TDK tevékenységbe aktívan bekapcsolódó hallgatóként felveheted a „Tudományos diákköri tevékenység, tehetséggondozás2 kredites szabadon választható kurzust.

A TDK konferencia látogatásodat ösztönzi a „Beszámoló SZTE ÁOK TDK Konferenciáról” 1 kredites szabadon választható kurzus.

A végzésedet követő álláspályázatoknál (PhD hallgató, rezidens) a TDK munka előnyt jelent.

A TDK-val kapcsolatos bővebb információkat a TDK Tanács honlapján (http://www.med.u-szeged.hu/tdkinfo) találják meg. Esetleges kérdéseikkel keressétek meg a TDK Tanács tagjait vagy a titkárságot (tdk.aok@med.u-szeged.hu).

Minden érdeklődő hallgatót szeretettel várunk a TDK konferencián és a tudományos diákkörös műhelyekben!

Dr. Rakonczay Zoltán, SZTE ÁOK TDK Tanács elnök

Dr. Peták Ferenc, SZTE ÁOK TDK Tanács titkár

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

SBO_kiemelt

2017. szeptember 22-én 12 órai kezdettel a szegedi Huszár Mátyás rakparton, az Európai Unió Közlekedésmentes Napjának keretein belül Újraélesztési Rekord Kísérletre kerül sor az SZTE SZAKK Sürgősségi Betegellátó Osztály szervezésében.

Buffalo_kiemelt

Szepes Borbála VI.éves, Sófi és Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjas, OTDK I. helyezett medikusunk az HMAA (Hungarian American Medical Association) ösztöndíját is elnyerte, így közel 3 hónapot tölt el az Egyesült Államokban.