Küldetésünk

Cigiszunet


Létrehoztunk egy békés fórumot, ahol beszélgethetünk a dohányzásról.

Szeretnénk tompítani a dohányzásból fakadó konfliktusokat a dohányzók és a nem-dohányzók között.

Szeretnénk megőrizni és javítani azok egészségét, akik jelenleg nem akarják letenni a cigit vagy az e-cigit. Szeretnénk segíteni azokat, akik le szeretnék tenni a cigit vagy az e-cigit, illetve akik gondolkoznak rajta.

Szeretnénk útmutatást adni a segítő szándékú nem-dohányzóknak, hogyan segítsék a leszokni akarókat viták és konfliktusok nélkül.

 

Alapelveink:

 

A dohányzásnak vannak etikai kérdései (pl. a magzati dohányzás) és bizonyos társadalmi vonatkozásai (pl. csikkszennyezés, passzív dohányzás), melyek konfliktusforrások lehetnek dohányzók és nem dohányzók között. Hiszünk abban, hogy ha törekszünk a békés párbeszédre, akkor megoldást találhatunk ezekre a problémákra.

 

Fontosnak tartjuk az egészség megőrzését és javítását akkor is, ha valaki nem akarja letenni a cigit. Hiszünk abban, hogy az egészség érték, és gyakoribb szűrővizsgálatokkal és életmódváltással javítható a dohányzók egészségi állapota.

 

Azoknak, akik le szeretnék tenni a cigit vagy az e-cigit, igyekszünk útmutatást adni arról, hogy hova fordulhatnak segítségért, illetve hogyan vehetik kezükbe az irányítást. Igyekszünk népszerűsíteni a hazai leszokást segítő lehetőségeket (applikációkat, honlapokat, vény nélküli gyógyszereket, a leszokás segélyhívót, egyéni és csoportos leszokást segítő lehetőségeket). Hiszünk abban, hogy minél többet foglalkozik valaki a leszokással, annál sikeresebb lesz.

 

Az a tapasztalatunk, hogy sok nem-dohányzó ugyan segítő szándékkal fordul a dohányzókhoz, de a segítség módja nem megfelelő. Jövőbeli célunk egy saját program indítása a leszokást támogatásáról. Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatás módszereinek népszerűsítésével a sikeres leszokások száma emelkedhet.


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/cigiszunet/

Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/cigiszunet.official/

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Izraeli_latogatas_2

Prof. Shaul Yatsiv (Head of Medical Profession Licensing Division) és Dr. Moshe Cohen (CEO Medical Doctor International Academy) 2022. június 15-én folytattak megbeszélést Karunk vezetőivel.

Kovacs_Kalman_kep

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Kálmán, a SZOTE díszdoktora, az MTA külső tagja, Kanadában tevékenykedő orvos, tudós 2022. április 27-én elhunyt Torontóban