Rólunk

A Facebook és Instagram oldalak szerkesztői a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, akik elsősorban a szorgalmi időszak alatt egy egyetemi kurzus keretein belül szerkesztik az oldalt (ez a “Dohányzáskommunikáció” kurzus). Ezért a szerkesztőség félévenként változik, és a vizsgaidőszak alatt, illetve a nyáron kevesebbet posztolunk, vagy szünetet tartunk.


Cigiszunet_aktivistak_2019

 

CigiSzünet szerkesztőség a 2018-2019-es tanév tavaszi félévében:

Adamovits Otília (ÁOK), Ballók Bence (ÁOK), Bella Dávid (MK), Bodó Boglárka (JGYPK), Bugyi Beáta (ETSZK), Dorogi Dániel (ÁOK), Huber Viktória (BTK), Kovács Róbert (ÁOK), Orcsik Henrietta (ETSZK), Pásztorka Bea (JGYPK), Sebők Marcell (TTIK), Tóth Andrea (ÁOK), Tóth Katalin (ÁOK), Trója Tímea (JGYPK), Vigh András (ÁOK)..

 

A szakmai felügyelet biztosítja:

Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Magatartástudományi Intézet

6722 Szeged, Szentháromság u. 5.

Telefon: +36 62 420 530

Fax: +36 62 545 968

e-mail: office.magtud@med.u-szeged.hu

honlap: http://web.med.u-szeged.hu/magtud/

 

Oktatók:

- Dr. habil Kelemen Oguz Ph.D, intézetvezető egyetemi docens, pszichiáter-pszichoterapeuta szakorvos, pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa

- Dr. Pócs Dávid, sürgősségi orvostan szakorvos és oxyológus, az egészségfejlesztés tantárgycsoport oktatója, Ph.D hallgató

- Dr. Borbás János, orvos, rezidens, SZTE ÁOK SZAKK II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ

 

A témával foglalkozó magatartástudományi kutatócsoport:

- tagjai: Dr. Pócs Dávid, Óvári Tímea, Dr. Kelemen Oguz

- Óvári Tímea a 2017-es szegedi Tudományos Diákköri Konferencián a „Preventív medicina” szekcióban I. díjban, illetve a 25. Marosvásárhelyi Tudományos Diákköri Konferencián a „Megelőző Orvostudomány” szekcióban különdíjban részesült.


A CigiSzünettel kapcsolatos tudományos publikáció az Orvosi Hetilapban:

Pócs D, Kovács R, Óvári T, Erdős Cs, Kelemen O.

A dohányzás visszaszorítása a Facebook segítségével a 14–35 éves korosztály körében [Tobacco reduction on Facebook among 14–35-year-olds]. Orv Hetil. 2019; 160(6): 220–227.

 

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/cigiszunet/

Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/cigiszunet.official/

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Kovacs_Laszlo_gyertya

A SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai szomorúan és mély fájdalommal értesültek arról, hogy a Klinika volt tanszékvezető egyetemi tanára 2022.08.09-én, 88 éves korában elhunyt. A professzor urat a Kar saját halottjának tekinti. Emlékét tisztelettel és alázattal megőrizzük!

Szukseges_Tennivalok_Elsosoknek

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2022/23. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.