Rehabilitációs Medicina Tanszék bemutatkozása


Bemutatkozás

Az aktív ellátást követően a betegek közösségbe történő visszavezetésének útja a rehabilitáció, amely átfogó rendszerén belül az orvostudomány a maga eszközeivel járul hozzá ehhez a folyamathoz, a még fennálló funkciózavar csökkentésével, kompenzálásával. Az orvosi rehabilitáció fő területe a Rehabilitációs Medicina. Magyarországon mintegy tízezer kórházi ágy tartozik ide. Munkája során valamilyen szinten minden orvos kapcsolódik ehhez a diszciplinához. Ezért fontos, hogy a később nem ezen a területen elhelyezkedő hallgatók is megismerjék a Rehabilitációs Medicina fogalomrendszerét, szemléletét, működését és azt, hogyan tudnak majd együttműködni ezzel a diszciplinával. Mivel a Rehabilitációs Medicina fogyatékos személyekkel foglalkozik, az oktatás során megismertethető a fogyatékosság fogalma, mai szemlélete, kialakulása, megelőzési lehetőségei és az, hogyan kell a fogyatékos páciensek felé fordulni, velük kommunikálni. Ennek alapján a Rehabilitációs Medicina Tanszék oktatási tevékenysége túlmutat egyetlen diszciplina oktatásán, a lakosság tíz százalékát kitevő fogyatékos emberekkel való foglalkozáshoz szükséges ismereteket ad, készségeket fejleszt.

 

Dr. habil Fazekas Gábor mb. tanszékvezető egyetemi docens

 

Munkatársak:

Dr._Fazekas_Gabor

Dr. habil Fazekas Gábor mb. tanszékvezető egyetemi docens


Lehoczky Éva tanszéki ügyvivő

 

Elérhetőségek:

Tel: +36-30- 293 4319

E-mail: office.rehabmedicina@med.u-szeged.hu

 

Oktatás:

 

Graduális:

2019/2020. tanév II. félév/Spring semester: Medical Rehabilitation and Physical Medicine course for students in year IV-V. of Faculty of Medicine>>>

 

2020/2021. tanév I. félév: Rehabilitációs medicina – az elmélet és a gyakorlat alapjai

 

2020/2021. tanév II. félév/Spring Semester: Rehabilitation medicine – basics of theory and daily practice

 

Posztgarduális:

2020. február 10-13. Kötelező szintentartó tanfolyam rehabilitációs szakorvosoknak

 

Szakorvos-képzés:

Rehabilitációs medicina szakképesítés>>>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

dr_szarvas_ferenc_nekrologhoz

Dr. Szarvas Ferenc, a SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika professzor emeritusa 2020. június 30-án csendesen viselt betegségében végleg elszenderült. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

tombacz_dora_Lendulet

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az egészségmegőrző diétás stratégiákat? Többek között erre a kérdésre is keresi a választ az SZTE Általános Orvostudományi Kar biológus adjunktusa: Tombácz Dóra évi 40 millió forint támogatással folytathatja a diéta és a sport kapcsolatával foglalkozó kutatásait.