Bezár

Hírek

Endoszkopos_trening_csoport

Endoszkópos ultrahang tréning és polipektómiás képzés

Endoszkópos ultrahang tréning és polipektómiás képzés

2023. május 12.
1 perc

2023. április 27-28-án a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai Osztálya és az Operatív Endoszkópos Labor együttműködésével 9. alkalommal került megrendezésre az Endoszkópos Ultrahang Tréning.

2023. április 27-28-án a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai Osztálya és az Operatív Endoszkópos Labor együttműködésével 9. alkalommal került megrendezésre az Endoszkópos Ultrahang Tréning az ANAMED Kft. (Olympus eszközök magyarországi hivatalos forgalmazója) támogatásával. Az országban egyedülálló rendezvény alkalmával külföldi és hazai szakértők részvételével került sor több endoszkópos ultrahangos intervencióra, melyet a résztvevők a helyszínen illetve kivetítőn keresztül követhettek, illetve a beavatkozás során folyamatosan konzultálhattak a beavatkozást végzőkkel. Az esemény során több, hazai gyakorlatba még meg nem honosodott beavatkozás (direkt epeúti endoszkópia - SpyGlass, plexus coeliacus neurolízis, endoszkópos teljes falvastagságú reszekció - EFTR, pszeudociszta endoszkópos szájaztatás - HotAxios) is elvégzésre került.

Endoszkopos_trening

Az endoszkópos labor fiatalok oktatásának és képzésének elkötelezettségének okán, az endoszkópos képzésben lévő űrt betöltendő jelleggel az idei évben hagyományteremtő módon újdonságként első alkalommal került megrendezésre a Sebészeti Műtéttani Intézet közreműködésével a virtuális kromoendoszkópos értékelést és a haladó endoszkópos polipektomiás technikák elsajátítását célzó képzés. Ennek során a résztvevők ex vivo és in vivo állatmodelleken szerezhettek gyakorlatot az endoszkópos vérzéscsillapítási és haladó polipektómiás technikákban. Mindkét idei esemény szervezője Dr. Szepes Zoltán egyetemi docens és Dr. Fábián Anna egyetemi tanársegéd volt.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek