Bezár

Hírek

Szabo_Endre

Elhunyt Dr. Szabó Endre főorvos úr

Elhunyt Dr. Szabó Endre főorvos úr

2021. december 09.
2 perc

Dr. Szabó Endre főorvos úr rövid betegség után 2021. december 1-én elhunyt. Emlékét szeretettel őrizzük!

Dr. Szabó Endre 1971-ben szerzett orvos-doktori diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1971 és 1973 között a Kiskunhalasi Városi Kórház Belgyógyászati osztályán kezdte meg gyógyító munkáját. 1973-tól a Szegedi Megyei jogú Város Önkormányzati Kórház Belgyógyászati osztályára nyert felvételt, ahol 1976-ban belgyógyászati szakvizsgát, majd ezt követően reumatológiai érdeklődésének megfelelően 1983-ban reumatológia és fizioterápia szakorvosi képesítést szerzett.

1990. január 1-től 2001. március 31-ig a Reumatológiai osztály megbízott osztályvezetője volt, ezt követően pedig az Egyetem Reumatológiai Klinikájának munkatársaként dolgozott 2007. szeptember 30-ig. 2007. október 1-től a Szegedi Tudományegyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika Geriátria és Krónikus Belgyógyászati osztályán végezte gyógyító munkáját egészen 2016-ig, nyugdíjba vonulásáig. Életét az egészségügynek, a betegek ellátásának szentelte. Empátiás készsége kiemelkedő volt. Magas szintű szakmai tapasztalattal rendelkezett, amelyet megosztott az orvostanhallgatókkal, szakorvosjelöltekkel és a kollégákkal. Éveken át oktatta a fizioterápiás szakasszisztenseket, az Egészségügyi Főiskola gyógytornász hallgatóit. A Kossuth Zsuzsanna Gimnázium és Egészségügyi Szakiskola oktató munkájában is részt vett.

Kiemelkedő szakmai munkájáért 1986-ban Egészségügyi Miniszteri dicséretet kapott. A Magyar Reumatológusok Egyesülete 2017-ben díszoklevelével ismerte el az éveken át művelt magas színvonalú reumatológiai munkáját.

A betegségek nem kímélték, pihenésre szánt éveit megnehezítették. Rövid betegség után 2021. december 1-én örökre lehunyta szemét.

Emlékét szeretettel őrizzük!


A Belgyógyászati Klinika munkatársai

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek