Bezár

2016

Egyetem_Napja
fotó: Bobkó Anna
Kitüntetések az Egyetem Napja alkalmából

Kitüntetések az Egyetem Napja alkalmából

2016. november 23.
2 perc

2016. november 12-én (szombaton) került sor a Szegedi Tudományegyetem Napja c. rendezvényre. A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, rektor megköszönte mindazon külső és belső kollégák áldozatos munkáját, akik tevékenységükkel támogatják az egyetemet.

Az Általános Orvostudományi Kar Tanácsa javaslatára Senator Honoris Causa címet vehetett át Bogsch Erik Széchenyi-díjas magyar vegyészmérnök, okleveles mérnök-közgazdász, a Richter Gedeon Nyrt. ve­zér­igazgatója, aki másfél évtizede kiemelten támogatja a Szegedi Tudományegyetemen és az SZTE Szegedi Biológiai Kutatóközpontban végzett kutatómunkát, továbbá az egyetemi oktatást és az egészségügyi intézményeket. Szintén Senator Honoris Causa címmel ismerte el az SZTE Isabelle Richard-Cremieux-t, a franciaországi University of Angers dékánját, aki az Általános Orvostudományi Karral hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol. Kiemelkedő szerepet játszott különböző tantervi, illetve nemzetközi vonatkozású tevékenységekben, a francia-magyar orvosképzési programok kiala­kí­tásában, tehetséggondozásban, hallgatói mobilitásban, a JPEMS program elindításában és koordinációjában.

Pro Universitate-díjban részesült Dr. Pál Attila egyetemi tanár (Szülészeti és Nő­gyó­gyászati Klinika), aki az egyetemvezetésben, a szervező és fejlesztő munkában nem csak tanszékvezetőként, de a Klinikai Központ korábbi vezetőjeként is kiemelkedő érdemeket szerzett.

Klebelsberg Kunó-díjat vehetett át a tudomány, az oktatás területén, a tudományos eredmények és a kulturális értékek megismertetésében jelentős tevékenységet folytató Dr. Varró András tanszékvezető egyetemi tanár (Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet). Ugyanezen díj emeritusi fokozatában részesült Kocsisné Dr. Nagy Erzsébet professor emerita (Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézet).

Professor emeritus címet nyert Prof. Dr. Dékány Imre (Orvosi Vegytani Intézet), Prof. Dr. Jóri József (Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika), Prof. Dr. Nagymajtényi László (Népegészségtani Intézet), valamint Prof. Dr. Thurzó László (Onkoterápiás Klinika).

Az SZTE egykori PhD-hallgatói közül a legjobban teljesítő ifjak Pro Laudande Promotione-díjat kaphatnak, amelyet idén az ÁOK-ról Rokszin Alice, az Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola és Szabó Nóra Zsuzsanna, a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola végzett PhD-hallgatója vehetett át Rektor Úrtól.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

A rendezvényen készült képek megtekinthetők az SZTEInfo cikkében >>


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek