Bezár

2016

Meghívó Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete A mai Algéria című előadására

Meghívó Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete A mai Algéria című előadására

2016. május 03.
1 perc

Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete J. Nagy László professzor közbenjárására, Nagy Katalin rektorhelyettes meghívására látogat Szegedre, folytatva a hagyományt, amely a szoros együttműködéseknek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem és Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti Nagykövetsége között kialakult. A kiváló kapcsolatokat igazolja, Abdelkader Dehendi immár az ötödik algériai nagykövet, aki Egyetemünkön látogatást tesz.

Jelenleg tizennyolc algériai hallgató tanul a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai, Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudományi, Gyógyszerésztudományi, Általános Orvostudományi és Fogorvostudományi Karán. Számuk elsősorban a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramnak köszönhetően folyamatosan bővül.

Az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság és Magyarország között a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram kapcsán létrejött kétoldalú megállapodás keretében az algériai hallgatók mesterképzési szinten a mezőgazdasági, mérnöki, természettudományi, társadalom- és bölcsésztudományi területeken, valamint doktori képzésben valamennyi tudományterületen ösztöndíjas formában is tanulhatnak Magyarországon, és így a Szegedi Tudományegyetemen.

Abdelkader Dehendi algériai nagykövet szegedi látogatása során tárgyalásokat folytat a Szegedi Tudományegyetem rektorával, prof. Dr. Szabó Gábor akadémikussal. Találkozik az Egyetemen tanuló algériai hallgatókkal.

Végül „A mai Algéria” címmel francia nyelvű előadást tart a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központban szervezett „Maghreb Nap” alkalmával. Az előadás sajtónyilvános. Interjúigény esetén tolmácsot biztosítunk.


További információ:

 

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek