Bezár

2016

TO

Köszöntő első éves hallgatók részére

Köszöntő első éves hallgatók részére

2016. július 25.
1 perc

Kedves Elsőéves Hallgatók!

Engedjék meg, hogy felvételükhöz gratuláljak magam és a Tanulmányi Osztályon dolgozó kollégáim nevében, és hogy ezúton röviden bemutatkozzunk.

A Tanulmányi Osztályok az egyetemeken a tanulmányokkal kapcsolatos adminisztráció és a tanulmányi tanácsadás színhelyei, szervezetileg a Dékáni Hivatalok részét képezik.

 

A Szegedi Tudományegyetemen a Tanulmányi Osztályokon kívül hallgatói ügyintézést a Hallgatói Szolgáltató Iroda munkatársai végeznek (pénzügyek, igazolások), az egyetemi tanulmányi rendszereket az ETR üzemeltetés koordinálja (belépés, jogosultságok, automatikus műveletek), ezen kívül fordulhatnak még a Hallgatói Önkormányzathoz (hallgatói élet, ösztöndíjak, érdekképviselet), és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatával is kapcsolatba kerülhetnek.

 

Karunkon a gyakorlati órák oktatása csoportokban történik, melynek tagjai az elkövetkező években jobbára állandóak lesznek, és amely oktatási forma a hallgatói vélemények szerint is sok segítséget nyújt.

 

A Kar folyamatosan frissülő honlapját a tájékoztatás elsődleges eszközeként kívánjuk használni, kérem, feltétlenül kövessék figyelemmel.

 

A tanulmányi ügyek intézése egyre szélesebb körben elektronikusan történik, hamarosan megismerkednek az ETR, Modulo, CooSpace fogalmakkal, majd aktív felhasználói is lesznek.

Probléma esetén azonban továbbra is a személyes kapcsolatokra alapozunk, és legjobb tudásunk szerint igyekszünk segíteni, megoldást találni.

 

A mellékelt információk figyelmes tanulmányozása a sikeres tanévkezdéshez elengedhetetlen, de további felmerülő kérdéseikkel bátran forduljanak kollégáimhoz a tájékoztatókban, honlapon megadott elérhetőségeken.

 

Céljaik eléréséhez kitartást és jó egészséget kívánunk!

 

 

Rózsahegyi Rita

osztályvezető

SZTE ÁOK Tanulmányi Osztály

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek