Bezár

2016

Kollegiumok_1

Kollégiumi szálláshelyek az Általános Orvostudományi Karon

Kollégiumi szálláshelyek az Általános Orvostudományi Karon

2016. július 25.
2 perc

Az SZTE ÁOK két kollégiuma az id. Jancsó Miklós Kollégium és az Apáthy István Kollégium.

Elérhetőségek:

id. Jancsó Miklós Kollégium

Apáthy István Kollégium



Tisztelt Hallgatók!

 

Az SZTE Kollégiumi Szabályzata (KSZ) rendelkezéseinek megfelelően a 2016 júliusában felvételt nyert elsőéves hallgatók számára kollégiumi felvételre pályázatot hirdet. A kollégiumi felvételre vonatkozó pályázatot az SZTE Kollégiumi Szabályzata és a kollégiumi jelentkezések pontozásos rendszeréről, elbírálásának eljárási és szervezeti rendjéről szóló szabályzata alapján kell benyújtani. Ez a szabályzat letölthető a http://www.u-szeged.hu/szabalyzatok honlapról.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. augusztus 12. 23:59 perc.

 

A pályázatot az SZTE elektronikus (internetes) pályázati rendszerében kell benyújtani. (https://modulo.etr.u-szeged.hu/modulo/)

 

Az érvényesen benyújtott, de formai hiba miatt elutasított pályázatok esetében 2016. augusztus 15-17. között – ugyancsak az elektronikus rendszer keretei között – hiánypótlásra van lehetőség.

 

E határidő után további hiánypótlásra már nincs lehetőség.

 

A pályázati űrlap részei: a hallgató szociális helyzetére irányuló kérdések és nyilatkozatok, a felvételi pontszámokra vonatkozó adatok, valamint az MA/MSC szakra felvételt nyert hallgatók esetében a korábbi közéleti, sporttevékenységre szóló adatok. Ezen adatokhoz, a szabályzatokban megállapított pontrendszer alapján, az elektronikus rendszer pontokat rendel.

[A pontszámításra vonatkozó adatok a kollégiumi jelentkezések pontozásos rendszeréről, elbírálásának eljárási és szervezeti rendjéről szóló szabályzat 3.§ és az 1. 2. és az 5. sz. mellékleteiben találhatóak.] Az újonnan felvett alapszakos és az osztatlan képzésre felvételt nyert első éves hallgatóknak a kollégiumi jelentkezéskor a szociális helyzetükre vonatkozó űrlapot kell feltölteniük (általános helyzetfelmérő űrlapot kell kitölteni). Az így megállapított pontok szerint, kollégiumonként elkülönítetten határozzák meg a kollégiumi bizottságok a hallgatók sorrendjét. Az egyes kollégiumokban meghatározott férőhelyek száma alapján a felállított sorrend szerint nyerhetnek a hallgatók felvételt a kollégiumokba.

 

Férőhely hiányában elutasított hallgatók várakozó listára kerülnek azért, hogy a később megüresedett kollégiumi férőhelyekre bekerülhessenek.

 

Adatok, vagy igazolások hiányával leadott felvételi kérelmet hiányos adatszolgáltatás miatt el kell utasítani. [KSZ.4.§ (19)]

 

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. augusztus 19.

 

Az a hallgató, akinek pályázatát elutasították, fellebbezéssel élhet – szintén a Modulo elektronikus felületén – 2016. augusztus 26-ig annál a kollégiumi bizottságnál, ahova jelentkezett.

 

A jogorvoslati kérelem elbírálásának határideje: 2016. augusztus 31.

 

A pontozásos rendszer egyes elemeiről felvilágosítás kérhető az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnál (EHÖK Iroda, Szeged, Szentháromság utca 34. tel: 62/544-845), és az adott kollégiumban.

 

Szeged, 2016. július 26.

 

Prof. Dr. Karsai Krisztina s.k.

oktatási rektorhelyettes

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek