Bezár

2016

e-learning

Új e-learning tananyagok az oktatásban

Új e-learning tananyagok az oktatásban

2016. január 28.
2 perc

elearning.szte.hu
A TÁMOP 4.1.1.C-13/1/KONV-2014-0001 „Az élettudományi-klinikai felsőoktatás gyakorlatorientált és hallgatóbarát korszerűsítése a vidéki képzőhelyek nemzetközi versenyképességének erősítésére” című pályázat kiemelt célja volt a képzések tartalmi, technikai megújítása, a XXI.századi fiatalok igenyeihez történő igazítása.

A projekt során az SZTE gondozásában létrejöttek új, elsősorban angol nyelvű tananyagok, melyek az idegennyelvű oktatásban jelentenek hallgatóbarát és trendi megoldásokat a tananyagok tanulására és feldolgozására illetve az oktatók számára nyújtanak oktatástechnikai, ellenőrzési és számonkérési módszereket. Az informatikai platformot az SZTE TTIK Szoftverfejlesztési Tanszéke moodle alapokon hozta létre. Az SZTE ÁOK speciális szakterülete a Molekuláris Medicina volt, melynek keretében klasszikus e-learning típusú tananyagok készültek, ezen belül a Transzport csatorna, membrán betegségek, a Molekuláris mikrobiológia és immunológia, a Molekuláris onkológia, a Haematológiai betegségek és őssejtterápia, a Klinikai genetika és diagnosztika, az Extracelluláris mátrix, citoszkeleton, jelátviteli rendszer betegségei, a Molekuláris farmakológia és az Implantológia témakörei kerültek kidolgozásra.
A többi tananyag a Pécsi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel közös koprodukciókban készült elektronikus formában. Ezek főbb szakterületei: a Műtéti szakmák, a Sürgősségi betegellátás, a Kardiológia és a Neurológia.
Itt említjük meg, hogy az elkészült tananyagok információtechnológiai alkalmazását a TDK-n legeredményesebb végzős hallgatóink tesztelték, így méltán jelenthetjük ki, az ő véleményeikkel és javaslataikkal együtt tényleg hallgatóbarát verzió készült el.
Szeretnénk megemlíteni, hogy az ÁOK mellett a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar és a TTIK Biológus Tanszékcsoportja is jelentős mennyiségű tananyagot fejlesztett ki.
Szeretnénk megjegyezni, hogy a projektben konzorciumi partner MTA SZBK is kidolgozott egy 32 modulból álló, angol nyelvű oktatási portfoliót, mely az elkövetkezendő években egy orvos-biológiai pre-Ph.D. képzés alapja lehet. (posztgraduális oktatási program)
Az elearning.szte.hu oldalra kattintva a „med”-es, vagy „u-szeged.hu”-s email címmel, vagy a TIK-ben is használt olvasójegy azonosítóval (...@bibl.u-szeged.hu), és a hozzá tartozó jelszóval kell beregisztrálni.
Jelenleg fejlesztés alatt van az eduID-val történő regisztráció lehetősége. Addig is minden hallgató a saját email címével regisztrálhat!
Érdemes tallózni a tananyagok között! Kérjük, használják minél többet oktatásuk során és alkalmazásukra hívják fel hallgatóik figyelmét!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek