Bezár

2015

Dr. Szontágh Ferenc Asztaltársaság alakult

Dr. Szontágh Ferenc Asztaltársaság alakult

2015. augusztus 26.
2 perc

Dr. Szontágh Ferenc professzor 1960-tól 1975-ig (akkor bekövetkezett haláláig) volt a Szegedi Orvostudományi Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája tanszékvezető egyetemi tanára

Tizenöt év alatt számos vezető egyetemi feladatkört is ellátott, így az Általános Orvostudományi Kar dékáni, valamint a SZOTE rektori tisztségét is. "Keze alatt" sok orvos, kutató, oktató nevelkedett, és vált az általa művelt tudományág nemzetközileg is elismert képviselőjévé.

A közelmúltban Szontágh professzor több egykori munkatársa és tisztelője, valamint családja Szegeden lévő tagjai a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában találkoztak, ahol baráti beszélgetés keretében megalakult a "Szontágh Ferenc Asztaltársaság". Az "Asztaltársaság" a jövőben évenként kétszer jönne össze, minden alkalommal elhangozna egy tudományos előadás a szakma, a humán reprodukció tárgyköréből, így tisztelegve Szontágh professzor emlékének, ápolva a Női Klinika hagyományait, egyben alkalmat adva Szontágh professzor tanítványainak és tisztelőinek, hogy megőrizzék és fenntartsák baráti, munkatársi kapcsolataikat. Az új tudományos ismeretek, információk meghallgatása után a beszélgetés fehér asztal mellett folytatódna, ahogyan az egy "Asztaltársaság" tagjaihoz illik.

Mostani, első találkozónkról természetesen nem értesíthetünk minden Szontágh-tanítványt, barátot, tisztelőt, amit az összejövetel szervezői sajnálattal állapítanak meg. A következő találkozót az év vége felé szeretnénk összehozni (november vége, december eleje), amelyen mindenkit, aki érdeklődést érez e kezdeményezés iránt, sok szeretettel és tisztelettel várunk. Ezúton is várjuk azok jelentkezését, akik örömmel csatlakoznának az Asztaltársasághoz. Kérjük, jelezzétek érdeklődéseteket, és természetesen javaslataitokat a következő e-mail címek valamelyikén:

bartfai.gyorgy@med.u-szeged.hu
annus.j@invitel.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek