USA_flag

Kaliforniai cseregyakorlaton hallgatóink – Jelentkezz Te is programunkba!

A los angelesi csereprogramban résztvevő első három szegedi 6. éves orvostanhallgató: Kecskeméti Dorottya, Noura Hamrouni és Vattay Dominika 2 hónapos szakmai gyakorlatát tölti a Keck School of Medicine, University of Southern California belgyógyászati klinikáin. Jelentkezési határidő: 2020. március 31.!

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának anyagi támogatásával megvalósuló nemzetközi program az első visszajelzések alapján zökkenőmentesen indult 2020 február elején. A hallgatók jól vannak, élvezik a gyakorlatokat, sokat tanulnak, valamint szabadidejükben felfedezik Los Angeles-t és környékét.

2020-02-14_07.34.01_2

Köszönjük a Keck School of Medicine, USC valamint az USA Nyugati Parti Magyar Tudósklub közreműködését és áldozatos munkáját a csereprogram előkészítésében és megvalósításában!


A 2020/2021-es tanévre kiírt amerikai csereprogram jelentkezési határideje 2020. március 31. Várjuk a jelenleg 5. éves magyar és angol nyelvű képzésben résztvevő orvostanhallgatók jelentkezését!


További információ: Sasi-Pokriva Eszter, külügyi főelőadó, programkoordinátor, SZTE ÁOK Dékáni Hivatal (Szeged, Tisza Lajos krt. 109., E-mail: sasi-pokriva.eszter@med.u-szeged.hu)

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

nyito_egyetemi_tajekoztato1

Az SZTE vezetői videóban tájékoztatták az egyetem polgárait a koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a távoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök a Klinikai Központot érintő változásokat ismertette. Dr. Fendler Judit kancellár a munkavállalókra vonatkozó intézkedésekről tájékoztatott. Az elhangzottakat írásban foglaljuk össze.

online_kerdoiv

Országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával. A pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti.