Alma_Mater_Weekend_es_Sportnap

Alma Mater Weekend és Családi Sportnap

Elindult a jelentkezés az SZTE Alma Mater Weekendre!

Két év után újra megrendezik az Alma Mater Weekend és Sportnapot a Szegedi Tudományegyetemen, 2022. június 11-én, a Hattyas sori Sportközpontban. A koronavírus-járvány kitörése miatt a több mint 15 éves hagyománnyal bíró esemény két évig szünetelt, idén azonban minden eddiginél több programmal: sportvetélkedővel, főzőversennyel és esti bulival várják a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi és egykori polgárait a szervezők.


A 2022-es Alma Mater Weekend és Sportnapon hangsúlyos szerepet kap a sport és a testkultúra. A látogatók a hagyományokhoz híven számos mozgásformát próbálhatnak ki a falmászástól a jógáig, emellett különböző sportbemutatókat is megtekinthetnek. A kimerítő mozgást egy finom ebéd koronázza meg, amelyet a karokat, egységeket, intézeteket képviselő, főzőversenyre jelentkező csapatok maguk készíthetnek el bográcsban és mérhetik össze főzőtudásukat.

A szervezők sportversenyekre, ingyenes tornaórákra várják az SZTE volt és jelenlegi hallgatóit, dolgozóit. A Weekenden nemcsak a felnőttek találnak majd kedvükre való programokat, hanem a velük érkező gyerekek is. Lesz ugrálóvár, kézműveskedés, társasjátékok, állatsimogató, óriáskirakó, mini-ninja pálya és még sok minden más.

Azoknak, akik részt vesznek az SZTE 100-Mozdulj ki! kihívásban, különösen érdemes ellátogatniuk a Weekendre, hiszen ekkor tartják a kihívás eredményhirdetését is. A tartalmas napot a szervezők egy bulival zárják a Hungiban.

A rendezvény ingyenes, de Alma Mater tagsághoz kötött. A tagság az Alma Mater honlapján igényelhető. További részletek a Facebook eseménynél olvashatóak.

Az SZTE Sportközpont és az SZTE Alma Mater közös rendezvénye idén csatlakozik az egyetem újonnan induló testkultúra koncepciójához, így még szélesebb palettán sorakoztatja fel a sportolási lehetőségeket az érdeklődőknek.

További információ és regisztráció ide kattintva elérhető.

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

LOREAL

Hetényi Anasztázia, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet egyetemi docense az egyik nyertese a L’Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért elnevezésű díjnak.

kardinyito

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája az egyik legjelentősebb szív- és érrendszeri betegségekkel, kutatásokkal foglalkozó, nemzetközi konferenciának. A Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciójának nyolcadik ülését, a „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferenciát szeptember 28. és október 1-je között bonyolítják le, világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek részvételével.