Bezár

2022

Intervencios_Kongresszus

Intervenciós kongresszus összefoglaló

Intervenciós kongresszus összefoglaló

2022. november 09.
2 perc

Az SZTE, az Orvostudományi Kar, a Belgyógyászati Klinika Déli telephelyés az Invazív Kardiológiai Részleg 2022. október 20. és 22. között rendezte a Magyar Kardiológusok Társasága Intervenciós Munkacsoportjával közösen a MKT Intervenciós Munkacsoport XXVIII. Kongresszusát

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szegedi Tudományegyetem, Orvostudományi Kar, Belgyógyászati Klinika Déli telephely, Invazív Kardiológiai Részleg, 2022. október 20. és 22. között, rendezte a Magyar Kardiológusok Társasága Intervenciós Munkacsoportjával közösen a MKT Intervenciós Munkacsoport XXVIII. Kongresszusát.

Külön figyelmet kívántunk szentelni az invazív kardiológia jelentős fejlődéséből adódó, az utóbbi években egyre nagyobb kihívást jelentő beavatkozásainak. A kongresszus tudományos előadásainak tartalmát is ezek a témakörök határozták meg, felölelve a teljes vertikumot. Az idei év legfontosabb témái a komplex koronária intervenció (CHIP), a krónikus totális okklúzió intervenció, a poszt PCI-s beteg társbetegségeinek optimalizált kezelése (cukorbetegség, hipelipidémia) és a strukturális intervenciók. A Coronaria CT szekció az MKT képalkotó munkacsoporttal együttesen került megrendezésre. A „fellow course” átívelte a koronária, vaszkuláris és strukturális beavatkozásokat.

Intervencios_Kongr

Az SZTE SZAKK Invazív Kardiológiai Részlegén a magas szintű intervenciós kardiológiai munka egyre inkább bővülő profillal történő üzemeltetése biztosítja a régió teljes körű, szívgyógyászati és vaszkuláris ellátását. Úgy érezzük, hogy ez a Szegeden megrendezett kongresszus klinikánk országos, tudományos szakmai elismerését tükrözi. A konferencia ideje alatt szakkiállításra meghívtuk az intervenciós kardiológia, a hozzá kapcsolódó intenzív betegellátás, ápolás, orvos technológia, katéter terápia területét felölelő partnereinket, valamint a gyógyszeripar legújabb kardiológiai terápiát bemutató cégeit, akik attraktív kiállításukkal emelik a konferencia színvonalát, termékeikkel megismertetik a résztvevőket. Tisztelettel meghívtuk minden társszakmát a kongresszusra, mely kardiológus, angiológus, belgyógyász, szívsebész, érsebész, aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosok, valamint háziorvosok. A PhD hallgatók és asszisztensek számára is akkreditált volt a kongresszus.

A kongresszuson összesen 317 regisztrált résztvevő volt, ebből 65 fő szakdolgozó és PhD hallgató, 79 céges képviselő, illetve 2 fő határon túli résztvevő. A kongresszuson 23 magyar és 5 angol nyelvű szimpózium volt látható. A következő országokból jöttek előadók: USA 2, Lengyelország 4, Csehország 1, Románia 2, Olaszország 1, Ausztria 1. A kongresszuson 3 élő sikeres esetbemutatás történt (képek mellékelve).

 

Tisztelettel

Dr Ruzsa Zoltán

egyetemi docens

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek