Bezár

2019

SZTA_Logo

Dr. Ole Petersen professzor előadása

Dr. Ole Petersen professzor előadása

2019. november 27.
2 perc

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány 2019. december 02-04 között rendezi meg soron következő, Nobel-díjasok és tehetséges diákok XIV. találkozója elnevezésű konferenciáját.

A rendezvény keretén belül a szélesebb egyetemi tudományos közösség számára is nyilvános előadást tart

 

Dr. Ole Petersen dán származású orvos és fiziológus, aki jelenleg a Cardiffi Egyetem professzora. Főbb kutatási területei a celluláris kalcium jelátviteli folyamatok, valamint a kalciumionok túlzott felvételének és leadásának káros hatásai a hasnyálmirigyben. Petersen kimutatta, hogy a kalciumionok áramlásának gyógyszeres blokkolásával csökkenthető a túlzott enzimaktivitás, így az abból következő sejthalál és gyulladás is megakadályozható a hasnyálmirigyben. Kutatásáért 2018-ban az Amerikai Élettani Társaság Walter B. Cannon díjjal jutalmazta.

 

Az előadás címe: The way of a scientist: A life experience

Az előadás időpontja: 2019. december 03. (kedd) 16:30-18:40 óra közötti Plenáris ülés keretében

Az előadás helyszíne: Hunguest Hotel Forrás, Juhász Gyula terem

 

Az előadásokon minden kedves Kollégát szeretettel látunk! Amennyiben az előadáson részt kíván venni, kérem az alábbi linkre kattintva, a kérdőív kitöltésével adja le jelentkezését.

 

https://www.formpl.us/form/797286090

 

A jelentkezések érkezési sorrendben kerülnek feldolgozásra a szabad helyek függvényében. Amennyiben a szabad helyek megtelnek, a regisztrációs link automatikusan megszűnik, ezt követően további jelentkezéseket nem tudunk fogadni, ez ügyben szíves megértésüket kérjük!

 

Üdvözlettel,

 

Dr. Buzás Norbert

operatív igazgató

Szegedi Orvosbiológiai Kutatások

Jövőjéért Alapítvány

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek