Bezár

2017

munkavedelmi_kep_val

Munkavédelmi képviselő választás

Munkavédelmi képviselő választás

2017. március 17.
3 perc

A Munkavédelmi (1993. évi XCIII.) törvény előírásai értelmében 2017. március 21-22-23-án munkavédelmi képviselők választására kerül sor egyetemünkön, melynek lebonyolítása és feltételeinek biztosítása a munkáltató kötelezettsége.

A választásra 22 választókörzetben kerül sor: egyetemünk karai 1-1 képviselőt, a TTIK és a Központi Egységek 2-2 képviselőt, a Klinikai Központhoz tartozó egységek pedig összesen 5 képviselőt választhatnak.

 

1. Kérem Önöket, segítsék elő a választás sikerességét azzal, hogy a rendelkezésükre álló kommunikációs csatornákon felhívják vezető munkatársaik és beosztott dolgozóik figyelméta választáson való részvétel fontosságára. Fontos, hogy minél többen vegyenek részt a választáson, már csak azért is, mert ha az adott választókörzetben dolgozók 50 százaléka plusz 1 fő nem él ezen jogával, akkor a választást 30-90 napon belül meg kell ismételni.

 

2. A választásra 2017. március 21-én (kedden) 8 és 16 óra között, 22-én (szerdán) 8 és 16 óra között és 23-án (csütörtökön) 8 és 15 óra között kerül sor.

 

3. Minden választási körzetben legalább egy szavazókört kell kialakítani, szavazásra alkalmas helyiség és kétfős szavazatszámláló bizottságbiztosításával.

 

Ha azt a választókörzethez tartozó dolgozók létszáma és/vagy munkavégzésük helyszíneinek eltérései indokolják, célszerű lehet több szavazókörtis kialakítani.

 

Amennyiben a munkavállalók kisebb csoportja valamely elkülönült helyszínen dolgozik, lehetőség van arra, hogy egy kétfős szavazatszedő bizottság ún. mozgó urnával keresse fel őket. Mozgó urna a Választási Bizottságtól igényelhető.

 

Kérem, e hét péntekig (március 17.) jelezzéka Választási Bizottság felé, hogy az Önök választókörzetében hol kerül kialakításra szavazókör és kik lesznek a szavazatszedő bizottság tagjai (megadva elérhetőségeiket), jelezzék továbbá, hogy igényelnek-e mozgó urnát.

 

E jelzés alapján a Választási Bizottság 2017. március 20-án (hétfőn) eljuttatja a megadott helyszínekre a szavazáshoz szükséges kellékeket (urna, szavazócédulák, választói névjegyzék és egyéb dokumentumok); ill. tájékoztatja a szavazatszedő bizottság tagjait a szavazás lebonyolításával kapcsolatos tudnivalókról.

 

4. A szavazás konkrét helyszíneként olyan helyiség(terület) biztosítását kérjük, mely lehetőséget ad arra, hogy a szavazó zavaró külső tényező által nem akadályozva (félrevonulva) adhassa le szavazatát, tehát biztosítva legyen számára a szavazás titkossága.

 

Kérjük, legyenek figyelemmel arra, hogy ez nem lehet olyan konkrét helyszín (iroda, hivatal), ahol/amelyben valamely jelölt maga is dolgozik.

 

Kérjük továbbá az urna tárolására alkalmas zárható szekrénybiztosítását is.

 

5. A szavazatszedő bizottságtagjai közül két főnek együttesen kell jelen lennie a szavazás teljes időtartama alatt.

 

6. A munkáltató feladata, hogy biztosítsa a szavazatszedő bizottság munkafeltételeit;tegye lehetővé, hogy az érintett munkavállalók szavazataikat leadhassák; biztosítsa a szavazás zavartalanságát.

 

7. Információink szerint minden körzetben van legalább egy jelölt, négy körzetben fordul elő kettős jelölés (a TTIK 2. és Klinikai Központ 3-5 választókörzetekben).

 

8. A szavazás lezárását követően a Választási Bizottság megszervezi az urnák begyűjtését.

 

9. Levelemhez csatolom a választókörzetek és a jelöltek listáját.


A választással kapcsolatos kérdéseikkel kereshetik Molnárné Szekeres Juditot, a Közalkalmazotti Tanács irodájának ügyintézőjét (email: kozalkt@mail.u-szeged.hu; fdsz@mail.u-szeged.hu; vonalas telefon: 4136). dr. Feleky Gábort, a Választási Bizottság elnökét (email: feleky@socio.u-szeged.hu; feleky45@gmail.com; vonalas telefon: 4256; mobil: 70 3194836).


Prof. Dr. Szabó Gábor

rektor


Választási körzetek listája (docx) >>

Munkavédelmi képviselő jelöltek (docx) >>

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek