szaknyelvi_komm.

PROFEX angol középfokú vizsgaelőkészítő tanfolyam

Az SZTE ÁOK Orvosi Szaknyelvi Kommunikációs és Fordítóképző Csoport 2020. február 17-től PROFEX angol középfokú orvosi szaknyelvi vizsgára felkészítő intenzív kurzust hirdet. A kurzus 2020. februártól áprilisig tart, heti két alkalommal hétfőn 18.00-19.30-ig, csütörtökön 17.00-18.30-ig, (összesen 32 óra).

A kurzus oktatói: Varga Vanda és Vástyán Rita PROFEX oktatók


Az intenzív tanfolyam célja, hogy az orvosi szaknyelv jellemző szókincsének, műfajainak, nyelvhasználatának áttekintésével felkészítse a résztvevőket a vizsgára. Bátran ajánljuk a tanfolyamot azoknak, akik már rendelkeznek jó általános nyelvi alappal, amelyet szeretnének szaknyelvi ismerettel kiegészíteni, de azoknak is, akiknek angol tudása nem annyira biztos, viszont hétköznapi munkájuk során rendszeresen kerülnek olyan helyzetbe, ahol a hallgatókkal vagy külföldi kollegákkal kell kommunikálniuk akár írásban, akár szóban.


A kurzus elvégzése után, 2020. április végén lesz az országos PROFEX nyelvvizsga, amely Szegeden is letehető, a vizsgadíjakról az alábbi honlapon tájékozódhat:

http://profex.aok.pte.hu/

 

A középfokú kurzus kedvezményes díja az ÁOK dolgozói és hallgatói részére: 25.000 Ft


Jelentkezési határidő: 2020. február 12.


Jelentkezés és további információ:

dallmann.petra@med.u-szeged.hu


A nyelvvizsgával kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat itt tekintheti meg:


http://profex.aok.pte.hu/hu/orvosi-szaknyelvi-informaciok

https://www.facebook.com/Profex-orvosi-szaknyelv-1320172384700192/?ref=aymt_homepage_panel

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Kovacs_Laszlo_gyertya

A SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika munkatársai szomorúan és mély fájdalommal értesültek arról, hogy a Klinika volt tanszékvezető egyetemi tanára 2022.08.09-én, 88 éves korában elhunyt. A professzor urat a Kar saját halottjának tekinti. Emlékét tisztelettel és alázattal megőrizzük!

Szukseges_Tennivalok_Elsosoknek

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2022/23. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a tájékoztató következő oldalain olvasható lépések.