Üdvözöljük a Kórélettani Intézet oldalán!

Intézetünkben a klinikai kórképek hátterében zajló kórélettani folyamatokat kutatjuk és oktatjuk. Az intézet dolgozóinak létszáma 23 fő. Ezek között 10 orvos (6 PhD-val és 3 DSc-vel rendelkezik), 6 egyéb szakirányú diplomás (egyikük PhD-vel rendelkező) és 8 segítő található.


A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar intézeteként a következő, a kar által is alapvető célként megfogalmazott feladatokat látjuk el:

Az egyetemi hallgatók számára átfogó preklinikai felkészítés révén biztosítjuk a megfelelő hátteret a klinikai modul tananyagának elsajátításához. A kórélettan által részletesen taglalt patomechanizmusok négy különböző karon (orvos, fogorvos, gyógyszerész, egészségtudományi és szociális képzési kar) biztosítanak szilárd alapokat a későbbi klinikai tárgyak elsajátításához. Ehhez demonstrátori tevékenység révén a hallgatók is hozzájárulnak. A posztgraduális képzésben résztvevő hallgatóknak is módja van az oktatási tevékenység mindkét oldalát megismerni.

Ennek hátteréül is szolgálnak az intézet saját kutatási programjai, melyek a neuroendokrinológia, a gyulladás, a vérlemezkék és a gasztrointesztinális traktus témakörét érintik.

 

Legfőbb célkitűzésünk, ugyanakkor, hogy alapkutatási eredményeink a klinikai gyakorlatba is átültethetők legyenek, és ezen elvet, mind a posztgraduális képzés, mind a kísérleti projektek megtervezése során kiemelten vesszük figyelembe.


Prof. Dr. Rakonczay Zoltán

Tanszékvezető egyetemi tanárSzegedi Tudományegyetem

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar
Kórélettani Intézet

6725 Szeged, Semmelweis u. 1.
E-mail: office.patph(kukac)med.u-szeged.hu

Telefon: +36 62-54-5994

Kiemelt hírek

271850904_6791812060891589_5121175817267060750_n

Ünnepélyes keretek között átadták az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet felújított bonctermét - a helyiség rekonstrukciója az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar anyagi támogatásnak köszönhetően valósult meg.

Csernay_1170

Dr. Csernay Lászlónak, egyetemünk professzor emeritusának 90. születésnapja alkalmából Prof. Dr. Lázár György dékán a SZAOK Emlékérmét adományozta. Gratulálunk!