Bezár

SZTEhírek

fenntarthatosag_kep2

Fókuszban a fenntarthatóság - új kurzusok az SZTE hallgatóinak

Fókuszban a fenntarthatóság - új kurzusok az SZTE hallgatóinak

2024. május 15.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemen 7 egyetemi kar 20 oktatójának közreműködésével fenntarthatósági tematikájú kurzusok fejlesztése kezdődött meg idén tavasszal az RRF-2.1.2-21-2022-00012 Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Többek között ehető rovarokkal, fenntartható tájgazdálkodással, zöld pénzügyekkel, fenntartható szennyvízgazdálkodással, vagy éppen városi mobilitásmenedzsmenttel foglalkozhatnak a hallgatók, de lesz kurzus, mely a zöld felületek szerepét emeli ki a városi vízgazdálkodásban, vizsgálja a fenntarthatóság és energiagazdálkodás kérdéskörét, a körforgásos állati termék előállítást, vagy éppen a talajok biológiai állapotát. További számos, az ENSZ 2030-ig szóló fenntartható fejlődési menetrendjének középpontjában álló 17 fejlődési célhoz kapcsolódó téma jelenik meg majd az újonnan megszülető kurzusokban.

fenntarthato-fejlodesi-celok

2021-ben a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem közös kezdeményezésével indult útjára a Hatékony fenntarthatóság című tantárgycsoport, ennek bővítése indult meg 15 új kurzus fejlesztésével.

A kooperatív, projekt alapú oktatást alkalmazó kurzuscsomag elméleti háttérismereteit online, molekuláris adaptív módszertanon alapuló tananyagok biztosítják, melyek fejlesztése az e-learning kurzusok, valamint az adaptív oktatás megvalósítására is alkalmas CourseGarden oktatási platform felületén kezdődött meg. A fejlesztésben résztvevő kollégák szakmai támogatását több alkalommal megrendezésre kerülő módszertani és oktatástechnikai workshopok biztosítják.

A kurzusok a tervek szerint a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára szabadon választható, egyetemi általánosan művelő kurzusként lesznek meghirdetve a 2024/2025-ös tanév őszi, valamint tavaszi félévétől kezdve.

SZTEinfo

Illusztrációk: Pixabay, ENSZ

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek