Bezár

SZTEhírek

symposiumszeged_borito1

Szegeden találkozott a fogorvos társadalom színe-java

Szegeden találkozott a fogorvos társadalom színe-java

2024. április 29.
2 perc

Huszonhárom országból csaknem ezer látogató érkezett Szegedre arra a nemzetközi konferenciára, amelyet Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel rendeztek meg április 25-27. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A Magyar Fogorvosok Egyesülete rangos szakmai eseményén Svájcot helyezték a fókuszba, ahonnan két, a világ élvonalához tartozó professzor, Anton Sculean és Daniel Buser jött el előadóként.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendezett a Magyar Fogorvosok Egyesülete április 25–27-ig Szegeden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (TIK). Prof. Dr. Nagy Katalin, a konferencia, és egyben a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy idén 17. alkalommal gyűlt össze Szegeden a fogorvos társadalom színe-java. A fókuszt ezúttal Svájcra helyezték, ahol a fogászati ellátás minősége köztudottan igen magas színvonalú.

 KJA-Number-3697

Prof. Dr. Nagy Katalin, a konferencia elnöke.

Két, a világ élvonalában elhelyezkedő, Svájcból érkezett szakmai előadót is hallhatott a szimpózium közönsége. Az április 25-i, dentálhigiénikusok számára szervezett konferencián Prof. Dr. Anton Sculean, a Berni Egyetem Fogorvostudományi Kar Parodontológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára tartott előadást a lágyszövet menedzsment rejtelmeiről. Sculean professzor több mint 540 cikket közölt lektorált folyóiratokban, 42 tankönyvfejezetet írt, és több mint 700 előadást tartott világszerte. A Periodontology 2000 főszerkesztője, amelyet a parodontológiai szakma vezető folyóirataként tartanak számon.

KJA-Number-3689

Az április 26-i, pénteki szakmai program Prof. Dr. Daniel Buser előadásával kezdődött. Buser professzor az implantációs sebészet egyik legtapasztaltabb nemzetközi szaktekintélye, az irányított csontregeneráció (GBR) egyik úttörője, aki 35 éve foglalkozik implantációval.

 KJA-Number-3672

Prof. Dr. Baráth Zoltán, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánja.

KJA-Number-3640

Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke volt a konferencia fővédnöke.

Április 26-27-én a TIK kongresszusi termében összesen kilenc, magas színvonalú nemzetközi előadást hallhattak a szimpózium résztvevői hat ország képviselőitől, akik számos új technikát, kutatási eredményt és esettanulmányt mutattak be. Mindezeken felül „hands on” kurzusokra is várták a szakmabelieket – összegezte a programot Prof. Dr. Baráth Zoltán, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánja.

A kongresszusi központ átriumában több mint 40 kiállító cég termékeit ismerhette meg a konferencia közönsége. Az elmúlt hétvégén kiemelt létszámú fogorvos, fogtechnikus, dentálhigiénikus, asszisztens és fogorvostan-hallgató jött össze Szegeden, hogy tanuljon, inspirálódjon és eszmét cseréljen. Olaszország, Görögország, Horvátország, Lengyelország és Németország világhírű szakemberei is szerepeltek a két nap programjában. A konferenciára csaknem 1000 látogatót vártak 23 ország képviseletében.

Vida-Szűcs Imre
Fotó: Kovács-Jerney Ádám
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek