Bezár

Hírek

Farkas_Moldvay_kinevezes

Kinevezések, címek Karunkon

Kinevezések, címek Karunkon

2024. július 04.
2 perc

Humánpolitikai átadóünnepséget rendeztek 2024. július 2-án, kedden a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalának dísztermében. Átvették kinevezésüket a tanszékvezetők, docensek, emeriták és emeritusok. Gratulálunk!

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra szóló tanszékvezetői megbízást kapott Dr. Farkas Eszter egyetemi tanár a Sejtbiológiai és Molekuláris Medicina Tanszékre, Czimmermanné Dr. Moldvay Judit egyetemi docens a Tüdőgyógyászati Klinikára.

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra szóló egyetemi docens kinevezést kapott 2024. július 1-től Dr. Szalay László János adjunktus a Szemészeti Klinikára, Dr. Töreki Annamária adjunktus a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályra, Dr. Seres László adjunktus az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikára, Dr. Bere Zsófia egyetemi docens a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikára, Dr. Vörös András adjunktus a Pathológiai Intézetbe, Dr. Szabó Nikoletta adjunktus a Neurológiai Klinikára, Dr. Ábrahám Szabolcs adjunktus a Sebészeti Klinikára, Dr. Paszt Attila adjunktus a Sebészeti Klinikára.

Tudományos főmunkatárs munkakörre szóló kinevezést kapott a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra Dr. Sóki József biológus az Orvosi Mikrobiológiai Intézetbe. Más irányú elfoglaltsága miatt Dr. Szabó Kornélia Ágnes tudományos munkatárs a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikára szóló tudományos főmunkatárs kinevezését egy későbbi időpontban veszi át.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa Professor Emerita és Professor Emeritus kitüntető címet adományozott az oktatásban és kutatásban odaadó felelősségérzettel tevékenykedő oktatóinak, akik maradandó eredményeikkel, valamint a fiatal oktatók-kutatók támogatásával és a tehetséggondozásban végzett tevékenységükkel nemzedékek számára szolgálnak példaként:

Dr. Kahán Zsuzsanna, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikájának nyugalmazott egyetemi tanára,

Dr. Rudas László, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének nyugalmazott egyetemi tanára,

Dr. Tóth Gábor, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet nyugalmazott egyetemi tanára,

Dr. Gulya Károly, a Természettudományi és Informatikai Kar Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára,

Dr. Varró András a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének nyugalmazott egyetemi tanára.

Címzetes egyetemi tanár kitüntető címet kapott az Egyetem Szenátusától Dr. Vereckei András a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinika egyetemi docense.

Címzetes egyetemi docens kitüntető címet kapott az Egyetem Szenátusától a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon Dr. Jakab Tamásné Dr. Hidvégi Erzsébet Valéria a Kátai Gábor Kórház főorvosa.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek