Agykutatas_2023

Az SZAOK kutatói az Akadémia nemzeti programjaiban

Folytatódik a NAP, azaz a „Nemzeti Agykutatási Program 3.0” már elkezdődött 2022. szeptember 1-jén és 2026. augusztus 31-én zárul. A projektek megvalósításában a SZAOK munkatársai vezető kutatóként vesznek részt.

A programban Prof. Dr. Farkas Eszter, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar kötelékébe tartozó Sejtbiológia és Molekuláris Medicina Tanszék professzora irányításával a „Beavatkozási lehetőségek a reperfúziós károsodások enyhítésére iscaemiás stroke-ban” című projektje válik valóra.

A gátlás és a neuromoduláció komplex kölcsönhatásainak szerepe patológiás thalamocorticalis oszcillációkban” elnevezésű projekt vezetői: Lőrincz L. Magor és Dr. Berényi Antal. A kutatók az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Élettani Intézet munkatársai.

A Szegedi Tudományegyetem két agykutatási projektje összesen több mint 245 millió forint támogatással indul. Gratulálunk!

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Egeszseg_ezreknek_15.214.000_Ft_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_Szent-Gyorgyi_Albert_Klinikai_Kozpontnak

A Richter Egészségváros rendezvényen 15.214.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a poszt-COVID ellátás korszerűsítése fog megvalósulni.

Tiszlavicz_Hetenyi_honlapra

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság “HETÉNYI GÉZA EMLÉKÉREM” kitüntetésben részesítette Dr Tiszlavicz Lászó professzort, az SZTE SZAOK Pathologiai Intézet igazgatóját. Gratulálunk!