Ott tanulhatsz, ahol a C-vitamint felfedezték…

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent-Györgyi Albert munkája és tudományos sikere nyomán hallgatóink ott sajátítják el az orvostudomány szakmai ismereteit és fogásait, „ahol a C-vitamint felfedezték”. A Napfény Városában 1921-ben létrehozott egyetemnek Szent-Györgyi Albert dékánja, később rektora volt. Az 1937-ben élettani Nobel-díjjal elismert tudós máig az egyetlen magyar kutató, aki a világ legismertebb tudományos kitüntetését Magyarországon – és ezen belül Szegeden – kifejtett tevékenységéért nyerte el.

Karunk, a Dél-alföldi Régió kiemelkedő orvostudományi képzőhelye olyan oktatást nyújt hallgatóinak, amelyekkel megalapozható a sikeres orvosi pálya. Az egységes, osztatlan, doktori címmel záruló tanulmányok után lehetőség van bekapcsolódni a szakorvosi, illetve a PhD-képzésbe is.

Szent-Gyorgyi_nyomdokaiban

A magyar nyelvű oktatás mellett 1985-től angol nyelvű, 1999 óta pedig két évfolyamos, német nyelvű képzés is szerepel a Kar kínálatában. Kiegészítő szakirányú továbbképzések is választhatók: az angol egészségügyi szakfordító-tolmács, valamint az angol egészségügyi szaknyelvi kommunikátor képzések több mint egy évtizede működnek magas színvonalon.


jelold_meg_04

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

Egeszseg_ezreknek_15.214.000_Ft_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_Szent-Gyorgyi_Albert_Klinikai_Kozpontnak

A Richter Egészségváros rendezvényen 15.214.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a poszt-COVID ellátás korszerűsítése fog megvalósulni.

Tiszlavicz_Hetenyi_honlapra

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság “HETÉNYI GÉZA EMLÉKÉREM” kitüntetésben részesítette Dr Tiszlavicz Lászó professzort, az SZTE SZAOK Pathologiai Intézet igazgatóját. Gratulálunk!