Visszaemlékezés Jancsó Miklós professzorra

Visszaemlékezés Jancsó Miklós professzorra

Jancsó Miklós professzor közel félévszázaddal ezelőtt, 1966-ban távozott el családja, munkatársai, hallgatói köréből. Ez a távolság már elegendő ahhoz, hogy tárgyilagos véleményt formáljunk munkásságáról

Prof. dr. Bálint Gábor belgyógyász, a trópusi betegségek jeles ismerője tanítványai egyike volt a kétszeres Kossuth-díjas tudós kutatónak.

Visszaemlékezése Jancsó prof. személyére, kutató-műhelyére, a "laborra" számos egyetemtörténeti érdekességgel is bír.

A kérdező Tráser László (mp3) >>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

berenyi_1170

5 évre 300 millió forint támogatást nyert az Élvonal – Kutatói Kiválósági Program pályázatán a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudomány Kar munkatársa. Dr. Berényi Antal és csoportja az epilepszia elektroterápiájával foglalkozik évek óta. Munkáját folytatja az SZTE kutatóorvosa: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával tervezendő eljárással az epilepsziás roham kialakulását szeretné megállítani.

nyito_egyetemi_tajekoztato1

Az SZTE vezetői videóban tájékoztatták az egyetem polgárait a koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a távoktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök a Klinikai Központot érintő változásokat ismertette. Dr. Fendler Judit kancellár a munkavállalókra vonatkozó intézkedésekről tájékoztatott. Az elhangzottakat írásban foglaljuk össze.