SZTE Info

nyito_videouzenet

Videóüzenetben köszönti friss diplomásait a Szegedi Tudományegyetem

A koronavírus-járvány miatt elmaradtak a hagyományos diplomaosztó ünnepségek a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE mintegy 3500 végzett hallgatóját videóüzenetben köszöntik az intézmény vezetői.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Állam- és Jogtudományi Karon 288, az Általános Orvostudományi Karon 250, a Bartók Béla Művészeti Karon 74, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 655 hallgató szerzett diplomát 2020. július 13-ig. Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon 197, a Gazdaságtudományi Karon 353, a Gyógyszerésztudományi Karon 78, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon 536 hallgató végzett. A Mezőgazdasági Kar 91, a Mérnöki Kar 239, míg a Természettudományi és Informatikai Kar 711 friss diplomást köszönthetett.


– Biztos vagyok benne, hogy most valamennyien boldogok és felszabadultak, ami nem csoda, hiszen egy hosszú, számos izgalommal teli, sokszor embert próbáló év után vannak. Azonban remélem, hogy legalább annyira büszkék is. Legyenek büszkék önmagukra, amiért éveken keresztül átugrották a változó magasságú akadályokat, arra pedig különösen, hogy sikerrel teljesítették az államvizsga követelményeit is. Mi nagy büszkeséggel gondolunk mindannyiukra, egyúttal örömmel tölt el bennünket, hogy megtiszteltek a bizalmukkal, és hogy a Szegedi Tudományegyetemet, Magyarország egyik legjobb, hanem a legkiválóbb egyetemét választották felsőfokú tanulmányaik színhelyéül – fogalmaz a videóban Prof. Dr. Rovó László rektor.


Az SZTE friss diplomásait Dr. Fendler Judit kancellár is köszönti. – Most egy új szakasz veszi kezdetét az Önök számára: következik a közhelyszerű nagybetűs élet, amely számos új kihívást tartogat. Afelől egy pillanatig ne legyen kétségük, hogy a Szegedi Tudományegyetemen szerzett oklevél nem a legértékesebbek közé tartozik, mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban. Kérem, soha ne feledjék: a Szegedi Tudományegyetem családjának örökre a tagjai maradnak, és a jövőben is számíthatnak mindig a segítségünkre! – szól a végzett hallgatókhoz a kancellár.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.